Ξανά σε φόρμα

20.09.2007
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει η Δέσποινα Βανδή μετά και την απόκτηση του γιου της στα τέλη Αυγούστου. Επειδή όμως μια εγκυμοσύνη πάντα αφήνει τα «σημάδια» της στο κορμί μιας γυναίκας, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα διατροφής και γυμνάζεται για να αποκτήσει ξανά την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Εκτός από πανευτυχής μητέρα, η Δέσποινα Βανδή είναι και σκληρή επαγγελματίας. Πώς αλλιώς να τη χαρακτηρίσουμε, αφού λίγες μόνο ημέρες μετά τον ερχομό του γιου της Γιώργου η ίδια έχει προγραμματίσει να μπει ξανά στο στούντιο για την τελική φάση ηχογράφησης του νέου της άλμπουμ. Μάλιστα, έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό της μέχρι την ημέρα που θα περάσει την πόρτα του στούντιο να έχει χάσει τα λιγοστά κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να ξανακερδίσει τους κοιλιακούς για τους οποίους όλη η showbiz τη ζήλευε!

Η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι και τόσο δύσκολη για τη Δέσποινα, αφού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πήρε μόλις 10 κιλά και μάλλον πολύ σύντομα θα επανέλθει στο βάρος που είχε πριν, όπως είχε συμβεί και με την πρώτη εγκυμοσύνη της στη Μελίνα. Άλλωστε, η ίδια είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «αυτήν τη φορά έβαλα λιγότερα κιλά, ενώ στη Μελίνα είχε αλλάξει εντελώς το σώμα μου».

Η Δέσποινα ακολουθεί εδώ και χρόνια συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής και διατροφής. Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να ξαναβρεί τη φόρμα της. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που τηρεί πιστά, ενώ παράλληλα γυμνάζεται καθημερινά.

Ας δούμε όμως ποιοι είναι αυτοί οι κανόνες που της εξασφαλίζουν την τέλεια σιλουέτα:

1. Γνωρίζει ότι είναι σημαντικό να προσέχεις τη διατροφή σου χωρίς να ξεπερνάς τα όρια του φυσιολογικού, γιατί δεν ξεχνάει ότι ιδιαίτερα κατά το θηλασμό ο οργανισμός πρέπει να βρίσκεται σε ισορροπία.

2. Αποφεύγει τροφές που περιέχουν πολλά λιπαρά.

3. Τρώει πέντε γεύματα ημερησίως σε συγκεκριμένες ποσότητες.

4. Για να έχει ενέργεια, προτιμάει τους υδατάνθρακες σε απλή μορφή, για παράδειγμα, τις βραστές πατάτες και το ρύζι. Το γάλα και μια μικρή ποσότητα κίτρινου τυριού με χαμηλά λιπαρά περιλαμβάνονται απαραίτητα στο καθημερινό διαιτολόγιό της.

5. Η άσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, γι αυτό καθημερινά φροντίζει να κάνει power yoga και πιέσεις με ελαφρούς αλτήρες, που αποδεδειγμένα επαναφέρουν το σώμα και όλες τις μυϊκές ομάδες.

6. Καθημερινά κάνει αεροβική γυμναστική, όπως το τρέξιμο σε διάδρομο, για 30 λεπτά.

Τόρι Σπέλινγκ
Η αφελής Ντόνα από τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» μεγάλωσε, νοικοκυρεύτηκε και έγινε μητέρα. Τώρα στόχος της είναι να χάσει τα περιττά κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. «Πήρα περισσότερα από 20 κιλά και τώρα προσπαθώ να ξαναγυρίσω στο κανονικό μου βάρος», σχολίασε η Τόρι. Η 34χρονη ηθοποιός βρήκε τη λύση στη νέα μέθοδο Nutrisystem, που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ και σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις τον προσωπικό σου σύμβουλο, με τον οποίο βρίσκεσαι σε τηλεφωνική επικοινωνία όλη την ημέρα! Με αυτόν τον τρόπο το διατροφικό πρόγραμμα προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες και απαιτήσεις. «Ήταν η πρώτη φορά που χρειάστηκε να κάνω δίαιτα στη ζωή μου», παραδέχτηκε η Τόρι, η οποία μάλιστα έβαλε στο πρόγραμμα και το σύζυγό της, ώστε να αποφεύγει τους πειρασμούς!

Μάρσια Κρος
Η υποχόνδρια Μπρι από τις «Νοικοκυρές σε απόγνωση» έμεινε έγκυος σε δίδυμα στα 44 της χρόνια και στον ένατο μήνα είχε ξεπεράσει τα 80 κιλά! Λίγες εβδομάδες μετά τον τοκετό κατάφερε να χάσει 15 κιλά. Πώς τα κατάφερε;

Με σκληρή γυμναστική και προσεγμένη διατροφή. «Όταν θηλάζεις δύο μωρά, πρέπει να τρως ικανοποιητικά, αλλά να τρέφεσαι έξυπνα. Δεν τρώω ποτέ γλυκά, αλλά μόνο πρωτεϊνες και λαχανικά», δήλωσε η ίδια. Η διάσημη ηθοποιός παραδέχτηκε ακόμη ότι ο θηλασμός την βοήθησε να απαλλαγεί πιο εύκολα από τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης, ενώ δεν παραλείπει να κάνει μία ώρα διάδρομο την ημέρα, αλλά και συγκεκριμένες ασκήσεις για μυϊκή ενδυνάμωση και αποφυγή της χαλάρωσης.

Μπρουκ Σιλντς
Πριν από 25 περίπου χρόνια θαυμάζαμε όλοι το κορμί της στη «Γαλάζια λίμνη». Η Μπρουκ, όμως, συνεχίζει να έχει ένα από τα καλύτερα σώματα στο Χόλιγουντ. Πριν από ένα χρόνο μάλιστα έγινε ξανά μητέρα. Πώς διατηρείται το ίδιο σέξι; Το μυστικό της είναι ότι έχει προσθέσει στο καθημερινό της πρόγραμμα μεγάλους περιπάτους αγκαλιά με την τετράχρονη κόρη της ως εναλλακτικό βαράκι γυμναστικής, ενώ ξεκίνησε ξανά μαθήματα yoga.