«Έσωσε» γιαγιά από τα χρέη

10.09.2007
Μπορεί κάποιοι συνάνθρωποί μας να έχασαν το σπίτι τους από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, μια άλλη γυναίκα όμως κινδύνεψε να μείνει άστεγη από τα χρέη!

Μπορεί κάποιοι συνάνθρωποί μας να έχασαν το σπίτι τους από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, μια άλλη γυναίκα όμως κινδύνεψε να μείνει άστεγη από τα χρέη! Ευτυχώς, το ενδιαφέρον του Κώστα Σπυρόπουλου «έσωσε» το σπίτι της από τον πλειστηριασμό.

Από την πρώτη μέρα που ο Κώστας Σπυρόπουλος έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό πριν από 20 περίπου χρόνια έχει υποστεί κάθε λογής κριτική. Οι περισσότερες αφορούσαν την προσωπική του ζωή, κάτι που δεν είναι το μόνο που έχει να επιδείξει ο ηθοποιός. Ένα από τα στοιχεία που είχε διακρίνει στο χαρακτήρα του η Αλίκη Βουγιουκλάκη και που την έκανε να τον αγαπήσει ακόμα περισσότερο είναι η ευαισθησία του. Πολλές φορές έχει σταθεί στο πλευρό ανθρώπων που τον είχαν ανάγκη, δίχως μάλιστα να το διατυμπανίζει. Τελευταία εκδήλωση αυτής της ευαισθησίας του είναι τα 5.000 ευρώ που πλήρωσε σε τράπεζα για το δάνειο μιας 65άχρονης κυρίας από το Ξυλόκαστρο, προκειμένου να μην το κατασχέσουν και προχωρήσουν σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για μια γυναίκα που δούλεψε ως ταξιθέτρια στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο ομώνυμο θέατρό της ως την τελευταία της πνοή. Ήταν από τις αγαπημένες φίλες και συνεργάτιδες της ηθοποιού και κατά συνέπεια και του Κώστα Σπυρόπουλου. Έτσι, ο γνωστός ηθοποιός δεν μπορούσε να την αφήσει στο έλεος των τραπεζών! Όταν λοιπόν η απελπισμένη γυναίκα επικοινώνησε μαζί του εκφράζοντάς του τη δύσκολη κατάσταση που βίωνε, αυτός δίχως να σκεφτεί λεπτό κατέθεσε την επόμενη ημέρα στο λογαριασμό της το ποσό που χρειαζόταν για να μην της πάρουν το σπίτι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια ηλικιωμένη κυρία που δεν έχει συγγενείς για να την στηρίξουν και είχε εναποθέσει την τελευταία της ελπίδα στο γνωστό ηθοποιό. Εμείς απλώς να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο» στον Κώστα Σπυρόπουλο!

Βαγγέλης Στεργίου