Γιατί η Kate δεν θα καθίσει δίπλα στον William στην παρέλαση για τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας

06.06.2019
Γιατί η Kate δεν θα καθίσει δίπλα στον William στην παρέλαση για τα επίσημα γενέθλια της βασίλισσας
Και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Η Kate Middleton δεν θα καθίσει δίπλα στον πρίγκιπα William κατά τη διάρκεια της παρέλασης του Trooping the Colour, της εκδήλωσης για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων της βασίλισσας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου στο Λονδίνο.

Τα επίσημα γενέθλιά της βασίλισσας Ελισάβετ γιορτάζονται τον Ιούνιο με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κεντρικό Λονδίνο, γνωστή ως Trooping the Colour Day, μια παράδοση που τηρείται από το 1748. Η βασίλισσα στην πραγματικότητα γεννήθηκε στις 21 Απριλίου, αλλά αναβάλλει πάντα την παρέλαση μέχρι ένα Σάββατο του Ιουνίου λόγω του καλύτερου καιρού.

Από το 2011 που παντρεύτηκε, η δούκισσα του Κέιμπριτζ πηγαίνει στην εκδήλωση με μια άμαξα μαζί την Camilla, τη δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγο του Καρόλου.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ θα ακολουθήσει την πομπή χωριστά με άλογο επειδή είναι ο συνταγματάρχης των Ιρλανδών Φρουρών.

Η παρέλαση αποτελείται από μια επίσημη πομπή που αποτελείται από 1.400 ένστολους στρατιώτες, στρατεύματα της Βασιλικής Φρουράς (Ανώτερα Συντάγματα Πεζικού & Βασιλικού Ιππικού) 200 άλογα και 400 μουσικούς καθώς και τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας που θα βρίσκονται μέσα σε άμαξες.

Ο πρίγκιπας William είναι ο συνταγματάρχης των Ιρλανδών Φρουρών, ενός από τα επτά στρατιωτικά συντάγματα της Household Division. Έλαβε αυτή την υψηλού κύρους διάκριση πριν από το γάμο του στις 10 Φεβρουαρίου του 2011, γι 'αυτό δεν έχει καθίσει ποτέ μαζί με την Kate σε αυτή την εκδήλωση. (Όταν ήταν μικρός επέβαινε σε μια άμαξα με την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τη βασιλομήτορα).

Όσο για τους άλλους τέσσερις πρίγκιπες, ο πρίγκιπας Κάρολος είναι ο συνταγματάρχης των Ουαλών Φρουρών. Η πριγκίπισσα Anne είναι η συνταγματάρχης των Μπλε και των Βασιλιάδων. Ο πρίγκιπας Andrew είναι ο συνταγματάρχης των Φρουρών των Γρεναδιέρων και ο Πρίγκιπας Edward είναι ο συνταγματάρχης των Σκωτσέζων Φρουρών.

Όλοι τους δίνουν αναφορά στην Colonel-in-Chief δηλαδή την βασίλισσα Eλισάβετ. Στην πραγματικότητα, για πολλά χρόνια η βασίλισσα προσερχόταν στην παρέλαση έφιππη, αλλά από το 1987 χρησιμοποιεί βασιλική άμαξα.

Μετά από όλη την τελετή, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια θα ανέβει στο μεγάλο μπαλκόνι των Ανακτόρων για να χαιρετίσει το πλήθος που θα βρίσκεται έξω από το Μπάκιγχαμ και να παρακολουθήσει τις αεροπορικές επιδείξεις από τα αεροσκάφη της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας που θα χρωματίσουν, όπως είθισται, τον ουρανό του Λονδίνου με τα εθνικά χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας.

Την ημέρα εκείνη, βέβαια, αναμένεται εκτός απροόπτου να κάνει και η Meghan την πρώτη επίσημη εμφάνισή της μετά τη γέννηση του γιου της, Archie.