Πέτρος Φιλιππίδης: Η ετυμηγορία, οι ποινές και οι αντιδράσεις - Στο σπίτι του ο ηθοποιός

09.02.2023
Πέτρος Φιλιππίδης: Η ετυμηγορία, οι ποινές και οι αντιδράσεις - Στο σπίτι του ο ηθοποιός
8 χρόνια κάθειρξης με αναστολή επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού εις βάρος γυναικών συναδέλφων του, όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο καθώς δεν θεωρείται ύποπτος φυγής.

Η δίκη που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022 με τον Πέτρο Φιλιππίδη κατηγορούμενο για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού ύστερα από τις πρώτες καταγγελίες των συναδέλφων του, Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Λένας Δροσάκη και Πηνελόπης Αναστασοπούλου για σεξουαλική κακοποίηση, έληξε χθες με την ανακοίνωση της ετυμηγορίας και των ποινών που του επιβλήθηκαν.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και ο Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών για την πράξη του βιασμού το 2008, αλλά ένοχος για δύο απόπειρες βιασμού.

Εβελίνα Παπούλια: "Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέβαζε το παντελόνι του και μου επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα"

Το δικαστήριο επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού εις βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα βιασμού εις βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας, οι ποινές όμως τελικά συγχωνεύθηκαν σε 8 χρόνια κάθειρξης με αναστολή.

Το αίτημα για αναγνω΄ριση ελαφρυντικών στοιχείων που υπέβαλε ο συνήγορός του δεν έγινε δεκτό, ωστόσο, καθώς το δικαστήριο έκρινε πως δεν ειναι ύποπτος φυγής, μέχρι το εφετείο, στο οποίο οδηγείται η υπόθεσή του, συμφωνήθηκε, ο Πέτρος Φιλιππίδης να παραμείνει στο σπίτι του με ενεργή την απαγόρευση εξόδου στο εξωτερικό, φυσικά.

Οι αντιδράσεις

Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση η γυναίκα που είχε καταγείλει τον βιασμό δεν κατάφερε να συγκατήσει τα δάκρυά της ενώ οι δύο που κατήγγειλαν απόπειρα αγκαλιάστηκαν, όπως έκαναν έξω από την αίθουσα και οι Λένα Δροσάκη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και Πηνελόπη Αναστασοπούλου που ήταν και πάλι εκεί.

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, σύζυγος της Λένας Δροσάκη, από την άλλη, επέλεξε να εκφράσει το συναίσθημά του μέσα από ενα αρχαίο γνωμικό που μοιράτστηκε με ένα story του. «Ἔστι Δίκης ὀφθαλμός, ὅς τὰ πάνθ’ ὁρᾷ», έγραψε ο ηθοποιός, που σημαίνει «Υπάρχει το μάτι της δικαιοσύνης που βλέπει τα πάντα».

1 2

Τελευταία τροποποίηση στις 09.02.2023 - 18:13