Το κορμί, η περούκα και η ... επιτυχία!

14.06.2010
Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Πάνος Βλάχος, η Ξένια και ο Τζώρτζης από τη «Ζωή της άλλης», μπορούν να ισχυριστούν ότι φέτος ήταν η χρονιά τους.

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Πάνος Βλάχος, η Ξένια και ο Τζώρτζης από τη «Ζωή της άλλης», μπορούν να ισχυριστούν ότι φέτος ήταν η χρονιά τους. Καθημερινά περισσότερα από 2.000.000 άτομα τους παρακολουθούν στους αβανταδόρικους ρόλους των κακών. Μας μίλησαν για τη συνέχεια της σειράς, τα ριάλιτι, την επιτυχία, την οικονομική κρίση και για τη μεταφορά στο πράιμ τάιμ και τον αντίκτυπο που θα έχει.

-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα γυρίσματα και τι μπορείτε να μας αποκαλύψετε από την πλοκή;

Κάνουμε γυρίσματα για τη νέα σεζόν, για τα επεισόδια που θα παιχτούν από Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και μετά. Εχουμε κλείσει από τον πρώτο κύκλο.

Η Ξένια αρχίζει να βγάζει λίγο την ευαίσθητη πλευρά της, όσο μπορεί βέβαια (γέλια). Την επόμενη σεζόν αλλά και στο τέλος αυτής, θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές.

-Αγαπάτε ή τη μισείτε την Ξένια;

Εγώ μπορώ να πω ότι τη συμπαθώ έως έναν βαθμό. Προσπαθώ να την καταλάβω, για να μπορέσω και να την υποδυθώ όπως πρέπει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι τις πράξεις της. Νομίζω ότι έχει αρχίσει να την καταλαβαίνει και το κοινό και να την υποστηρίζει σε κάποιο βαθμό. Κρίνοντας βέβαια και τον ρόλο της Ελπίδας που είναι ο υπερβολικά καλός και αγαθός που έχει αρχίσει να βγάζει τα αντίθετα συναισθήματα και πλέον έχει αρχίσει να γίνεται και πιο συμπαθής και η Ξένια. Νομίζω ότι θα αρχίσει και ο κόσμος να την κατανοεί λίγο παραπάνω.

-Ποια στοιχεία δικά σας βλέπουμε στην Ξένια;

Νομίζω ότι μέσα μας κρύβουμε μια τέτοια πτυχή του κακού ανθρώπου, του αδυσώπητου που ο καθένας τα εκδηλώνει σε περίπτωση που είτε αν σου πειράξουν έναν πολύ δικό σου άνθρωπο ή αν σου συμβεί κάτι που σε αναγκάσει να φερθείς με τέτοιον τρόπο. Αλλά δεν έχω κοινά σημεία με την Ξένια. Εχω βέβαια μια σκληρή πλευρά και όψη αλλά σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις και σε πολύ πιο ήπιο βαθμό.

-Είναι εύκολο να «εγκλωβιστείτε» στον ρόλο που υποδύεστε. Εχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να αποχωρήσετε ή όσο τραβήξει η σειρά;

Οσο τραβήξει η σειρά, γιατί αναγκαστικά στις εποχές που ζούμε νομίζω δεν έχουμε και πολλές επιλογές ως ηθοποιοί και είμαι πολύ ευτυχής που συμμετέχω σε αυτήν τη σειρά που έχει αυτή την επιτυχία.

Τώρα για τρίτη σεζόν δεν ξέρω αν θα αποδεχόμουν πρόταση να συνεχίσω. Θα δείξει και πώς θα πάει το σίριαλ. Δεν ξέρω και πώς θα εξελιχθεί και ο ρόλος γιατί αν παραμείνει ο ίδιος νομίζω ότι δεν έχω λόγο να το κάνω. Νομίζω ότι έχω να δώσω πολλά ακόμη στον ρόλο αυτό.

-Η κρίση βρίσκει σε μια σίγουρη τηλεοπτικά στέγη που κάνει 50% τηλεθέαση.

Αισθάνομαι τρομερά τυχερή. Τη συγκεκριμένη περίοδο να κάνεις τέτοια επιτυχία και ειδικά στην ηλικία μου που είναι λίγο δύσκολο να σου εμπιστευτούν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το εκτιμώ αυτό που και οι άνθρωποι της εταιρείας παραγωγής, και οι σκηνοθέτες και φυσικά και το κανάλι που ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γι’ αυτούς να μου εμπιστευτούν αυτό τον ρόλο. Σε ένα κορίτσι που δεν είχε καμία εμπειρία, που είναι σε μικρή ηλικία και που θα μπορούσα να μην είχα αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του ρόλου ούτε στα γυρίσματα.

-Εχετε πει ότι δεν αισθάνεστε ότι σημειώνετε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ναι. Καθόλου. Ισως γιατί δεν με αναγνωρίζει και το κοινό. Δεν θα πάω δηλαδή κάπου και θα πουν «α, η Ξένια».

-Εχει να κάνει και η περούκα...

Ναι, γι’ αυτό τον λόγο το λέω. Δεν έχω δει καμία αλλαγή στη ζωή μου και το χαίρομαι και με βολεύει τρομερά να περνάω απαρατήρητη.

-Η περούκα τελικά είναι κατάρα ή ευχή;

Νομίζω ότι ευχή έχει γίνει πλέον. Στην αρχή είχαμε τρομάξει όλοι γιατί όσο να ‘ναι υπήρχαν και αντιδράσεις στην αρχή, αλλά νομίζω ότι πλέον έχει γράψει πολύ στον ρόλο. Θα ήταν λάθος να τη βγάλω και επίσης νομίζω ότι έχει γίνει λίγο μόδα αυτό το μαλλί...

Η Ξένια αρχίζει να βγάζει λίγο την ευαίσθητη πλευρά της, όσο μπορεί βέβαια. Την επόμενη σεζόν αλλά και στο τέλος αυτής θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές

Λευτέρης Μπιντέλας