Το αμερικάνικο στέμμα πρώτη φορά σε μουσουλμάνα!

18.05.2010
Εβαλε με έκπληξη το χέρι μπροστά στο στόμα της. Η Ρίμα Φακίχ δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της όταν άκουσε ότι στέφεται η ίδια «Μις ΗΠΑ».

Εβαλε με έκπληξη το χέρι μπροστά στο στόμα της. Η Ρίμα Φακίχ δεν μπορούσε να πιστέψει στα αυτιά της όταν άκουσε ότι στέφεται η ίδια «Μις ΗΠΑ».

Η 24χρονη Φακίχ, που θεωρείται η πρώτη μουσουλμάνα μετανάστρια από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από τον Λίβανο που κατακτά τον μεγάλο τίτλο ομορφιάς της Αμερικής, ξεχώρισε ανάμεσα από πενήντα καλλονές, το Σάββατο το βράδυ, στη λαμπερή βραδιά του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε στο θέρετρο - καζίνο «Πλάνετ Χόλιγουντ», στο Λας Βέγκας. Η Ρίμα Φακίχ παρέλαβε το στέμμα της «Μις ΗΠΑ» από την περσινή νικήτρια Κρίστεν Ντάλτον.

Η Ρίμα, που κατείχε το στέμμα της Μις Μίσιγκαν, πόζαρε με αυτοπεποίθηση μπροστά στους κριτές με ένα πορτοκαλί και χρυσό μπικίνι, αλλά και με ένα ολόλευκο στράπλες βραδινό φόρεμα, που θύμιζε κατά πολύ νυφικό. Κι αν και λόγω της μακριάς ουράς του σκόνταψε κάποια στιγμή, κατάφερε να μην πέσει και να βαδίσει προς τη νίκη...

«Ευτυχώς τα κατάφερα εδώ. Εύχομαι να μην επαναλάβω κάτι τέτοιο στον διαγωνισμό για τον τίτλο της Μις Υφήλιος. Εντέλει το μόντελινγκ θα βοηθήσει» είπε η Φατίχ για το ατυχές συμβάν. Πέρα από τη δυνατότητα να κερδίσει τον τίτλο των τίτλων, η Μις ΗΠΑ 2010 κέρδισε μεταξύ άλλων σπίτι για έναν χρόνο στη Ν. Υόρκη, με όλα τα έξοδά της πληρωμένα, μισθό και πληθώρα δωρεάν υπηρεσιών ομορφιάς.

Οσον αφορά στο κομμάτι της συνέντευξής της εξέφρασε την άποψη ότι η ασφάλεια της υγείας μας θα πρέπει να καλύπτει και τα αντισυλληπτικά χάπια, διότι κοστίζουν. «Πώς νιώθεις που κέρδισες τον τίτλο»; ρώτησε ένας δημοσιογράφος τη Ρίμα, αμέσως μετά την ανακοίνωση τον αποτελεσμάτων.

«Ρωτήστε με αφότου θα έχω φάει μια πίτσα» απάντησε χιουμοριστικά. Η Φακίχ δήλωσε πως οι γονείς της ασπάζονται και τη μουσουλμανική και τη χριστιανική θρησκεία. Στις ΗΠΑ μετακόμισε όταν ήταν μωρό. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε σε καθολικό σχολείο.

Στο Μίσιγκαν μετακόμισε με την οικογένειά της το 2003. Προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για το στέμμα της «Μις Μίσιγκαν», πούλησε το αμάξι της αμέσως μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο. Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπεύθυνος των καλλιστείων, δήλωσε πως η Ρίμα είναι «ένα υπέροχο κορίτσι».

Μετά τη στέψη της Ρίμα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες της από διαγωνισμό "χορού γύρω από στύλο", όπου πήρε το πρώτο βραβείο το 2007. Πιο συγκεκριμένα η μελαχρινή καλλονή έχει στη συλλογή της και τον τίτλο της πρωταθλήτριας "Stripper 101", σε διαγωνισμό της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής του Ντιτρόιτ, "Mojo in the Morning"!