Αννα Δρούζα: "Φέτος «κοστίζω» περισσότερο"!

24.09.2007
Σίγουρα το όνομά της, το πρόσωπό της, τα λεγόμενά της, οι φήμες γι αυτήν απασχολούν κάθε μέρα εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη, φωτό: μαρια μαρακη


Σίγουρα το όνομά της, το πρόσωπό της, τα λεγόμενά της, οι φήμες γι αυτήν απασχολούν κάθε μέρα εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές. Και ακόμη πιο σίγουρο είναι το γεγονός ότι η Άννα επιλέγει συνειδητά να απέχει από αμφιλεγόμενες φήμες περί αστρονομικών αμοιβών, εγκυμοσύνης και γάμου της με τον Θανάση Λάλα. Η αλήθεια είναι ότι δίνει σπανιότατα συνεντεύξεις και αυτήν τη φορά ύστερα από πολύ καιρό επιλέγει το ΛΟΙΠΟΝ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Ποιο θα είναι το στυλ της καινούργιας εκπομπής σας στη νέα τηλεοπτική στέγη;

«Εδώ και αρκετά χρόνια αυτό που με ενδιαφέρει στην εκπομπή που κάνω είναι να προσεγγίζω τα κοινωνικά προβλήματα τόσο με ευαισθησία όσο και με επιστημονική εγκυρότητα.

Θα μπορούσα εύκολα να πω ότι το concept δεν αλλάζει. Παρ όλα αυτά, το concept της φετινής εκπομπής θα είναι αρκετά διαφορετικό από εκείνο που έχω συνηθίσει τους τηλεθεατές.

Θα ασχοληθούμε φέτος πολύ περισσότερο με τα Θέλω και Μπορώ των ανθρώπων».

Σας ενοχλεί που λένε ότι αντιγράφετε την Όπρα;

«Δεν σας κρύβω ότι έχω αφομοιώσει κάποια στοιχεία αυτής της μεγάλης Αμερικανίδας παρουσιάστριας. Θα σας πω, όμως, ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να την αντιγράψει. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Και κάτι ακόμα, πολύ βασικό πιστεύω Στην τηλεόραση καθοριστικό ρόλο παίζει πάντα το κόστος μιας εκπομπής. Η αμερικανική εκπομπή που με ρωτήσατε, για παράδειγμα, έχει budget 50 φορές μεγαλύτερο από αντίστοιχες δικές μας».

Κάνετε αυτό το είδος της εκπομπής πολλά χρόνια. Τι είναι αυτό που σας κρατάει σε αυτό και δεν δοκιμάζετε κάτι άλλο;

«Έχω ξαναπεί ότι μπορώ να θεωρηθώ ρομαντική, αλλά πιστεύω στην κοινωνική τηλεόραση. Ξέρω ότι εν ονόματι της τηλεθέασης όλοι κάνουμε υπερβολές. Αυτό δεν ακυρώνει τη δύναμη αυτού του τύπου εκπομπής. Επίσης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοιχτή στο μέλλον και για διαφορετικά προγράμματα».

Θεωρείτε ότι κατά την περσινή χρονιά αδικηθήκατε με όλα αυτά τα σχόλια που ακούστηκαν για την περιβόητη εκπομπή περί «φραπελιάς»;

«Δεν πιστεύω ότι η κριτική για τη συγκεκριμένη εκπομπή είχε στόχο εμένα. Ο κύριος στόχος ήταν η κρατική τηλεόραση. Αν ήμουν σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι, δεν θα είχε ειπωθεί τίποτα όπως έγινε με όλους τους άλλους που κάλυψαν έπειτα το θέμα».

Έπειτα από όλο αυτό τον πανικό και δεδομένων των αντιδράσεων έχετε μετανιώσει για κάποια από τις εκπομπές που βγάλατε στη «Ζωή είναι παιχνίδι» και, αν ναι, για ποια;

«Για τίποτα δεν έχω μετανιώσει. Φρόντιζα σε όλες μου τις εκπομπές να δένω τα θέματά μου με την παρουσία ειδικών και επιστημόνων. Δουλειά μου είναι να παρουσιάζω θέματα που απασχολούν τον κόσμο και όχι της προσωπικής μου επιλογής».

Ποια από τις εκπομπές σας θυμάστε ιδιαίτερα και για κάποιο συγκεκριμένο λόγο σας συγκινεί; Ή κάποιο θέμα που σας άγγιξε περισσότερο;

«Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από συνεντεύξεις επωνύμων, κοινωνικά θέματα, ψυχαγωγικές εκπομπές και πολλά άλλα την ψυχή μου έχουν χαράξει εκπομπές όπου ο στόχος ήταν οι ίδιοι οι τηλεθεατές να συνεισφέρουν σε αδύναμες ομάδες του κοινωνικού συνόλου που μας έχουν ανάγκη».

Πόσο σας ενδιαφέρουν τα νούμερα της AGB, ειδικότερα φέτος που μπαίνετε στο στίβο των ιδιωτικών καναλιών; Θα αγχωθείτε αν τα νούμερα της πρώτης εβδομάδας δεν είναι και τόσο καλά;

«Παρακολουθώ τις τηλεθεάσεις και επηρεάζομαι ως ένα βαθμό. Είναι ο νόμος της αγοράς. Θα ήθελα να έχω, όπως κάθε επαγγελματίας στην τηλεόραση, υψηλή τηλεθέαση, αλλά δεν θα έκανα οτιδήποτε για να το επιτύχω».

Έχετε βάλει κάποιον πήχη φέτος όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης που θα θέλατε να επιτύχει η εκπομπή σας;

«Ο πήχης είναι η βελτίωση της τηλεθέασης του καναλιού στη συγκεκριμένη ζώνη».

Από τη νέα σας τηλεοπτική στέγη, το Star, σας έχουν θέσει «όριο» όσον αφορά στα νούμερα τηλεθέασης που θα πρέπει να έχει η νέα εκπομπή σας για να μην «κοπεί»;

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Αν σας ζητούσαν από το κανάλι να συμμετέχετε στο νεανικό κεντρικό δελτίο του σταθμού ως σχολιάστρια των ερωτικών περιπετειών της Τζούλιας Αλεξανδράτου και της διεθνούς καριέρας της Έφης Θώδη, θα δεχόσασταν;

«Θα δεχόμουν να συζητήσω για οτιδήποτε γνωρίζω. Δεν μιλάω για όσα δεν γνωρίζω και προφανώς σε αυτή την κατηγορία βάζω τα συγκεκριμένα θέματα που μου θέσατε».

Τις εκπομπές που παίζουν «απέναντι» από εσάς τις παρακολουθείτε;

«Δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω και να το ήθελα. Η εκπομπή είναι πάντα ζωντανή».

Τα πρώτα σας βήματα στην τηλεόραση έγιναν σε βραδινά σόου και γενικότερα σε πιο ψυχαγωγικά προγράμματα. Θα επιστρέφατε σε εκπομπές πιο lifestyle;

«Τις νοσταλγώ πολύ αυτές τις στιγμές μου στην τηλεόραση. Τις έκανα με πολύ μεγάλο κέφι, όπως όλες άλλωστε τις εκπομπές μου Ποτέ δεν λέω ποτέ».

Πολλοί σας κατηγόρησαν για τα υπέρογκα ποσά, όπως τα 2.500.000 ευρώ που κόστιζε η εκπομπή σας για την κρατική τηλεόραση. Τώρα λένε ότι τα χρήματα που κερδίζετε είναι ακόμη περισσότερα, μιας και βρίσκεστε σε ιδιωτικό κανάλι

«Γι αυτούς που γνωρίζουν το κόστος της εκπομπής μου στην ΕΡΤ ξέρουν ότι ήταν χαμηλότερο από τις αντίστοιχες των ιδιωτικών. Όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων με στόχο την κρατική τηλεόραση και τον πρόεδρό της. Το νέο μου συμβόλαιο αποδεικνύει του λόγου το αληθές».

Πέρυσι είχε συζητηθεί η συμμετοχή του Θανάση Λάλα στην εκπομπή σας. Θα συμμετέχει και φέτος ο κ. Λάλας;

«Συνεργάστηκα περιστασιακά με τον κ. Λάλα και ίσως στο μέλλον προκύψει ξανά αν χρειαστεί και δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση του συγκεκριμένου ανθρώπου, αλλά και άλλων σημαντικών δημοσιογράφων, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Εδώ και μήνες πολλοί σας βλέπουν με κάποια παραπανίσια κιλά και κυκλοφορεί συνεχώς η φήμη ότι είστε έγκυος. Τελικά, θα γίνετε για δεύτερη φορά μητέρα;

«Αν ήμουν έγκυος, θα είχα γεννήσει τώρα. Αυτή η εικασία συζητιέται εδώ και εννέα μήνες, οπότε θεωρώ ότι είναι άσκοπο να απαντήσω».

Πιστεύετε ότι τα ζευγάρια επωφελούνται από τη συμβίωση τόσο στην προσωπική ζωή όσο και στο χώρο της δουλειάς;

«Νομίζω πως είναι αυτονόητο ότι η συμβίωση στην τηλεόραση μπορεί να λειτουργήσει πολύ θετικά και να ωφελήσει το ζευγάρι».

Νιώθετε ότι με την κόρη σας έχετε αναπτύξει τη σχέση που είχατε και έχετε εσείς με τη μητέρα σας;

«Δεν απαντάω σε προσωπικές ερωτήσεις».

Ποια είναι τα προσωπικά σχέδιά σας για το μέλλον; Ένας δεύτερος γάμος ή ένα δεύτερο παιδί περιλαμβάνονται σε αυτά;

«Δεν δημοσιοποιώ τα σχέδιά μου όσον αφορά στο μέλλον της προσωπικής μου ζωής».

Ο γάμος πιστεύετε ότι σκοτώνει τον έρωτα;

«Άλλοτε ναι, άλλοτε όχι».

Είστε άνθρωπος που θα συγχωρούσε την απιστία σε μια σχέση ζωής;

«Η απιστία κατά τη γνώμη μου δηλώνει, είτε της γυναίκας είτε όχι, ότι μια σχέση έχει τελειώσει».

Τι σας αρέσει να κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

«Προτιμώ να μην ξοδεύω τον ελεύθερο χρόνο μου, αλλά να τον κερδίζω ασχολούμενη με πράγματα που με βοηθούν να γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου. Ζω με τους δικούς μου ανθρώπους. Διαβάζω, πηγαίνω θέατρο και σινεμά, ακούω πολλή μουσική και ταξιδεύω».

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία για τη νέα σεζόν

«Σας ευχαριστώ πολύ».