Η Κέιτ Μος μόνο με το... κραγιόν της

28.07.2010
Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με ανέκδοτες και προσωπικές φωτογραφίες της Κέιτ Μος δια χειρός Μάριο Τεστίνο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα σε μόλις 1500 αντίτυπα (υπογεγραμμένα και αριθμημένα) έναντι 350 ευρώ!

Ενα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με ανέκδοτες και προσωπικές φωτογραφίες της Κέιτ Μος δια χειρός Μάριο Τεστίνο πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα σε μόλις 1500 αντίτυπα (υπογεγραμμένα και αριθμημένα) έναντι 350 ευρώ!

Ο Περουβιανός Μάριο Τεστίνο, πραγματικός θρύλος στο χώρο της φωτογραφίας, έχει χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος φωτογράφος της μόδας και διατηρεί εδώ και μία εικοσαετία εξαιρετικά ζεστές και φιλικές σχέσεις με το διάσημο super model.
Αυτή ακριβώς η σχέση του τον ώθησε στο να εκδώσει το συγκεκριμένο βιβλίο που γι΄αυτόν αποτελεί φόρο τιμής στη μεγαλύτερη μούσα του: μία νεαρή κοπέλα που κατάφερε να αιχμαλωτίσει την καρδιά και τα μάτια του με την ομορφιά, το χιούμορ και το πνεύμα της.

Η έκδοση θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Taschen και περιέχει περισσότερες από 100 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες της Κέιτ Μος, πολλές από τις οποίες είναι προσωπικές και έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Ο πρόλογος ανήκει στον ίδιο Τεστίνο, ο οποίος χαρακτηριστικά αναφέρει: «Γνώρισα την Κέιτ πολύ νωρίς. Αμέσως μετά το πρώτο της σόου στον Γκαλιάνο, πήγα στα backstage για να τη συγχαρώ. Εκεί τη βρήκα να κλαίει. Ήταν πολύ στενοχωρημένη επειδή της είχαν δώσει ένα μόνο σύνολο να φορέσει. Της είπα: "Στη ζωή, υπάρχουν αρώματα και κολόνιες. Πρέπει να βάζεις πολύ κολόνια, γιατί εξασθενεί γρήγορα.. Με το άρωμα όμως, αρκεί μία σταγόνα και μένει για μια ολόκληρη νύχτα. Εσύ είσαι άρωμα. Είσαι για πάντα..." Πού να ήξερα πόσο δίκιο είχα τότε».

Η Κέιτ Μος, το μοντέλο που ουκ ολίγες φορές έχει προκαλέσει την κοινή γνώμη παίρνοντας δημόσια κοκαϊνη, καπνίζοντας όντως εγκυμονούσα και αργότερα φωτογραφιζόμενη στα πρόθυρα της ανορεξίας, εξομολογείται σε κείμενό της στο βιβλίο «O Μάριο με μετέφερε σε άλλο επίπεδο. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσε κάποιος άλλος να με δει σαν ένα τόσο σέξι μοντέλο πριν από αυτόν. Αυτός ουσιαστικά με μεταμόρφωσε. Με είδε μία μόνο φορά με τακούνια και αυτή ήταν αρκετή για να αρχίσει να με φωτογραφίζει. Ετσι άλλαξε τον τρόπο που σκέφτονταν οι άνθρωποι για μένα σαν μοντέλο...»

Γ.Ο