Η μεταμόρφωση της Σεμίνας

06.12.2006
Η Σεμίνα αλλάζει ριζικά. Η δημοφιλής παρουσιάστρια δεν θυμίζει σε τίποτα την οικοδέσποινα του «Κοίτα τι έκανες» μέχρι και τους τελευταίους μήνες που έβγαινε από τη ΝΕΤ.
*Έχασε 20 κιλά μέσα στο καλοκαίρι


Η Σεμίνα αλλάζει ριζικά. Η δημοφιλής παρουσιάστρια δεν θυμίζει σε τίποτα την οικοδέσποινα του «Κοίτα τι έκανες» μέχρι και τους τελευταίους μήνες που έβγαινε από τη ΝΕΤ. Εξωτερικά τουλάχιστον, γιατί η Σεμίνα παραμένει το ίδιο δραστήρια, γεμάτη ιδέες και ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις στην νέα της εκπομπή που θα βγει σε λίγες βδομάδες από τον Alpha. Το μόνο που αφήνει πίσω της είναι?20 κιλά. Όσα κατάφερε δηλαδή να χάσει μέσα στο καλοκαίρι και να γίνει κυριολεκτικά αγνώριστη.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά είκοσι ολόκληρα κιλά κατάφερε να χάσει μέσα σε λίγους μήνες η Σεμίνα Διγενή και να ανανεώσει ολοκληρωτικά την εμφάνισή της. Η δημοφιλής παρουσιάστρια ακολούθησε όλο το καλοκαίρι πιστά μια συγκεκριμένη δίαιτα, που σε συνδυασμό με καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Σεμίνα πήρε την μεγάλη απόφαση να μπει σε εντατικό πρόγραμμα δίαιτας αμέσως μετά το Πάσχα. Ήταν η εποχή που είχε ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις μεταγραφής της και τελικά «έκλεισε» με το κανάλι του Ρέντη. Η δημοφιλής παρουσιάστρια ήθελε η νέα της πορεία να την βρει και με εντελώς διαφορετική εμφάνιση καθώς η ψυχολογία της την βοηθούσε πολύ για να υλοποιήσει το στόχο της. Μάλιστα και στο παρελθόν είχε επιχειρήσει αρκετές φορές να απαλλαγεί από τα περιττά της κιλά, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς είχε βρει το διαιτολόγιο που της ταίριαζε και μπορούσε να ακολουθήσει χωρίς παρασπονδίες.
Το ΛΟΙΠΟΝ εξασφάλισε το αναλυτικό διαιτολόγιο και το δημοσιεύει για να μπορέσετε κι εσείς να το ακολουθήσετε.


Το μενού για τέλεια σιλουέτα

Η Σεμίνα Διγενή ακολούθησε ένα συγκεκριμένο διαιτολόγιο διάρκειας 31 ημερών, το οποίο επανέλαβε δύο φορές. Έκανε δηλαδή ακριβώς την ίδια δίαιτα δύο φορές με ένα μικρό διάλειμμα λίγων εβδομάδων που την βοήθησε να σταθεροποιήσει το βάρος της. Το καθημερινό της διαιτολόγιο ήταν πλούσιο σε πρωτεΐνες και ασβέστιο, «φτωχό» σε υδατάνθρακες, ενώ έλειπαν εντελώς τα λιπαρά. Το μενού της επαναλαμβανόταν κάθε τρεις μέρες περίπου και το πρωινό της περιοριζόταν όλες τις μέρες μόνο σε ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Πιο αναλυτικά:
*τις τρεις πρώτες μέρες το μεσημεριανό και βραδινό της μενού περιείχε απεριόριστη ποσότητα από ψητό ή βραστό κοτόπουλο και μία ντομάτα. Ακριβώς το ίδιο μενού επαναλαμβάνεται την 9η, 10η, 11η, 19η, 20η και 21η μέρα της δίαιτας.
*Την 4η, 5η, και 6η η δίαιτα επιτρέπει τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ, απεριόριστη ποσότητα κόκκινου κρέατος(μοσχάρι) βραστό ή ψητό και σαλάτα σπανάκι.
*Την 7η μέρα το μεσημεριανό έχει δύο αυγά βραστά και μια πράσινη σαλάτα και το βραδινό ένα άπαχο γιαούρτι και μια φρυγανιά. Σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα επαναλαμβάνεται την 16η, 17η, και 18η μέρα με την μόνη διαφορά ότι το μεσημέρι προστίθενται 30γρ φέτα και το βράδυ η φρυγανιά αντικαθίσταται από ένα μήλο.
*Οι πιο «σκληρές» μέρες της δίαιτας είναι η 8η, η 15η, και η 25η μέρα καθώς τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ το μενού περιορίζεται μόνο στο γιαούρτι. Επιτρέπεται όμως η απεριόριστη ποσότητα.
*Απεριόριστο ψάρι με πράσινη σαλάτα έχουν η 12η, 13η, 14η, 22η, 23η και 24η μέρα, ενώ πιο χορταστικές είναι οι έξι τελευταίες μέρες της δίαιτας. Το πρωινό εκτός από το καθιερωμένο χυμό πορτοκάλι έχει μια φρυγανιά και 60γρ ανθότυρο, το μεσημέρι: ένα αυγό με 40γρ φέτα, μια κονσέρβα τόνο σε νερό και μια σαλάτα με μια κουταλιά ελαιόλαδο, ενώ το βράδυ έχει μόνο ένα γιαούρτι με μια φρυγανιά και ένα μήλο.