Και ο σταρ θέλει το πτυχίο του!

18.09.2007
Όλοι έχουμε ακούσει την παροιμία «μάθε τέχνη κι άς τηνε κι αν πεινάσεις πιάς τηνε». Σοφές κουβέντες του λαού μας, διότι τη σήμερον ημέρα ακόμη και σταρ μεγατόνων να είσαι και να έχεις όλους τους παπαράτσι στα πόδια σου να σε κυνηγούν, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι σου ξημερώνει η επόμενη μέρα. Ορίστε, λοιπόν, ποιοι προνόησαν...

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

Δίκαιον και... θεάματα

Λάκης Λαζόπουλος:
Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ο δημοφιλής Λάκης της TV με την «Ανατομία ενός εγκλήματος», την αστυνομική σειρά που βλέπαμε πριν από χρόνια μετά μανίας; Άμεση θα απαντούσαμε Το γεγονός ότι υπήρξε φοιτητής ο Mr «Αλ-Τσαντίρι Νews» δεν είναι λίγοι εκείνοι που το γνωρίζουν. Εκείνο όμως που δεν είναι γνωστό είναι ότι, πέρα από τις ερασιτεχνικές παραστάσεις με τον ιδιότυπο μπερντέ που είχε ο ίδιος κατασκευάσει για να παίζει Καραγκιόζη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα, διοργάνωνε και θεατρικές παραστάσεις και τις ανέβαζε την περίοδο που έκανε το μεταπτυχιακό του στην Εγκληματολογία στην Κομοτηνή! Ζητήσαμε την άποψη του κ. Χαράλαμπου Δημόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή Εγκληματολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο οποίος υπήρξε συμφοιτητής του Λάκη: «Με τον Λάκη συναντηθήκαμε στο πρώτο έτος στην Κομοτηνή, το 1976, ως συμφοιτητές της νεόδμητης τότε Νομικής Σχολής ΔΠΘ, που κατά τον ίδιο η συντετμημένη επωνυμία του πανεπιστημίου μας θα έπρεπε να αποδίδεται ως Δυστυχώς, Περάσατε Θράκη»!

Γιώργος Καπουτζίδης: Τρία είναι τα μαθήματα που χρωστάει για να πάρει το πτυχίο του ως δικηγόρος και ο δημοφιλής δημιουργός του «Παρά πέντε». Πολλές φορές γι αυτήν τη σχολή έχει δηλώσει: «Μπαίνοντας στη Νομική ήταν σαν να ικανοποιούσα ένα όνειρο των γονιών μου». Τώρα που οι τηλεοπτικές του υποχρεώσεις τελείωσαν το έχει βάλει στόχο να ανέβει στα πάτρια εδάφη για να τακτοποιήσει τις φοιτητικές του εκκρεμότητες.

Σοφία Μουτίδου: Λύεται η συνεδρίαση Θα μπορούσατε να σκεφτείτε τη Σοφία Μουτίδου να τρέχει κάθε πρωί στην Ευελπίδων και να δίνει τις μάχες της στα δικαστικά έδρανα; Όχι; Κακώς Η Σοφία έχει σπουδάσει Νομική και είναι δικηγόρος και με τη βούλα. Έτσι, άμα λάχει, αναλαμβάνει δράση και τα βρίσκεις μαζί της πολύ σκούρα Τόσο σκούρα, που μπορεί να χρειαστείς και υπεράσπιση!

Θεοφανία Παπαθωμά - Ελένη Φιλίνη: Αυτή την περίοδο η γλυκιά Θεοφανία ετοιμάζει μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού με τον Πασχάλη Τσαρούχα την επιστροφή της στα τηλεοπτικά και θεατρικά πράγματα... Αν όμως πριν από λίγα χρόνια δεν είχε γνωρίσει την τεράστια επιτυχία στο «Άγγιγμα ψυχής», αυτήν τη στιγμή θα αγόρευε στις δικαστικές αίθουσες! «Σπούδασα δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, τελείωσα, έκανα άσκηση και είμαι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου. Πολύ εύκολα, λοιπόν, θα μπορούσα να σου μιλάω για τις εκκρεμότητες που θα είχα αύριο σε ένα αυτόφωρο ή μια αγωγή στην οποία θα έπρεπε να παραστώ». Τη Νομική Αθήνας έχει τελειώσει και η πάντα όμορφη Ελένη Φιλίνη, άλλο αν η καταξίωση και η επιτυχία ήρθαν από τα φώτα και τις κάμερες.

Σπύρος Μπιμπίλας: Νομικάριος και ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος πριν ανέβει στο θεατρικό σανίδι και συνεργαστεί με τον Μάνο Χατζηδάκι πέρασε από τα έδρανα της Νομικής Αθηνών και έμαθε φαρσί το ελληνικό Δίκαιο. Και μπορεί κάποιοι να τον θυμούνται από συγκεκριμένους ρόλους που έχει ερμηνεύσει κατά καιρούς, ωστόσο δεν γνωρίζουν ότι αρκετοί συνάδελφοί του, όταν αντιμετωπίζουν νομικά προβλήματα, απευθύνονται στον Σπύρο και του ζητούν τη νομική του άποψη, που μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα σεβαστή!

Ιατρικές υποθέσεις

Γιώργος Τσαλίκης: «Τι έχω, γιατρέ μου;». Αυτή θα ήταν μάλλον η καθημερινή ατάκα που θα άκουγε ο Γιώργος Τσαλίκης, ο οποίος έχει τελειώσει επιτυχώς τις σπουδές του σε πανεπιστημιακή σχολή της Ρουμανίας. Και δεν του βγήκε σε κακό, αν υπολογίσουμε ότι εκεί ήταν που γνώρισε και ερωτεύτηκε τη σύζυγό του Δώρα.

Κέλλυ Κελεκίδου: Ούτε η «γλύκα γλύκα» και σέξι Κέλλυ ήταν τραγουδίστρια από κούνια. Πριν της χτυπήσει την πόρτα η επιτυχία των μουσικών σουξέ εκείνη μοίραζε γλύκα σε όλους τους ασθενείς και οδοιπόρους της Θεσσαλονίκης, αφού έχει τελειώσει τη Νοσηλευτική και έχει εργαστεί μάλιστα και ως νοσοκόμα σε μεγάλη ιδιωτική κλινική της συμπρωτεύουσας.

Η φιλοσοφία της ψυχαγωγίας

Έφη Παπαθεοδώρου: Η «θεότρελη» Θεοπούλα της μικρής οθόνης στην πραγματικότητα είναι τόσο ευγενής και με τέτοιους τρόπους, που σου θυμίζει εύκολα το παλιού τύπου κορίτσι από σπίτι με αγγλικά, γαλλικά και πιάνο. Όντως η Έφη Παπαθεοδώρου ήταν κορίτσι από σπίτι με αγγλικά, γαλλικά και πιάνο. «Είχα σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στον Καναδά, αλλά γύρισα στην Ελλάδα γιατί με είχε πειράξει στο στομάχι το κρύο και δεν μπορούσα να εργαστώ στο θέατρο. Τότε ο μπαμπάς μου είχε στο Αιγάλεω το ιατρείο του και πήγαιναν διάφοροι και του έλεγαν: Γιατί δεν μας διδάσκει η κυρία Έφη αγγλικά;. Έτσι, πήρα την απόφαση και άνοιξα φροντιστήριο το 1963-64. Με αγαπούσαν όλα τα παιδιά, θυμάμαι, γιατί δεν τους έκανα μόνο μάθημα, αλλά οργανώναμε εκδρομές, πηγαίναμε σε θεατρικές παραστάσεις», μας είπε η ίδια αναπολώντας τις μέρες της καθηγητικής της εμπειρίας.

Δέσποινα Βανδή - Άβα Γαλανοπούλου: Τη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου έχει τελειώσει η Δέσποινα Βανδή, που πριν από λίγες μέρες έφερε στον κόσμο το γιο της, τον Γιώργο. Από εκείνα τα χρόνια κρατάει πάντα όμορφες αναμνήσεις και η ίδια έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι σπουδές της αυτές την έχουν βοηθήσει πολύ και ως άνθρωπο, αλλά και ως επαγγελματία στις πίστες! Κλίση στη φιλοσοφία φαίνεται να είχε και η ταλαντούχα Άβα Γαλανοπούλου, που έχει πάρει το πτυχίο της από τη Φιλοσοφική, όπου μάλιστα γνωρίστηκε και με τον Αλέξανδρο Ρήγα, αν και την έχει κερδίσει ευτυχώς η υποκριτική.

Αννίτα Πάνια: Μια χαρά το πάει το γαλλικό η Αννίτα! Την περσινή σεζόν μας τροφοδότησε με τις ταλεντάρες της από το «Je taime». Στην πραγματικότητα η cool παρουσιάστρια είναι κορίτσι με γαλλικά και πιάνο και το έχει αποδείξει μάλιστα, μιας και έχει τελειώσει τη Γαλλική Φιλολογία και μάλιστα παλιότερα έκανε και ιδιαίτερα σε μικρά παιδάκια. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, με τους μαθητές και τις μαθήτριές της έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα επαφή!

Ελεονώρα Μελέτη: Γαλλική Φιλολογία έχει τελειώσει και η γλυκιά Ελεονώρα, που μας σερβίρει καθημερινά «Πρωινό καφέ», αν και γενικότερα γνωρίζει και άλλες γλώσσες. Ποτέ δεν προβάλλει τις σπουδές της για να σνομπάρει τους γύρω της, ενώ η πανεπιστημιακή της παιδεία έχει αποδείξει ότι δεν της απαγορεύει να χορεύει τσιφτετέλι με λαϊκά σουξέ και να διασκεδάζει σε νυχτερινά κέντρα.

Κωνσταντίνα Μιχαήλ: Την απολαμβάνουμε σε τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις που κάνουν εισπρακτική επιτυχία. Πού να το φανταζόταν αυτό η γλυκιά Κωνσταντίνα Μιχαήλ λίγα χρόνια πριν όταν αποφοιτούσε από τη Θεολογική Σχολή!

Ελένη Κρίτα: Τη συνηθίσαμε ως αυστηρή και πλούσια «Μαριλένα» στο «Παρά πέντε». Η ζωή της όμως απέχει πάρα πολύ από το συγκεκριμένο ρόλο. «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας μου όντας καθηγητής πανεπιστημίου απαξιούσε την επίδειξη πλούτου, την έβρισκε χυδαία. Με πήγαινε συχνά στο θέατρο κι εκεί μαγεύτηκα, πού όμως να του το ομολογήσω... Έδωσα εξετάσεις στη Φιλοσοφική (και κρυφά στη Δραματική Σχολή), βγήκα αρχαιολόγος, έφυγα στην Ιταλία για μεταπτυχιακά, στριφογύριζα όμως και στο θέατρο», μας αποκάλυψε η αγαπημένη ηθοποιός.

Καλλιτέχνιδες με σπουδές

Εβελίνα Παπούλια: Όχι, αν νομίζατε ότι ήταν τυχαία η συμμετοχή της Εβελίνας στο χορευτικό σόου του Mega «So you think you can dance», κάνετε λάθος, καθώς έχει πάρει πτυχίο από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου και έχει κάνει μεταπτυχιακό στη σχολή της Μάρθα Γκράχαμ. Για την ίδια οι πιο τραυματικές στιγμές εκείνης της περιόδου ήταν σίγουρα οι διάφορες οντισιόν που περνούσε: «Είναι βασανιστικό να ακούς: Θα σε ειδοποιήσουμε! Σε αυτές τις οντισιόν άκουγες να σου λένε απλώς αν περνάς ή όχι. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα χορευτή. Αν σου μιλήσουν σκληρά, μπορεί να προκαλέσουν την οργή σου, να σε κάνουν να κλάψεις», μας δήλωσε.

Μαριλίτα Λαμπροπούλου: Την ερχόμενη σεζόν θα αποτελέσει το μήλον της Έριδος ανάμεσα σε δύο άντρες, οι οποίοι θα παλέψουν να την διεκδικήσουν, τον Μέμο Μπεγνή και τον Γιάννη Αϊβάζη. Ηθοποιός χαμηλών τόνων, αλλά με μεγάλο υποκριτικό ταλέντο, η Μαριλίτα μας εξήγησε αν από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός: «Από μικρή μου άρεσαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, γι αυτό άλλαζα συχνά γνώμη σχετικά με το τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Το θέατρο πάντα μου άρεσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν το είχα σκεφτεί ως επάγγελμα. Πέρασα στη σχολή Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών και ξεκίνησα να δουλεύω στο θέατρο όχι ως ηθοποιός, αλλά ως σκηνοθέτις».

Οικονομικά και άλλα...

Δούκισσα Νομικού: Στα 20 της χρόνια έχει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς, έχει περάσει με 18,5 στην ΑΣΟΕΕ και ήταν πάντα η απουσιολόγος της τάξης. Τι λέει η ίδια; «Μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα, μετά επηρεάστηκα από τον αδελφό μου, που είχε περάσει ένα χρόνο πριν στη σχολή της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, και άρχισα να ξεφυλλίζω τα βιβλία του. Τα βρήκα ενδιαφέροντα κι έτσι έδωσα εξετάσεις για εκεί».

Μιχάλης Μαρίνος: Οι οικονομικές συμβουλές που έδινε στην Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου ήταν τέτοιες, που σίγουρα είχαν πείσει κι εσάς ότι θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε τον Μιχάλη Μαρίνο και να του ζητήσετε τις προτάσεις του για τις επενδύσεις σας. Δεν γνωρίζετε όμως ότι ο γνωστός ηθοποιός έχει τελειώσει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Μιχάλης Εμιρλής: Και ο Mr «Πίπα της ειρήνης» ανήκει στην κατηγορία εκείνων των celebrities που γι αλλού ξεκίνησαν και αλλού τους βρήκε η ζωή «Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Πήρα το πτυχίο μου, αλλά όχι στα τέσσερα χρόνια. Το κούρασα ενάμιση χρόνο παραπάνω. Πάντοτε έγραφα στίχους και μουσική, χωρίς όμως να έχω σκεφτεί να γίνω τραγουδιστής», λέει σήμερα ο Μιχάλης.

Γιώργος Μανίκας: Με μόλις ένα χρόνο ενασχόλησης με το modelling, το νεαρό μοντέλο έχει ήδη κάνει αρκετά επαγγελματικά βήματα. «Μια φίλη μου, που ήταν παλιότερα μοντέλο, μου έριξε την ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό. Μέχρι τότε δεν μου είχε περάσει από το μυαλό, γιατί ήμουν και είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στις σπουδές μου στη Στατιστική και Ασφαλιστική, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά», μας είπε το νεαρό μοντέλο που έγινε ευρύτερα γνωστό από το πέρασμά του στους «Singles».

Ορθούλα Παπαδάκου: Δείχνει σκληραγωγημένη και «αντράκι» και φαίνεται να ξέρει καλά όλους τους κανόνες της showbiz, όχι άδικα, αφού έχει στα χέρια της πανεπιστημιακό πτυχίο marketing. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Τορόντο του Καναδά μέχρι και τα 17 μου. Ο πατέρας μου είχε εκεί αλυσίδα εστιατορίων. Στα 17 μου χρόνια, λοιπόν, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού με έφερε στην Ελλάδα. Λίγοι ξέρουν ότι εργαζόμουν ως επαγγελματίας μπασκετμπολίστρια μέχρι και τη στιγμή που συμμετείχα στο Survivor, ενώ παράλληλα σπούδασα στο πανεπιστήμιο Μarketing», μας εξομολογήθηκε η Ορθούλα του «Fort Βoyard».