Γρηγόρης Αρναούτογλου: Έτσι έχασα 13 κιλά

05.12.2006
«Ή τώρα ή ποτέ» είπε σε στενούς του συνεργάτες και έραψε το στόμα του. Κυριολεκτικά αγνώριστος αφού μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να εξαφανίσει από πάνω του 13 ολόκληρα κιλά!
Από την Βίκυ Γκουγκουστάμου


Τίντα: H μαγική δίαιτα του Γρηγόρη Αρναούτογλου

«Ή τώρα ή ποτέ» είπε σε στενούς του συνεργάτες και έραψε το στόμα του. Κυριολεκτικά αγνώριστος αφού μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να εξαφανίσει από πάνω του 13 ολόκληρα κιλά! Έτσι η μεγάλη έκπληξη δεν θα είναι με ποια γυναίκα θα εμφανιστεί στην εκπομπή του ο Γρηγόρης, αλλά πώς θα εμφανιστεί.

Πιο κομψός από ποτέ και με τη διάθεσή του να χτυπάει κόκκινο! Έτσι είναι ο Γρηγόρης αυτή την εποχή, παρά το άγχος της προετοιμασίας του «Όμορφου κόσμου το πρωί» αλλά και τον σχεδιασμό του «Πολύ την Κυριακή». Και φυσικά η καλή του ψυχολογική κατάσταση οφείλεται κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στη νέα του εξωτερική εμφάνιση.

Μετά από πολλά διατροφικά «πειράματα» αλλά και μια χρονιά με αρκετές γευστικές ατασθαλίες, ο Γρηγόρης πήρε τη μεγάλη απόφαση. «Ή τώρα ή ποτέ» είχε πει σε στενούς του συνεργάτες και ξεκίνησε τη δίαιτά του. Όταν τον είδαμε το καλοκαίρι στο πάρτι που διοργάνωσε το Μεγάλο κανάλι για να γιορτάσει το τέλος μιας επιτυχημένης σεζόν, τα αποτελέσματα της δίαιτας ήταν ήδη εμφανή. «Ακόμη δεν έχω φτάσει στον τελικό μου στόχο», μας είχε πει τότε, που είχε χάσει μόνο 5 κιλά. «Έχω ακόμη δουλειά?.». Εκείνο το βράδυ, στη σύντομη συνομιλία μας, μας εκμυστηρεύτηκε ότι δεν πήγε σε διαιτολόγο, ούτε ακολουθεί μια τυποποιημένη δίαιτα. «Απλά αποφάσισα να κόψω κάποια πράγματα και να ακολουθήσω ένα δικό μου πρόγραμμα διατροφής».
Και ποιο είναι αυτό; Ένα πολύ έξυπνο και απλό πρόγραμμα που όμως πάνω απ’ όλα απαιτεί θέληση και επιμονή.

Η ώρα των περικοπών

Εν μια νυκτί πήρε την απόφαση ο Γρηγόρης να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά και να ξαναδεί τον εαυτό του όπως ήταν παλιά. Τι έκανε λοιπόν; Καταρχήν πέταξε τόσο από το ψυγείο και τα ντουλάπια του, όσο και από το διαιτολόγιό του οτιδήποτε παχυντικό και λιπαρό. Έκοψε «μαχαίρι» το ψωμί, τη ζάχαρη, τα γλυκά, τα αναψυκτικά, τις σάλτσες και απέφευγε να πιει έστω και ένα ποτήρι αλκοόλ. Το διαιτολόγιό του περιλάμβανε αποκλειστικά και μόνο ψητά κρέατα και ψάρια, φρούτα και λαχανικά, πολλές σαλάτες, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και ένα σχετικά πολύ καλό πρωινό που του έδινε ενέργεια τις πιο δραστήριες ώρες της ημέρας του. Επιπλέον είχε ελαττώσει τα γεύματά του σε ένα κυρίως και το βράδυ περιοριζόταν σε κάτι πιο ελαφρύ, όπως μια σαλάτα, λίγα φρούτα και γιαούρτι.

Η αντίστροφη μέτρηση όμως για πιο γρήγορη απώλεια κιλών ήρθε τους δύο καλοκαιρινούς μήνες κατά τη διάρκεια των διακοπών του. Άλλοι τότε μπορεί να πάρουν δύο-τρία κιλά, ο Γρηγόρης επέστρεψε από τη Μύκονο και τη Χαλκιδική με συνολικά 13 λιγότερα! Και η ζυγαριά του όπως και οι φωτογραφίες δεν λένε ποτέ ψέματα.

Ειδικά στη Χαλκιδική, ο παρουσιαστής περνούσε όλη σχεδόν την ημέρα του στην παραλία όπου σε καθημερινή βάση έπαιζε μπιτς-βόλεϊ και ποδόσφαιρο. Με λίγα λόγια είχε βάλει τη γυμναστική στο καθημερινό του πρόγραμμα και αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ. Επιπλέον η παρουσία της μητέρας του έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς του ετοίμαζε η ίδια τα φαγητά.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε από στενούς του συνεργάτες, ο Γρηγόρης είναι τόσο ικανοποιημένος τώρα με την εικόνα του που ακόμη και αν δει ένα «απαγορευμένο» φαγητό, που κάποτε θα γευόταν χωρίς δεύτερη σκέψη , τώρα έχει μπει για τα καλά στο πνεύμα της υγιεινής διατροφής που ακολουθεί.


ΒΟΧ: Μια ματιά στο πιάτο Γρηγόρη

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό: Καφές (χωρίς ζάχαρη), ένα μπολ δημητριακά ή μια φρυγανιά με ντομάτα και τυρί χαμηλών λιπαρών.
Σνακ; Φρέσκα φρούτα ή ένα φυσικό χυμό
Κυρίως γεύμα: Μία μερίδα εστιατορίου Κρέας (κυρίως λευκό) ή ψάρι ψητό με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Ή ένα λαδερό με λίγο τυρί ή μακαρονάδα με μια ελαφριά κόκκινη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας με λαχανικά.
Βραδινό: Μία μεγάλη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά ή φρέσκα φρούτα Ενδιάμεσα πολύ νερό και στις εξόδους μεταλλικό νερό ή μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα αναψυκτικό διαίτης