Meghan – Ηarry: Οι Καναδοί γκρινιάζουν για τα έξοδα για την ασφάλεια του πριγκιπικού ζευγαριού

19.06.2020
Meghan – Ηarry: Οι Καναδοί γκρινιάζουν για τα έξοδα για την ασφάλεια του πριγκιπικού ζευγαριού
H Meghan Markle και ο πρίγκιπας Ηarry τελικά θα εγκατασταθούν στο Λος Άντζελες αφού μετακόμισαν εκεί τον Μάρτιο στην κορύφωση της πανδημίας, αλλά φαίνεται ότι έχουν ακόμα κάποια πράγματα να τακτοποιήσουν από την περίοδο που ζούσαν στον Καναδά.

Πριν το ζευγάρι μετακομίσει στην πατρίδα της Meghan, έζησε στον Βανκούβερ του Καναδά για σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τα τέλη του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020, έπειτα από την "ηρωική" έξοδο του από τη βασιλική οικογένεια μετά από πολλά χρόνια κακομεταχείρισης τους από τα βρετανικά ταμπλόιντ, όπως υποστήριξαν, μεταξύ άλλων. Ωστόσο, παρόλο που αποφάσισαν να κάνουν την Αμερική το νέο τους σπίτι, η Μeghan και ο Ηarry πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κόστος των μέτρων ασφαλείας τους, τα οποία φέρεται να πληρώθηκαν αρχικά από τους φορολογούμενους του Καναδά.

Διάβασε και αυτό: Η Meghan και ο Harry φορούν μάσκες και μοιράζουν φαγητό στους δρόμους του Λος Άντζελες [photos]

Σύμφωνα με την Page Six και την Καναδική Ομοσπονδία Φορολογουμένων, η Meghan και ο Harry χρειάστηκαν πάνω από 41.500 δολάρια σε υπηρεσίες ασφαλείας από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 19 Ιανουαρίου. Η Ομοσπονδία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως επιτροπή δεοντολογίας, πρόσθεσε ότι αυτός ο αριθμός αντικατοπτρίζει μόνο τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία και ειδικότερα «υπερωρίες, ταξίδια, γεύματα, έκτακτα έξοδα και καταλύματα» . Στην πραγματικότητα θα μπορούσε το ποσόν να είναι πολύ υψηλότερο.

Και ενώ 100.000 Καναδοί υπέγραψαν μια δήλωση που σημειώνει ότι δεν θα πρέπει ο λαός του Καναδά να επιβαρυνθεί με ποσά για την ασφάλεια της Meghan και του Harry, υπάρχουν φήμες ότι το ζευγάρι επεξεργάζεται ένα σχέδιο αποζημίωσης. Τον Ιανουάριο, η Telegraph ανέφερε ότι το ζευγάρι θα «αποζημιώσει τους φορολογούμενους για την ασφάλεια που παρέχεται σε ιδιωτικές επιχειρηματικές υποχρεώσεις χωρίς βασιλική σχέση» εάν το ζευγάρι είναι «εμπορικά επιτυχημένο».

Αυτό το έχεις διαβάσει: Donald Trump: "Δεν θα πληρώσουν οι ΗΠΑ για την προστασία του Harry και της Meghan" - Η απάντηση των Sussexes

Παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο πόσα χρήματα έχουν κερδίσει η Meghan και ο Harry αυτούς τους τελευταίους μήνες, φαίνονται μάλλον επιτυχημένοι και προσεκτικοί όσον αφορά στην επιβάρυνση των Καναδών φορολογουμένων, οπότε ας ελπίσουμε ότι αυτό το σχέδιο θα λειτουργήσει!