Σακίρα: χρειάστηκα ψυχίατρο για τα κόμπλεξ μου

12.04.2010
Η 33χρονη Κολομβιανή ποπ σταρ αποκάλυψε ότι μόλις πρόσφατα έμαθε να αγαπά το κορμί της, ύστερα από χρόνια ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας την οποία μάλιστα συνεχίζει ακόμη.

Η 33χρονη Κολομβιανή ποπ σταρ αποκάλυψε ότι μόλις πρόσφατα έμαθε να αγαπά το κορμί της, ύστερα από χρόνια ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας την οποία μάλιστα συνεχίζει ακόμη.

Η Σακίρα (Shakira) ξεκίνησε τη θεραπεία το 2001 με σκοπό να ξεπεράσει προβλήματα έλλειψης αυτοεκτίμησης, αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού που την ταλαιπωρούσαν: "Από τα 20 μέχρι τα 30 μου, περνούσα περισσότερο χρόνο με το να στεναχωριέμαι για εκείνα που δεν είχα, παρά με το να χαίρομαι για όσα είχα", λέει:

"Ευχόμουν να ήμουν ψηλότερη, να είχα πιο μακριά πόδια, πιο λεπτούς γοφούς, μικρότερα οπίσθια, ακόμη και πιο ίσια μαλλιά. Η θεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ, και μάλιστα σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Από την εξωτερική μου εικόνα, μέχρι τις σχέσεις μου", συνεχίζει.

Η Σακίρα τώρα νιώθει πολύ πιο σίγουρη για το σώμα της. "Είναι απίστευτα λυτρωτικό να περνάς μια ώρα μιλώντας με κάποιον και να μην σε νοιάζει πώς ακούγεσαι. Έχει να κάνει με το να καταλάβεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Μερικές φορές μιλάω με τον γιατρό μου επί μία ώρα κάθε μέρα. Έχει γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας μου. Μέσα από όλα αυτά, έχω νιώσει πιο άνετα με το ποια είμαι και με το σώμα που μου έχει δώσει ο Θεός ", συμπληρώνει.

Στο μεταξύ, η Σακίρα βρίσκεται από χθες στην Αϊτή, ως επικεφαλής του ιδρύματος "Barefoot", το οποίο φροντίζει περισσότερους από 6.000 ανήλικους στην πατρίδα της, για να βοηθήσει οικονομικά την ανέγερση σχολείου για τα παιδιά που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου.

"Πρέπει να σκεφτούμε για το μέλλον αυτής της χώρα, για το πώς τα παιδιά της θα μπορέσουν να είναι χρήσιμα στην κοινωνία στο μέλλον. Η εκπαίδευση είναι ένα από τα βασικά εργαλεία με οποία θα εξελιχθεί και θα ξαναχτιστεί η Αϊτή", είπε συγκεκριμένα.

Γνωστή για την φιλανθρωπική της δραστηριότητα, η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια είναι επίσης μέλος του ιδρύματος "ALAS" που βοηθά παιδιά που έχουν ανάγκη σε όλη την Λατινική Αμερική.