Κάθριν η εστεμμένη...

14.06.2010
"Διοικητής του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας" ανακηρύχθηκε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones), με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, το Σάββατο 12 Ιουνίου στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ.

Από την Ουαλία στο Χόλιγουντ και μετά στο βραβευμένο «Σικάγο», η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) είχε το Σάββατο 12 Ιουνίου ένα σημαντικό ραντεβού στα ανάκτορα του Μπάκινχαμ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός τιμήθηκε με αφορμή τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, με τον τίτλο του Διοικητή του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Η 40χρονη ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της στη Βρετανία, στο θέατρο και την τηλεόραση, πριν καταξιωθεί στο Χόλιγουντ και παντρευτεί τον ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας. Η Ζετα Τζόουνς έχει τιμηθεί με το Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο μιούζικαλ «Chicago» το 2003.

Η ηθοποιός δήλωσε πολύ ευτυχισμένη για αυτή την ανέλπιστη τιμή, ενώ πλέον το όνομά της μπορεί να ακολουθείται από τα αρχικά CBE του τίτλου «Commander of the Order of the British Empire».

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη και πολύ περήφανη» δήλωσε η Κάθριν, υπογραμμίζοντας ότι πιο χαρούμενοι από όλους δεν είναι ούτε ο κατά 25 χρόνια μεγαλύτερός της Μάικλ Ντάγκλας, ούτε τα δύο παιδάκια της, αλλά ο μπαμπάς και η μαμά που έζησαν να δουν την κόρη τους εστεμμένη με δόξα και τιμή!

Το βράδυ της Κυριακής, η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, παρέλαβε το βραβείο ΤΟΝΥ για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε μιούζικαλ για το έργο «A Little Night Music».


Χριστίνα Τσατσαράγκου