Γ. Σπαλιάρας: "Δεν θα έκανα τα πάντα για το χρήμα"

07.11.2007
«ίναι καλό παιδί και αυτό είναι ελάττωμα. Εκείνος μας εμπιστεύτηκε. Έκανε ένα βήμα σε μια σειρά που δεν είχε ξεκινήσει, σε έναν άγνωστο ρόλο. Συμφώνησε να έρθει μαζί μας. Αν δεν πήγαινε καλά, ο ρόλος θα είχε μικρύνει. Δεν ήρθε να παίξει τον Ορέστη ούτε τον Αγαμέμνονα.

Από τη ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ


«Είναι καλό παιδί και αυτό είναι ελάττωμα. Εκείνος μας εμπιστεύτηκε. Έκανε ένα βήμα σε μια σειρά που δεν είχε ξεκινήσει, σε έναν άγνωστο ρόλο. Συμφώνησε να έρθει μαζί μας. Αν δεν πήγαινε καλά, ο ρόλος θα είχε μικρύνει. Δεν ήρθε να παίξει τον Ορέστη ούτε τον Αγαμέμνονα. Πλέον δεν είναι μεγάλο βήμα να πας Επίδαυρο. Θα κέρδιζε περισσότερο η Επίδαυρος αν πήγαινε ο Γιάννης. Με αυτά που γίνονται εκεί Περιμένω να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί». Αυτός είναι ο Γιάννης Σπαλιάρας διά στόματος Κώστα Κωστόπουλου, του σκηνοθέτη της σειράς «Έρωτας». Τα δικά μας σχόλια περιττεύουν.

Το τηλεοπτικό κοινό ήταν δύσπιστο με τη μετάβασή σου από το μόντελινγκ στην υποκριτική.

«Ναι, υπάρχει μια καχυποψία. Εν μέρει είναι δικαιολογημένη, αλλά πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να αποδείξει ξεχωριστά τι κάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες σε όλα τα μοντέλα-ηθοποιούς. Διάλεξα την υποκριτική ανάμεσα σε πολλές προτάσεις που μου είχαν γίνει για την τηλεόραση».

Αρχικά δεν πήρες καλές κριτικές, τελικά όμως μας έπεισες.

«Τα περισσότερα τα άκουσα πριν αρχίσει ο Έρωτας. Οι καλές κριτικές είναι δίκοπο μαχαίρι. θέλει προσπάθεια, όχι να επαναπαύεσαι».

Απέδειξες ότι τα λες καλά

«Για να με έχουν εδώ 3 χρόνια, μάλλον. Δεν είμαι καλός στις δημόσιες σχέσεις. Τα έχω κάνει όλα μόνος μου. Όταν κάτι δεν μ αρέσει, λέω όχι. Δεν θα έκανα τα πάντα για το χρήμα».

Τι σε χαλάει;

«Τα ωράρια. Στο εξωτερικό αν αργήσεις ένα τέταρτο, μπορεί να σε ακυρώσουν. εδώ αργείς μία ώρα και δεν έχει έρθει ακόμη κανείς».

Προτιμάς ένα καλό σχόλιο για το υποκριτικό σου ταλέντο ή για την εξωτερική σου εμφάνιση;

«Όσο πιο όμορφος είσαι, τόσο πιο δύσκολο είναι να πείσεις ότι τα λες καλά. Καλό είναι να ξεκινήσεις με μια καλή εμφάνιση, αλλά για να παραμείνεις και να αποδείξεις ότι είσαι καλός, μπορεί να είναι και μείον».

Λες την ηλικία σου;

«Ναι, είμαι 32 χρόνων».

Σε φοβίζει ο χρόνος;

«Με φοβίζει να μείνω χωρίς φίλους, γιατί δεν μου αρέσει να μένω μόνος. Δεν έχω όμως και ανασφάλειες με την εμφάνισή μου. Να παχύνω είναι δύσκολο μετά από τόσα χρόνια γυμναστική και διατροφή. Εξακολουθώ να γυμνάζομαι. Είναι μικρόβιο που δεν βγαίνει εύκολα».

Ποιο σχόλιο από γυναίκα σε έχει φέρει σε αμηχανία;

«Ένιωσα άβολα όταν είχε έρθει μια κυρία από Θεσσαλονίκη στο πατρικό μου και δεν έλεγε να φύγει. Ήθελε να με παντρευτεί! Ήρθε και κάθισε 5 ώρες. Η μαμά μου φοβήθηκε».

Τελικά, πώς την έπεισες να φύγει;

«Ήρθε ο αδερφός της και τη μάζεψε. Δεν πρέπει να ήταν καλά στα μυαλά της. Δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν χτυπάς ένα κουδούνι και λες στη μάνα του άλλου: Γεια σας, ήρθα για να με παντρευτεί ο γιος σας. Πάντως, στο δρόμο ακούω διάφορα από τις γυναίκες».

Δέχεσαι σεξουαλική παρενόχληση δηλαδή;

«Μου αρέσει να κάνω το πρώτο βήμα, αλλά περισσότερο δέχομαι σεξουαλική παρενόχληση».

Έχουν αλλάξει οι ρόλοι;

«Ναι, με ενοχλεί που χάνεται ο ρόλος του άντρα. Αφήστε μας να κυνηγήσουμε λίγο. Μη μας δίνεστε τόσο εύκολα».

Πότε ένιωσες απόρριψη;

«Δεν θυμάμαι, έχω καιρό. Δεν μου έχει τύχει ούτε με γυναίκα ούτε στη δουλειά».

Έχεις φάει «χυλόπιτα»;

(Γέλια.) «Ναι, στο γυμνάσιο».

Ποιος τύπος γυναίκας σε ελκύει;

«Προσέχω πολύ την εξωτερική εμφάνιση. Επίσης, μου αρέσει η γυναίκα να είναι αυθόρμητη, έξυπνη, όχι δήθεν».

Αυτόν τον καιρό τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;

«Είμαι μόνος και ελεύθερος».

Αν ήσουν δεσμευμένος, θα το έλεγες;

«Δεν θα έλεγα όνομα, αλλά θα το παραδεχόμουν».

Πιστός είσαι;

«Έχω υπάρξει».

Η γνώμη σου για την οικογένεια;

«Μου αρέσει. Θα ήθελα κάποια στιγμή να αποκτήσω δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι».

Σε ποιον θα απένειμες Όσκαρ για όσα έχει κάνει για σένα;

«Στους γονείς μου, το αξίζουν, έχουν τραβήξει πολλά. Μικρός ήμουν πολύ ζωηρός και τους έχω τυραννήσει αρκετά».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

«Μου αρέσει η υποκριτική. Δεν το βλέπω σαν δουλειά, αλλά σαν παιχνίδι. Είναι δημιουργικό και θα ήθελα να ασχοληθώ για αρκετά χρόνια. Στόχος μου είναι να κάνω μια ανάλογη πορεία όπως στο μόντελινγκ και να καθιερωθώ».

Μετανιώνεις;

«Δεν μετανιώνω εύκολα. Είναι καλύτερα να μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες παρά για κάτι που έκανες».

Με ποιον μοιράζεσαι τα προβλήματά σου;

«Με έναν πολύ καλό φίλο, τον Γιάννη, που είμαστε παρέα από την Α Γυμνασίου. Οι φίλοι μου είναι όλοι από τα παιδικά μου χρόνια. Δεν έχω φιλίες από τη σοουμπίζ».

Ο έρωτας; Έχεις υπάρξει ερωτευμένος;

«Ο Έρωτας είναι ένα καθημερινό σίριαλ στον ΑΝΤ1, 7 με 8 το απόγευμα. Έχω ερωτευθεί δυο τρεις φορές, κάπου εκεί Ο μεγάλος έρωτας στη ζωή μου δεν έχει έρθει ακόμα».

Πότε είπες τελευταία φορά «ς αγαπώ»;

«Στα γυρίσματα του Έρωτα» κάθε μέρα το λέω».