Τα πάνω κάτω στην TV

08.12.2006
Ποιοι έκαναν την έκπληξη; Ποια «αστέρια» δέχτηκαν πλήγματα και ποιοι κινδυνεύουν; Πώς διαμορφώνεται το τοπίο; Δεν είναι ρόδα, αλλά η τηλεόραση γυρίζει. Κάποιους τους τοποθετεί στην κορυφή, ενώ άλλοι βλέπουν με το μικροσκόπιο τις παλιές τους δόξες.

Κερδίζει έδαφος ο Ευαγγελάτος

Έβαλε ένα στοίχημα και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν να το κερδίzει. Ο Νίκος Ευαγγελάτος και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 βρίσκεται σε συνεχή άνοδο αυξάνοντας κάθε μήνα τα ποσοστά τηλεθέασης και διαψεύδοντας τις κακές γλώσσες που ήθελαν τον ίδιο και το δελτίο να μην ανακάμπτει μετά την αποχώρηση της Έλλης Στάη. Συγκεκριμένα για το μήνα Νοέμβριο το δελτίο του ΑΝΤ1 έκλεισε τις καθημερινές με ποσοστό 20,39% και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, με το δελτίο του Alpha να βρίσκεται στην πρώτη με 23,7%. Ακολούθησαν το Mega με 19,57, το Alter με 11,44%, το Star με 10,39% και η ΝΕΤ με 8,38%.

Τάραξε τις ισορροπίες

Ακόμη ένας παρουσιαστής και ένα πρόγραμμα που διέψευσε κάθε πρόβλεψη είναι ο Χρήστος Φερεντίνος και το «Super Deal». Όσοι τον ήθελαν στην αρχή της σεζόν να καταποντίζεται στη ζώνη του Σαββατοκύριακου είδαν να έρχονται τα πάνω κάτω. Τα πολλά λεφτά που μοιράζει, η αγωνία και η έκπληξη που κυριαρχούν στο παιχνίδι είναι τα βασικά στοιχεία που έκαναν τη Σεμίνα Διγενή και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να βλέπουν τις εκπομπές τους να υποχωρούν κατά πολύ σε ποσοστά σε σχέση με άλλες χρονιές. Μάλιστα, το «Κοίτα τι έκανες» το οποίο αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εκπομπές για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται στην κορυφή του Σαββάτου χάνει την κυριαρχία του. Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο το «Super Deal» βρέθηκε στην πρώτη θέση με ποσοστό 33,7%, ενώ η Σεμίνα και η παρέα της στην 9η με 15,8%. Ανάλογο σκηνικό ακολούθησε και την επομένη με τον Χρήστο Φερεντίνο να φιγουράρει στην κορυφή με 38,5%, ενώ το «Πολύ την Κυριακή» βρέθηκε στην τρίτη με 24,5%.

Σβήνει το άστρο τους;

Από τις πρώτες χαμένες της σεζόν ήταν η Ρούλα Κορομηλά. Δεν χρειάστηκαν πάνω από τρεις εκπομπές για να κοπούν οι «3 ευχές» στον Alpha, αφού δεν κατάφεραν να αντέξουν στον ανταγωνισμό. Η ίδια δήλωσε πως το αποτέλεσμα της εκπομπής δεν ήταν αυτό που πραγματικά ήθελε και θα επιστρέψει από τη νέα χρονιά με τη συμβολή του Κώστα Βαξεβάνη. Η αλήθεια είναι πως μια τόσο πολυδάπανη εκπομπή με 10% μόνο δεν αντέχει στην τηλεοπτική πραγματικότητα.

Σοβαρή κρίση όμως δεν περνάνε μόνο οι παρουσιαστές, αλλά και οι δημιουργοί. Το όνομα του Μανούσου Μανουσάκη έχει συνδεθεί με τα πιο υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τα παλιά 40άρια έδωσαν τη θέση τους σε ποσοστά της τάξεως του 17% και η σειρά «Για την Άννα» μόλις και μετά βίας αγγίζει το συνολικό ποσοστό ημέρας του σταθμού.

Σε ανάλογη θέση βρίσκεται φέτος και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με το «Δυο μέρες μόνο» να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του καναλιού, του ίδιου αλλά και του κοινού. Μάλιστα, μετά και την αλλαγή ημέρας από Δευτέρα σε Τετάρτη η σειρά κυμαίνεται στο 12,5%. Ποσοστά που ενισχύουν τις φήμες οι οποίες θέλουν τη σειρά να ολοκληρώνει τον κύκλο της στο τέλος της χρονιάς.