Οι φεμινίστριες καταγγέλλουν την Αντζελίνα στον ΟΗΕ

01.12.2010
Οι τελευταίες εξελίξεις στην διαμάχη με την γυναικεία οργάνωση των βόσνιων γυναικών θυμάτων βιασμού κατά τη διάρκεια του πολέμου, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της 35χρονης ηθοποιού.


Οι τελευταίες εξελίξεις στην διαμάχη με την γυναικεία οργάνωση των βόσνιων γυναικών θυμάτων βιασμού κατά τη διάρκεια του πολέμου, ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της 35χρονης ηθοποιού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια ιστορία αγάπης με φόντο τον πόλεμο στη Βοσνία. Η επίσημη εκδοχή, θέλει την ταινία να παρακολουθεί την εξέλιξη στη σχέση ενός ερωτευμένου ζευγαριού κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές, η υπόθεση αφορά πιο συγκεκριμένα μια γυναίκα-θύμα βιασμού, όπως και εκατοντάδες άλλες εκείνον τον καιρό, η οποία όμως τελικά ερωτεύεται τον βιαστή της. Αυτές οι φήμες εξαγρίωσαν την επίσημη οργάνωση των βόσνιων γυναικών-θυμάτων βιασμού την εποχή του πολέμου και ανάγκασαν την επίδοξη σκηνοθέτη να περιορίσει τον χρόνο των γυρισμάτων στην περιοχή.

Παρά τις επιβεβαιώσεις της Τζολί ότι πρόκειται για παρεξήγηση και παρότι η ίδια έστειλε αντίγραφο του σεναρίου στη συγκεκριμένη οργάνωσή, οι γυναίκες δεν πείστηκαν. Έτσι, τώρα τα μέλη του σύλλογου δηλώνουν έξαλλα με την ίδια τη σταρ αλλά και με τους χειρισμούς της για το όλο θέμα και προειδοποιούν ότι θα πάνε θέμα ακόμη πιο ψηλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωση της προέδρου του συλλόγου, Μπακίρα Χάσεσιτς (Bakira Hasecic) ετοιμάζονται να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ της οποίας πρέσβειρα καλής θέλησης είναι η διάσημη ηθοποιός και μητέρα έξι παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τζολί είχε υποσχεθεί μια συνάντηση με τις γυναίκες τον Νοέμβριο και τις είχε προσκαλέσει στα γυρίσματα που πραγματοποιούνται στη Βουδαπέστη. Όμως, η Χάσεσιτς υποστηρίζει ότι εκείνη θα έπρεπε να πάει στη Βοσνία για να τους δει και όχι το αντίστροφο.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι η ιστορία θα έχει άκόμα πολλά επεισόδια.

Στο μεταξύ, πριν από λίγες μέρες, η Αντζελίνα βρέθηκε στο Παρίσι για την προώθηση της ταινίας "The Tourist" στην οποία πρωταγωνιστεί με τον Τζόνι Ντεπ (Johny Depp) και πήρε μαζί και την οικογένειά της. Μάλιστα εκείνες τις ημέρες γιόρτασαν και τα γενέθλια του Παξ (Pax), ο οποίος έγινε επτά χρονών, με μια σύντομη "κρουαζιέρα" με ποταμόπλοιο στα νερά του Σηκουάνα.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα