Kate και Meghan: Ο ιδιαίτερος κανόνας για το πηγούνι που πρέπει να ακολουθούν ΠΑΝΤΑ

27.01.2019
Kate και Meghan: Ο ιδιαίτερος κανόνας για το πηγούνι που πρέπει να ακολουθούν ΠΑΝΤΑ
Δύσκολη ζωή για δούκισσες. Ένα σωρό "μαθήματα" πρέπει να κάνουν για να "σταθούν" ως μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Από τη γενικότερη συμπεριφορά μέχρι τις χειρονομίες και τη στάση του σώματος. Όλα υπόκεινται σε κανόνες για την Kate -που ύστερα από 7 χρόνια γάμου, θεωρείται μέχρι και βετεράνος- και τη Meghan που μπήκε πιο πρόσφατα στο... πνεύμα.

Μιλώντας στη Sun On Line, η Myka Meier, ειδική στα θέματα πρωτοκόλλου και εθυμοτυπίας καθώς και ιδρύτρια του Beaumont Etiquette, αποκάλυψε τον κανόνα του πηγουνιού, με τον οποίο οφείλουν να συμμορφώνονται όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ιδιαίτερα οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τη Meier, λοιπόν, η Kate και η Meghan πρέπει ΠΑΝΤΑ να περπατούν έχοντας το πηγούνι τους παράλληλο με το έδαφος. Ιδιαίτερα όταν κατεβαίνουν σκάλες. Και εξηγεί γιατί.

Αυτό το διάβασες; Kate και Mefghan: Πού "κονταροχτυπήθηκαν" και ποια κέρδισε στο τέλος;

“Κρατώντας το πηγούνι σου παράλληλα προς το έδαφος σε βοηθά να διατηρείς τη στάση του σώματός σου ευθεία σε κάθε σου στιγμή, όσο κάθεσαι, στέκεσαι, περπατάς, ή κατεβαίνεις σκάλες.
Όταν όμως το πηγούνι σου 'κοιτάζει' προς τα πάνω, ή προς τα κάτω, δίνει την εντύπωση ότι δεν δίνεις την πρέπουσα σημασία σε όσα συμβαίνουν γύρω σου.
Πολύ συχνά, η είσοδος σε ένα δωμάτιο ή ένα event γίνεται μέσα από σκάλες, οπότε εκεί βρίσκεται και η πρώτη εντύπωση που θα δώσει κανείς σε όποιον τον κοιτάξει. Πρέπει να είναι προσεγμένη"

Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο άνδρας της βασιλικής οικογένειας που συνοδεύει π.χ. τη σύζυγό του προπορεύεται κατά 1-2 βήματα στις σκάλες, ώστε να προλάβει τυχόν "κακό".

Διάβασε επίσης: Έχεις δει την τεράστια ουλή του William στο μέτωπο: Ο ίδιος εξηγεί πώς την απέκτησε

Και ιδού μερικές ακόμη... βασιλικές οδηγίες από την ειδικό:

  • Για να πετύχεις την τέλεια στάση πρέπει να κρατάς τελείως ίσια την πλάτη σου, να έχεις το πηγούνι σου παράλληλο προς το έδαφος και τους ώμους σου τετράγωνους.
  • Όταν κάθεσαι σε επίσημο κάλεσμα, απόφυγε να γέρνεις προς τα πίσω στην καρέκλα ή να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα και τα δυο χερούλια γιατί έτσι θα χαλάσεις την ευθυτενή στάση σου.
  • Όταν το πηγούνι 'κοιτάζει' πολύ ψηλά ενδεχομένως να κρύβει υπεροψία ενώ όταν ΄κοιτάζει' πολύ χαμηλά έλλειψη αυτοπεποίθησης.
  • Τα μόνα σκαλοπάτια που ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις λίγο είναι τα δυο πρώτα και τα δυο τελευταία.