Βουτιές στη λάσπη για μακροζωία

18.10.2007
Μπορεί να βλέπετε κάποιους Χολιγουντιανούς αστέρες και να αναρωτιέστε πώς τα βρήκαν με το χρόνο και δείχνουν το ίδιο όμορφοι και λαμπεροί. Εμείς το βρήκαμε και όχι, δεν είναι κάποιο ελιξίριο, αλλά η... λάσπη!

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Το φετινό καλοκαίρι ήταν γεμάτο από χολιγουντιανές αφίξεις στα ελληνικά νησιά. Όχι, δεν έχουμε παράπονο... Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα περισσότερα από τα μεγάλα αστέρια που μας επισκέφθηκαν δεν το έκαναν μόνο για να εξασκηθούν στο ψαροντούφεκο, αλλά γιατί έχουν μάθει από στόμα σε στόμα ότι στη χώρα μας βρίσκεται το «μυστικό» που θα τους λύσει τα χέρια από τη μεγαλύτερή τους αγωνία! Που δεν είναι άλλη από το να φαίνονται στο πέρασμα των χρόνων όλο και πιο νέοι και σφριγηλοί... Η ελληνική θάλασσα και τα μυστικά της, λοιπόν, είναι για όλους εκείνους το ζητούμενο.

Από τη Σάλμα Χάγιεκ, που πριν από λίγα χρόνια έκλεισε πακέτο θεραπευτικών λουτρών σε γνωστό κέντρο θαλασσοθεραπείας στα Επτάνησα, έως τον Τομ Χανκς, ο οποίος παράλληλα με τα γυρίσματα της πολυσυζητημένης κινηματογραφικής ταινίας «Μamma mia» πρόλαβε να πεταχτεί για λίγο με ελικόπτερο και στις κοντινές δυτικές ακτές της Πελοποννήσου, όπου αφέθηκε να τον τρίβουν με φύκια σε ολοκαίνουργιο summer spa.

Οι σταρ που προτιμούν το «μυκονιάτικο ιώδιο»
Την ίδια στιγμή μερικά από τα διασημότερα ονόματα του Χόλιγουντ αφέθηκαν να κυλιούνται στη... λάσπη της Μυκόνου, την οποία βρήκαν σε κέντρο θαλασσοθεραπείας του νησιού. Τον ελληνικό βούρκο προτίμησαν μεταξύ άλλων και ο Ζαν Πολ Γκοτιέ με τον Τιερί Μιγκλέρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες που μίλησαν για το «ελληνικό αντιμόνιο», το «μυκονιάτικο ιώδιο» και την «κρητική πίσσα» ήταν η Κρίστι Τέρλιγκτον και η Άμπερ Σμιθ, ενώ την εμπειρία της επάλειψης με φύκια είχε την ευκαιρία να ζήσει και ο Λίαμ Νίσον σε σύντομη επίσκεψή του στο νησί των ανέμων.

Τα παλικάρια της... κρητικής πίσσας
Στο πιο διάσημο θέρετρο της Κρήτης ο «δικός» μας Μπίλι Ζέιν, αλλά και ο συνάδελφός του Ντάνι ντε Βίτο έχουν κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν διασκεδαστικές βουτιές σε ιαματικές λάσπες και θαυματουργά φύκια της κρητικής θάλασσας.

Πού να λασπολουστείτε...
Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά κέντρα θαλασσοθεραπείας θεωρούνται εφάμιλλα των αντίστοιχων γαλλικών. Η Κρήτη, η Μύκονος, η ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλά και παραδοσιακοί ιαματικοί προορισμοί, όπως η Εύβοια και η δυτική Πελοπόννησος, φιλοξενούν μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα επιστημονικά κέντρα γύρω από τη θάλασσα και τις θαυματουργές ιδιότητές της.

Αισθητικά αποτελέσματα της θαλασσοθεραπείας
Κάντε άφοβα βουτιές στα ιαματικά λουτρά και θα επιτύχετε σύσφιγξη του δέρματος, απολέπιση και αντιγήρανση, θα αντιμετωπίσετε την τριχόπτωση, την κυτταρίτιδα, θα καταπολεμήσετε την ξηροδερμία, την ακμή, θα αναπλάσετε την περιοχή γύρω από τα μάτια και πολλά άλλα...

Στις ιατρικές εφαρμογές της θαλασσοθεραπείας περιλαμβάνονται η θεαματική αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων και παθήσεων των αρθρώσεων. Επίσης, με αυτή ενεργοποιείται το κυκλοφορικό σύστημα, που βοηθάει στην εξισορρόπηση διαταραχών του μεταβολισμού.

Ποια στοιχεία του λασπόλουτρου θα αφαιρέσουν χρόνια από την ηλικία σας!

Πίσσα: Δεν αναφερόμαστε στη βιομηχανική πίσσα, αλλά στη φυσική, που, αν χρησιμοποιηθεί με μέτρο, βοηθάει στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών.

Αντιμόνιο: Το συγκεκριμένο συστατικό έχει θαυματουργές ιδιότητες, καθώς δρα εντυπωσιακά στη θεραπεία των ρευματισμών και της χρόνιας ρινίτιδας.

Σελήνιο: Εμποδίζει την υπερβολική ανάπτυξη των κυττάρων, κάτι που βρίσκεται σε άμεσο συσχετισμό με διάφορες μορφές καρκίνου.

Μαγνήσιο: Τα λουτρά μαγνησίου ενισχύουν όσο τίποτε άλλο το μυϊκό τόνο του σώματός σας, βοηθώντας να φανεί η δουλειά που κάνετε στο γυμναστήριο, ενώ πολύ καλά αποτελέσματα θα διαπιστώσετε και αν πάσχετε από αρτηριοσκλήρυνση.

Νάτριο: Το συγκεκριμένο στοιχείο εμπλουτίζει το δέρμα, ενώ έχει και την ιδιότητα να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας (απολέπιση). Βοηθάει ακόμη την επιδερμίδα να ανακτήσει τη χαμένη ελαστικότητά της.

Μολυβδαίνιο: Στοιχείο που αγαπούν οι άντρες, καθώς οι επαλείψεις στα επίμαχα σημεία με κρέμες που περιέχουν μολυβδαίνιο ευνοούν τη σπερματογένεση. Ιδανική θεραπεία αποτελεί το συγκεκριμένο στοιχείο για ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας.