Τα μπλοκμπάστερ του χειμώνα

21.08.2007
Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη σε περίοδο διακοπών, τα κανάλια ωστόσο ρυθμίζουν αυτές τις ημέρες τις τελευταίες λεπτομέρειες στις σειρές που φιλοδοξούν να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις του πίνακα της AGB, τη σεζόν που βρίσκεται πλέον προ των πυλών. Ποιες σειρές θα συζητούμε στην καινούργια σεζόν και ποιο θα είναι το επόμενο «Πάρα πέντε»; Για να πάρουμε λοιπόν μία γεύση απ όσα θα δούμε στην tv τον επόμενο χειμώνα...

Από τον Δημήτρη Μαυρίδη

«Στους 31 δρόμους»

Ποιους θα δούμε: Σοφία Καρβέλα, Ανδρέα Γεωργίου, Αριέττα Μουτούση, Παύλο Ορκόπουλο.

Υπόθεση: Μια κακομαθημένη κοπέλα κάνει την επανάστασή της παίρνοντας την απόφαση να αφήσει οικογένεια και φίλους, προκειμένου να ξαναφτιάξει από την αρχή τη ζωή της. Έτσι θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της, ωστόσο θα χρειαστεί να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια για να τον ζήσει. Το συγκεκριμένο σίριαλ έχει συζητηθεί πάρα πολύ από πέρυσι, αφού αποτελεί την πρώτη τηλεοπτική προσπάθεια της Σοφίας Καρβέλα, που έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το σενάριο της σειράς είναι βασισμένο σε μια ιδέα του πρώην νικητή του «Dream show, the theater», Ανδρέα Γεωργίου.

«Αν υπήρχες θα σε χώριζα»

Ποιους θα δούμε: Πέτρο Φιλιππίδη, Μαριάννα Τουμασάτου, Ελισάβετ Μουτάφη

Υπόθεση: Ερωτικά μπερδέματα για έναν άντρα με τρεις γυναίκες να τον πολιορκούν! Ο Πέτρος Φιλιππίδης υποδύεται ένα δίγαμο που έχει και ερωμένη! Μετά την επιτυχία της καθημερινής σειράς «Βέρα στο δεξί», το συγγραφικό δίδυμο Έλενας Ακρίτα και Γιώργου Κυρίτση ξαναχτυπά, με μια εντελώς διαφορετική ιδέα.

«Ένας μήνας και κάτι»

Ποιους θα δούμε: Αλέξη Γεωργούλη, Ζέτα Δούκα

Υπόθεση: Μια νέα και όμορφη γυναίκα είναι παντρεμένη με παιδί. Κάποια στιγμή ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά και γνωρίζει πάνω στη απελπισία της τον ωραίο που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της. Ο Αλέξης Γεωργούλης, έπειτα από απουσία ενός χρόνου από τα τηλεοπτικά πράγματα, μετά την επιτυχία του «Εραστή δυτικών προαστίων», επιστρέφει, ενώ η Ζέτα Δούκα σταματάει να κάνει «πλάκα» στον ΑΝΤ1 και επιστρέφει στο Mega.

«Βig Βang»

Ποιους θα δούμε: Θάλεια Ματίκα, Δημήτρη Κουρούμπαλη, κ.ά.

Υπόθεση: Έρωτες, προβλήματα, ανησυχίες και αναζητήσεις από μια παρέα νέων, που άλλους τους συνδέει η φιλία και άλλους ο έρωτας. Νεανική ατμόσφαιρα και διάλογοι που υπόσχονται γέλιο. Πρόκειται για μια νεανική πρόταση του Μεγάλου Καναλιού, με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη, που πρωτογνωρίσαμε στο «Δέκα λεπτά κήρυγμα» και φέτος έκλεψε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία και την εικόνα του στην ταινία «Αlter ego».

«Ευτυχισμένοι μαζί»

Ποιους θα δούμε: Γιάννη Μπέζο, Κατερίνα Λέχου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, κ.ά.

Υπόθεση: Ένας χήρος και μια ζωντοχήρα ερωτεύονται και αποφασίζουν να ζήσουν μαζί. Η νέα οικογένεια συμπεριλαμβάνει τα δύο κορίτσια της ζωντοχήρας και τα τρία αγόρια του χήρου! Ο Γιάννης Μπέζος, έξι χρόνια μετά το «Άκρως οικογενειακόν», επιστρέφει στα family comedies.

«Δέκα»

Ποιους θα δούμε: Ρένη Πιττακή, Δημήτρη Καταλειφό, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Μαρία Ναυπλιώτου, Θάλεια Ματίκα, Αλέξανδρο Λογοθέτη.

Υπόθεση: Το «Δέκα», περιγράφει τη ζωή των ενοίκων μιας πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Παρασάγγη 10, στον Πειραιά, ένα ζεστό Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού - και τις διάφορες καταστάσεις στις οποίες εμπλέκονται. Οι εγκαταστάσεις του παλιού εργοστασίου της ΧΡΩΠΕΙ μεταμορφώθηκαν σε σκηνικό για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς, που όλα δείχνουν ότι θα καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Το σενάριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.

«Υπέροχα πλάσματα»

Ποιους θα δούμε: Μυρτώ Αλικάκη, Μιχάλη Μαρίνο, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Ελένη Ανουσάκη.

Υπόθεση: Στιγμιότυπα από τη ζωή τριών φίλων: Το Μητσάκι, ο Μπίλι και η Έλλη και όσα αντιμετωπίζουν από τους «κολλητούς» τους, όπως η θεία Καραμέλα, η σκύλα Στεφανία, ο Ηλίας Χ., ο Άρης Φ. και πολλοί άλλοι που έρχονται για να φύγουν ή να μείνουν. Ημιαυτοτελή επεισόδια, με συγκεκριμένο θέμα και με αφήγηση από την Έλλη, ή το Μητσάκι, ή τον Μπίλι. Πρόκειται για μια σειρά που μιλάει για τη δεκαετία του 80, τους πρωταγωνιστές της και τον τρόπο ζωής των νέων τότε, που έχει εμπνεύσει τους μεταγενέστερους. Οι αναμνήσεις από την εποχή της ντίσκο και του ροκ ξυπνούν ξανά μέσα από το σενάριο της Μυρτώς Κοντοβά.

«Ζωή ξανά»

Ποιους θα δούμε: Κώστα Καζάκο, Λάκη Κομνηνό, Γιώργο Δάμπαση, Αλέκο Συσσοβίτη, κ.ά.

Υπόθεση: Η σειρά βασίζεται στην ιταλική παραγωγή «Vivere». Στο επίκεντρο της ιστορίας, τέσσερις οικογένειες, οι ζωές των οποίων θα συναντηθούν στους δρόμους μιας επαρχιακής πόλης.

«Τα κορίτσια του μπαμπά»

Ποιους θα δούμε: Παύλο Χαϊκάλη, Ελένη Καστάνη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ράνια Σχίζα, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Μιχάλη Μαρίνο, Δημήτρη Μάνεση.

Υπόθεση: Ο Παύλος (Παύλος Χαϊκάλης), συνταξιούχος πια, είναι μόνος, τού τη δίνει που τα κορίτσια του τα έχουν πάρει οι γαμπροί, δεν μπόρεσε ποτέ να χωνέψει κανέναν τους και έχει βάλει σκοπό να τους βγάλει το λάδι. Στο τέλος όμως, γίνεται ένα μικρό παιδί Ο Παύλος Χαϊκάλης αφήνει πίσω του τον ερωτικό πενηντάρη Μίμη του «50-50» και μεταμορφώνεται σε «ραδιούργο» πατέρα.

«Γιούγκερμαν»

Ποιους θα δούμε: Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Γιώργο Βογιατζή, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Κόκλα, Κώστα Βουτσά, Φιλαρέτη Κομνηνού, Ταμίλα Κουλίεβα.

Υπόθεση: Η σειρά παρουσιάζει την πολυτάραχη ζωή ενός Φιλανδού αξιωματικού του τσαρικού στρατού, του Βασίλη Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνου πλούσιας φιλανδικής οικογένειας, με έφεση στην καλή ζωή, τη χαρτοπαιξία και τις ωραίες γυναίκες. Μετά τη ρωσική επανάσταση, φτάνει πρόσφυγας στον Πειραιά και προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του και να ανέλθει κοινωνικά σε μια άγνωστη χώρα. Μια από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της επόμενης σεζόν. Είναι η δεύτερη φορά που διασκευάζεται τηλεοπτικά το βιβλίο του Μ. Καραγάτση. Στην πρώτη τηλεοπτική μεταφορά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ενώ σε αυτή που θα δούμε τώρα, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Τζίτζικας και μέρμηγκας»

Ποιους θα δούμε: Σάκη Μπουλά, Παύλο Χαϊκάλη, Τζόυς Ευείδη, Χρήστο Γιάνναρη.

Υπόθεση: Ο Αντώνης και ο Αλέκος είναι αχώριστοι φίλοι από τα χρόνια του σχολείου, παρά τις τεράστιες διαφορές στη «φιλοσοφία» τους για τη ζωή. Ο Αντώνης χαίρεται τη ζωή του έχοντας ως μότο ότι «τα ψάρια και τα λεφτά τρώγονται πάντα φρέσκα». Ο Αλέκος, από την άλλη, είναι άνθρωπος που μετράει τα πάντα γιατί η ζωή είναι αγώνας και ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μια διαθήκη όμως θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη κρίση στη φιλία τους.

«Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο»

Ποιους θα δούμε: Χάρη Ρώμα, Καίτη Κωσταντίνου, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Χρήστο Βασιλόπουλο, Άννα Κουρή και Μαρία Κωνσταντανάρου.

Υπόθεση: Ο Μίμης Μεταξάς είναι διευθυντής ενός πρότυπου οικοτροφείου θηλέων για κορίτσια μόνο καλών οικογενειών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την «ενάρετη» αγωγή των κορασίδων του Παρθεναγωγείου. Ωστόσο, πίσω από το αυστηρό προφίλ του, κρύβεται μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα Ο Χάρης Ρώμας, σε σπαρταριστές κωμικές καταστάσεις ήθους και αγωγής.

«Ο Γητευτής»

Ποιους θα δούμε: Αλέξανδρο Σταύρου, Ιωσήφ Μαρινάκη, Σωκράτη Αλαφούζο, Δήμητρα Παπαδήμα.

Υπόθεση: Η ιστορία διαδραματίζεται σ' ένα ιπποφορβείο στο Περτούλι, χωριό έξω από τα Τρίκαλα. Ο Σταύρος, είναι ο ιδιοκτήτης και ο Άρης, εκπαιδευτής αλόγων. Αν και έχουν μεγαλώσει μαζί και έχουν κι οι δυο αγάπη για τα άλογα, τους χωρίζει άσβεστο μίσος. Ο Άρης έφυγε με την αδερφή του Σταύρου, η οποία έπασχε από καρδιά και έζησαν για λίγο μαζί. Εκείνη μόλις γέννησε το παιδί τους, πέθανε Η δραματική σειρά του ΑΝΤ1 που αναμένεται ότι θα συζητηθεί πολύ, αφού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε δύο από τους πιο γοητευτικούς άνδρες της μικρής οθόνης.

«Φίλα το βάτραχό σου»

Ποιους θα δούμε: Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη, Ντίνο Καρύδη, Γιάννη Ζουγανέλη.

Υπόθεση: Ο έρωτας ενός φιλόδοξου πολιτικού με μια καμαριέρα, για την οποία όμως δεν γνωρίζει εξαρχής την ιδιότητά της, καθώς εκείνη τυχαίνει να δοκιμάζει τα ρούχα μιας κομψής ενοίκου του ξενοδοχείου κατά την απουσία της Δύο άκρως αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται και τα προβλήματα παραμονεύουν. Κάτι μας θυμίζει το σενάριο, κάτι μας θυμίζει... από Τζένιφερ Λόπεζ!