Άφωνη η Κέιτ με την γκάφα της Μισέλ

25.05.2011
Ο γάμος έγινε, το γαμήλιο ταξίδι τελείωσε και… κάθε κατεργάρης –έστω και γαλαζοαίματος- στον πάγκο του. Έτσι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ έπιασαν "δουλειά". Αλλά απρόοπτα συμβαίνουν παντού. Ακόμη και στο παλάτι...


Ο γάμος έγινε, το γαμήλιο ταξίδι τελείωσε και… κάθε κατεργάρης –έστω και γαλαζοαίματος- στον πάγκο του. Έτσι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ έπιασαν "δουλειά". Αλλά απρόοπτα συμβαίνουν παντού. Ακόμη και στο παλάτι...

Η πρώτη επίσημη υποχρέωση που είχαν μετά τις 29 Απριλίου ο Γουίλιαμ (William) και η Κέιτ (Kate) ήταν να υποδεχτούν στη χώρα τους τον πρόεδρο και την πρώτη κυρία της Αμερικής.

Σύμφωνα με τον πρωτόκολλο, οι νεαροί πρίγκιπες συνάντησαν τον Μπάρακ (Barack) και τη Μισέλ Ομπάμα (Michelle Obama) στο Παλάτι του Μπάκινχαμ την Τρίτη, λίγο πριν οι επίσημοι προσκεκλημένοι παρακαθίσουν στο δείπνο που παράθεσε προς τιμή τους η βασίλισσα Ελισάβετ (queen Elizabeth).

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο 1844 του παλατιού, κράτησε περίπου 15 με 20 λεπτά και χαρακτηρίστηκε "χαλαρή". Οι άντρες πιστεύεται ότι συζήτησαν για τις λεπτομέρειες του επικείμενου ταξιδιού των νιόπαντρων πριγκίπων στις ΗΠΑ, ενώ οι γυναίκες για τι άλλο; Για τον γάμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γουίλιαμ και η Κέιτ δεν στάθηκαν στα σκαλοπάτια του παλατιού κατά την άφιξη των καλεσμένων, ούτε και συμμετείχαν στο δείπνο που πραγματοποιήθηκε αργότερα καθώς παρά τη φήμη και τη δημοτικότητά τους, δεν είναι επίσημα "εργαζόμενα" μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Και μια και για πρωτόκολλο ο λόγος, το "highlight" της ημέρας "παίχτηκε" λίγο αργότερα όταν το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ συνάντησε επίσημα και για πρώτη φορά τη βασίλισσα και τον σύζυγό της.

Δυο τα τεινά: Ή η Μισέλ Ομπάμα δεν πήγε καλά διαβασμένη στη Βρετανία, ή πολύ απλά δεν έδωσε σημασία σε αυτά που της είπαν να προσέξει. Δεν εξηγείται διαφορετικά η γκάφα που έκανε όταν αφού χαιρέτησε την Ελισσάβετ -με μία υποψία υπόκλισης, μάλιστα- άπλωσε το χέρι της και την αγκάλιασε (!) για τις φωτογραφίες, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση.

Το αυστηρό βρετανικό πρωτόκολλο είναι σαφές: Κανείς δεν αγγίζει τη βασίλισσα.

Οι παραβρισκόμενοι πάγωσαν αλλά η ίδια η Ελισσάβετ δεν έδειξε να ενοχλείται ούτε και να χάνει το κέφι της, αφήνοντας τα σχόλια -που είναι πάρα πολλά- στα ΜΜΕ που χωρίζονται σε δύο παρατάξεις. Στη Βρετανία βρήκαν ευκαιρία να θάψουν την πρώτη κυρία των ΗΠΑ αποκαλώντας τη μέχρι και "βλάχα", ενώ στην πατρίδα της ούτε καν αξιολογούν το γεγονός τονίζοντας με θράσος "Και ποιος νοιάζεται;".

Κατά τα άλλα, στο επίσημο γεύμα που παράθεσε η βασίλισσα προς τιμή των Ομπάμα, κάλεσε και μερικούς φίλους τους από το Χόλιγουντ για να τους κάνει να νιώσουν πιο άνετα. Έτσι, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ μπορεί να μην κάθισαν στο επίσημο τραπέζι, ο Τομ Χανκς (Tom Hanks), ο Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey) και ο Τιμ Μπάρτον (Tim Burton) όμως, κάθισαν.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα
Μοντάζ: Μαίρη Ρίζου