Μοντέλο με βαμπιρισμό κατακτά τις πασαρέλες

11.09.2014
Δεν είναι ένα μοντέλο σαν όλα τα άλλα, και εδώ που τα λέμε δεν είναι και ένα ... πλάσμα σαν όλα τα άλλα! Η νεαρή Μέλανι Γκέιντος (Melanie Gaydos) γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται Υποϊδρωτική εξωδερμική δυσπλασία, σύνδρομο που ομοιάζει με τον «βαμπιρισμό». Η ασθένεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα απουσία μαλλιών και δοντιών, ακανόνιστη ανάπτυξη νυχιών, διογκωμένα ζυγωματικά, απουσία ιδρωτοποιών αδένων και χλωμή εύθραυστη επιδερμίδα. Η Μέλανι δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο της, ο οποίος πέρασε μέσα από την απελπισία, την ενδοοικογενειακή βία και τις καταχρήσεις. Όμως σε ένα ξαφνικό γύρισμα της μοίρας ένας φωτογράφος ενθουσιάστηκε με τη διαφορετικότητά της και την επέλεξε ως μούσα του. Από τότε η Μέλανι πρωταγωνιστεί σε πληθώρα φωτογραφήσεων και εκθέσεων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με γνωστά περιοδικά αλλά και καλλιτεχνικά project για μουσικά συγκροτήματα, όπως οι εκκεντρικοί Γερμανοί Rammstein. « Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου μακριά από όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ήμουν όμορφη, αλλά ούτε κι ότι ήμουν άσχημη. Για μένα, η ομορφιά ήταν πάντα περισσότερο ένα συναίσθημα και ένας τρόπος ζωής. Νιώθω σαν να είμαι ο μόνος άνθρωπος που τα πέρασε όλα αυτά και δεν εύχομαι σε κανέναν να βιώσει όσα βίωσα. Ωστόσο σκέφτομαι ότι αν είχα γεννηθεί με κανονικό στόμα και μαλλιά, θα ήμουν πολύ βαρετή. Ακόμα κι αν έχω περάσει πολλά, είναι οι εμπειρίες μου, και μου αρέσει που έφτασα μέχρι εδώ σήμερα»... Διάβασε επίσης: Άλλο ένα "διαφορετικό" μοντέλο που έχει λεύκη Χ.Τ.

Δεν είναι ένα μοντέλο σαν όλα τα άλλα, και εδώ που τα λέμε δεν είναι και ένα ... πλάσμα σαν όλα τα άλλα! Η νεαρή Μέλανι Γκέιντος (Melanie Gaydos) γεννήθηκε με μία σπάνια πάθηση που ονομάζεται Υποϊδρωτική εξωδερμική δυσπλασία, σύνδρομο που ομοιάζει με τον «βαμπιρισμό». Η ασθένεια αυτή έχει ως αποτέλεσμα απουσία μαλλιών και δοντιών, ακανόνιστη ανάπτυξη νυχιών, διογκωμένα ζυγωματικά, απουσία ιδρωτοποιών αδένων και χλωμή εύθραυστη επιδερμίδα.

Η Μέλανι δυσκολεύτηκε να βρει το δρόμο της, ο οποίος πέρασε μέσα από την απελπισία, την ενδοοικογενειακή βία και τις καταχρήσεις. Όμως σε ένα ξαφνικό γύρισμα της μοίρας ένας φωτογράφος ενθουσιάστηκε με τη διαφορετικότητά της και την επέλεξε ως μούσα του. Από τότε η Μέλανι πρωταγωνιστεί σε πληθώρα φωτογραφήσεων και εκθέσεων, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με γνωστά περιοδικά αλλά και καλλιτεχνικά project για μουσικά συγκροτήματα, όπως οι εκκεντρικοί Γερμανοί Rammstein.

« Πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου μακριά από όλα τα πρότυπα ομορφιάς. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ήμουν όμορφη, αλλά ούτε κι ότι ήμουν άσχημη. Για μένα, η ομορφιά ήταν πάντα περισσότερο ένα συναίσθημα και ένας τρόπος ζωής. Νιώθω σαν να είμαι ο μόνος άνθρωπος που τα πέρασε όλα αυτά και δεν εύχομαι σε κανέναν να βιώσει όσα βίωσα. Ωστόσο σκέφτομαι ότι αν είχα γεννηθεί με κανονικό στόμα και μαλλιά, θα ήμουν πολύ βαρετή. Ακόμα κι αν έχω περάσει πολλά, είναι οι εμπειρίες μου, και μου αρέσει που έφτασα μέχρι εδώ σήμερα»...

Διάβασε επίσης: Άλλο ένα "διαφορετικό" μοντέλο που έχει λεύκη

Χ.Τ.