Μπεκατώρου: "Kαλύτερα πρώτη στο χωριό παρά τελευταία στην πόλη"

15.11.2010
Είναι από τα λίγα τηλεοπτικά πρόσωπα που δεν έχουν κανένα άγχος για τα νούμερα της AGB. Είναι η αγαπημένη του Λάκη Λαζόπουλου και του Αντώνη Κανάκη, ενώ κάθε Κυριακή λέει κι ένα τραγούδι με τον Χρήστο Χολίδη. Η Μαρία Μπεκατώρου μιλάει στο ΛΟΙΠΟΝ για την εμπειρία της στο «Just the 2 of Us», αποκαλύπτει ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή μπροστά στο χάρτη της εκπομπής της και κρίνει τους αστέρες της μικρής μας οθόνης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Πριν από το «Just the 2 of Us» τραγουδούσες μόνο στο μπάνιο σου;

«Ναι, μικρή συμμετείχα σε κάποιες χορωδίες, αλλά δεν είχα ποτέ καμία άλλη σχέση με το τραγούδι».

Πώς και το τόλμησες;

«Καταρχάς, γιατί είναι για καλό σκοπό. Ενθουσιάστηκα με την ιδέα ότι θα συνεισφέρουμε για να βοηθηθούν κάποιοι άνθρωποι. Κατά δεύτερον, η πρόταση ήρθε από ένα κανάλι που κάνει πάντα καταπληκτικές δουλειές, ενώ οι άνθρωποι του Mega με υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, μου αρέσει να κάνω πράγματα με τα οποία περνάω καλά και στη συγκεκριμένη περίπτωση η διαίσθησή μου αποδείχθηκε σωστή».

Δεν φοβήθηκες τα σχόλια;

«Δεν με ενδιαφέρουν καθόλου. Εγώ ξέρω ότι κάνω κάτι που αρέσει. Άλλωστε, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους».

Πώς είναι, λοιπόν, η εμπειρία;

«Είναι καταπληκτική.Έχω γνωρίσει πολλούς σπουδαίους ανθρώπους και έχω κάνει καλούς φίλους. Περνάμε πραγματικά υπέροχα».

Σου έδωσαν βέβαια κι έναν από τους πιο όμορφους παρτενέρ...

«Ναι, δεν έχω κανένα παράπονο. Ο Χρήστος Χολίδης είναι και όμορφος και πολύ καλό παιδί. Έχουμε ταιριάξει απόλυτα, με βοηθάει πολύ και παρόλο που δεν τον ήξερα από πριν, νιώθω ότι είμαστε χρόνια φίλοι».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης πώς σου φάνηκε;

«Ο Γιώργος είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είμαι χαρούμενη που συμμετέχω στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Έχει απίστευτο χιούμορ».

Όταν φτάνει η ώρα της κριτικής, έχεις άγχος;

«Άγχος είχα στην αρχή γενικότερα, όχι λόγω της κριτικής επιτροπής, αλλά γιατί δεν είμαι εξοικειωμένη με το τραγούδι και ήθελα να βγάλω ασπροπρόσωπο τον Χρήστο. Όμως, εγώ δεν το βλέπω ανταγωνιστικά όλο αυτό. Έχω πάει μόνο για την εμπειρία, οπότε δεν έχω και άγχος για την κριτική που θα ακούσω».

Θα ήθελες όμως, φαντάζομαι, να μείνεις μέχρι το τέλος;

«Εννοείται, αλλά αυτό δεν είναι το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου».

Θα πήγαινες στο «Dancing With the Stars»;

«Όχι, γιατί δεν νομίζω ότι τα καταφέρνω τόσο καλά στο χορό».

Στο «Master Chef»;

«Λατρεύω τη μαγειρική, οπότε μπορεί και να το επιχειρούσα».

Είσαι στο πρωινό του Τηλεάστυ εδώ και 18 χρόνια. Δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις κάτι άλλο;

«Μου αρέσει να είμαι σε χώρους και με ανθρώπους που περνάω καλά και μου φτιάχνουν τη διάθεση. Όλα αυτά τα χρόνια νιώθω ότι φεύγω από το σπίτι μου το πρωί και πάω στο άλλο μου σπίτι. Αυτό, λόγω χαρακτήρα, δεν το αλλάζω εύκολα».

Άρα δεν είσαι άνθρωπος του ρίσκου;

«Όχι και είμαι και ανασφαλής. Από την άλλη, όμως, δεν μου έχει γίνει και κάποια πρόταση που να με βάλει στη διαδικασία να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Είμαι καλά εκεί με αυτό που κάνω, με την ελευθερία και την άνεση που έχω».

Παρακολουθείς τα νούμερα τηλεθέασης;

«Δεν έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο ?άθλημα?! Δεν ξέρω τι είναι, δεν μας έρχονται ποτέ οι μετρήσεις και δεν έχω ρωτήσει ποτέ. Μου φαίνονται πραγματικά αλαμπουρνέζικα».

Υπάρχουν καλλιτέχνες που στο ξεκίνημά τους βρήκαν βήμα μέσα από την εκπομπή σου και όταν έγιναν γνωστοί σε ξέχασαν;

«Ναι, και να σου πω την αλήθεια δεν περιμένω από ένα φτασμένο καλλιτέχνη να έρθει στην εκπομπή μου, γιατί ξέρω ότι η εταιρεία του ακολουθεί μια συγκεκριμένη στρατηγική σε σχέση με την προώθησή του. Θα ήθελα όμως κάποιες φορές όπως ευχαριστούν τη Ρούλα Κορομηλά να πουν ένα "ευχαριστώ" και σ’ εμένα, που, όταν οι άλλοι δεν τους έβγαζαν, με έπαιρναν τηλέφωνο και την επόμενη μέρα ήταν στην εκπομπή μου».

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή σου μπροστά στο χάρτη της εκπομπής;

«Όταν έψαχνα το Αργυρόκαστρο στην Ελλάδα!».

Κάποιοι κατά καιρούς ισχυρίζονται ότι το κάνεις επίτηδες...

«Ειλικρινά σου λέω αυτό το ξεκινήσαμε για να βγάλουμε γέλιο, επειδή και εγώ και η Φανή είμαστε αγεωγράφητες. Πήγε καλά κι έτσι το συνεχίζουμε, δεν το κάνουμε όμως επίτηδες».

- Νιώθεις ότι τώρα πια έχεις εμπλουτίσει τις γνώσεις σου στη γεωγραφία;

«Βέβαια! Έχω μάθει να ξεχωρίζω τη Χίο από τη Λέσβο... Νόμιζα ότι είναι το ίδιο νησί».

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τηλεοπτικά πρόσωπα και γιατί;

«Ο Λάκης Λαζόπουλος, γιατί είναι ένας σπουδαίος σατιρικός καλλιτέχνης, ο Αντώνης Κανάκης, γιατί έχει καταφέρει μέσα από τη σάτιρα να μιλάει κατευθείαν στην καρδιά της νεολαίας και ο Βαγγέλης Περρής, που ήταν ο πρώτος που έκανε αυτό το concept με τα βιντεάκια. Ο Βαγγέλης με έχει βοηθήσει πολύ και εξακολουθεί να το κάνει αυτό. Νιώθω πραγματικά τυχερή που τον γνωρίζω».

Τι βλέπεις συνήθως στην τηλεόραση;

«Φέτος έχω ξεχωρίσει το "Νησί", τους "Πρωταγωνιστές" με τον Σταύρο Θεοδωράκη και βλέπω φυσικά πάντα Θέμο Αναστασιάδη, Λάκη Λαζόπουλο και Αντώνη Κανάκη».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πρόγραμμα ή το πρόσωπο που θα... κλέψει φέτος την παράσταση;

«Το δίδυμο Λιάγκας - Σκορδά».

Και σε ποιο νομίζεις ότι θα γυρίσει ο κόσμος την πλάτη;

«Νομίζω στο "Big Brother". Απ’ ό,τι φαίνεται, ο κόσμος δεν θέλει πια τέτοιες παραγωγές. Δεν αναφέρομαι φυσικά στη Ρούλα Κορομηλά, η οποία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της».

Φέτος κάνεις και ραδιόφωνο;

«Ναι, είμαι στο Sfera κάθε Σάββατο και Κυριακή 9-12 το πρωί. Το ραδιόφωνο το γνώρισα δίπλα στον Βαγγέλη Περρή και είναι τρομερή εμπειρία».

Ο άντρας σου είναι στρατιωτικός. Λόγω επαγγέλματος, είναι και πολύ σοβαρός ως χαρακτήρας;

«Επειδή από τη φύση μου είμαι αισιόδοξη, ακόμη και στους πιο μαγκωμένους ανθρώπους έχω την ιδιότητα να βγάζω τον πιο κεφάτο τους χαρακτήρα. Ο Αντώνης μου έχει χιούμορ, γελάει πολύ, αλλά τον τσιγκλάω κι εγώ».

Τι σου λέει τώρα που σε βλέπει στο «Just the 2 of Us»;

«Τα καλύτερα. Ήρθε στο πρώτο live και βούρκωσε όταν με είδε».

Σου συμπαραστέκεται πάντως...

«Χαίρεται πολύ με την επιτυχία μου. Στη ζωή είμαστε με έναν άνθρωπο και στις χαρές και στις λύπες και στα εύκολα και στα δύσκολα. Όταν κι εκείνος έκανε κάποια σημαντικά βήματα στην καριέρα του, χρειάστηκε να κάνουμε θυσίες. Υπήρχαν διαστήματα που δεν τον έβλεπα πολύ. Τώρα δεν με βλέπει αυτός, αλλά έχουμε βρει τις ισορροπίες και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Παλιότερα είχες πει: «Καλύτερα πρώτη στο χωριό παρά τελευταία στην πόλη»...

«Αυτό λέω και τώρα. Ακούω όλα αυτά που συμβαίνουν, ενώ, λόγω κρίσης, υπάρχει και πολλή ανασφάλεια στο χώρο. Συνάδελφοι που με συναντάνε μου λένε: "Είσαι η καλύτερη του χωριού!". Και είναι αλήθεια αυτό, νιώθω τυχερή, γιατί κατάφερα μέσα από ένα μικρό κανάλι να με μάθει πάρα πολύς κόσμος».

Η άποψη της Μαρίας για τους TV stars

Ελένη Μενεγάκη: «Σταθερή αξία στην ελληνική τηλεόραση. Είτε πάει καλά είτε λιγότερο καλά δεν χάνει την αξία της ως τηλεοπτική παρουσία».

Καραμέρος - Χαριτάτος: «Δυναμικό δίδυμο. Μια χαρά τους βρίσκω».

Λιάγκας - Σκορδά: «Μου αρέσουν πολύ. Στην αρχή είχα κάποιες αμφιβολίες. Όταν όμως τους έζησα μαζί το καλοκαίρι και είδα πώς λειτουργούν ως ζευγάρι, κατάλαβα ότι θα σκίσουν».

Τατιάνα Στεφανίδου: «Επίσης σταθερή αξία στην ελληνική τηλεόραση».

Ευγενία Μανωλίδου: «Ανερχόμενη δύναμη. Μου αρέσει πολύ στο "Master Chef", ενώ τη θαύμασα πραγματικά και στο "Dancing With the Stars"».

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Μου αρέσει πολύ ως παρουσιαστής, αλλά τον συμπαθώ πολύ και ως άνθρωπο. Είναι εξαιρετικό παιδί και ο καλός χαρακτήρας του ανθρώπου βγαίνει και στο γυαλί».