Γόβες στιλέτο για καλό σκοπό

05.11.2007
Είναι ντίβα, το ξέρει και το εκμεταλλεύεται. Όχι, βέβαια, πάντα έχοντας ως στόχο το προσωπικό κέρδος. Διότι μπορεί η Όπρα Γουίνφρεϊ να ανήκει στο κλαμπ των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών της showbiz, όμως δεν ξεχνάει ένα πράγμα: ότι είναι γυναίκα και κάθε γυναίκα μπορεί να «χτυπηθεί» από μια «ύπουλη» ασθένεια, όπως αυτή του καρκίνου των ωοθηκών!

Για το λόγο αυτό η διάσημη Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της σε μια σειρά από συλλεκτικές γόβες, οι οποίες διατέθηκαν στη διάρκεια ετήσιας εκδήλωσης οίκου υποδημάτων. Οι γόβες, που βγήκαν σε περιορισμένο αριθμό φυσικά, κοστολογήθηκαν στα 1.200 δολάρια και ήταν οι πιο ακριβές της συγκεκριμένης σειράς που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση. Φέρουν την προσωπική σφραγίδα της Όπρα, όχι μόνο λόγω της υπογραφής που υπάρχει στη σόλα τους, αλλά κυρίως διότι το σχέδιο των αγγέλων το έχει εμπνευστεί η ίδια, ενώ υπάρχει και μια λεπτή γραμμή από κρύσταλλα Σβαρόφσκι.

Η λίστα των επωνύμων που δέχθηκαν να συμμετάσχουν σ' αυτήν τη «μάχη» είναι μεγάλη, αλλά η Όπρα κατάφερε δίχως πολύ κόπο

να ανέβει στην κορυφή, αφού είχε το πιο ακριβό ζευγάρι προς διάθεση. Στα 975 δολάρια βρίσκει κανείς το extreme σχεδιασμού παπούτσι της τραγουδίστριας της ραπ Κουίν Λατίφα, ενώ πιο χαμηλά, στα 675 δολάρια, κοστολογήθηκε η έμπνευση της ηθοποιού Βανέσα Γουίλιαμς. Το σχέδιο της Κόρτνεϊ Κοξ μπορεί να το αποκτήσει κανείς με 551 δολάρια, ενώ η γόβα με σχέδιο σαφάρι-ζέβρα της Σαρλίζ Θέρον με 550 δολάρια.

Με 50 δολάρια λιγότερα έχει κοστολογηθεί μια ανάλογης έμπνευσης γόβα της Σάρον Στόουν. Πέρα, πάντως, από τα παπούτσια, ένα ακόμη συλλεκτικό αντικείμενο με τις υπογραφές

14 γυναικών από το χώρο της showbiz τέθηκε προς πώληση στη μάχη κατά του καρκίνου των ωοθηκών. Ο λόγος για μια τσάντα στο χρώμα του κόκκινου κρασιού και με σχέδιο ένα λουλούδι, που κοστολογήθηκε στα 1.000 δολάρια.

ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΠΑΡΑΣ