Άλλαξε η ψυχολογία μου όταν αδυνάτισα

05.12.2006
Είναι από τα πιο χαμογελαστά πρόσωπα της τηλεόρασης. Και ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στην ομάδα του «Όμορφου κόσμου το πρωί» δεν έχει σταματήσει να γελάει.



Είναι από τα πιο χαμογελαστά πρόσωπα της τηλεόρασης. Και ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στην ομάδα του «Όμορφου κόσμου το πρωί» δεν έχει σταματήσει να γελάει. Πριν ενάμιση χρόνο όμως υπήρχε κάτι στη ζωή της Τάνιας Ιακωβίδου που την δυσκόλευε αρκετά. Ήταν τα 13 περίπου παραπανίσια κιλά που όμως κατάφερε να ξεφορτωθεί και σήμερα μας αποκαλύπτει τον τρόπο.

«Πριν ενάμιση χρόνο είχα πάρει σχεδόν 13 κιλά χωρίς να το καταλάβω. Τώρα είμαι στα 62 κιλά και τότε ήμουν σχεδόν 75» μας λέει η Τάνια. «Ευτυχώς είμαι ψηλή, 1,72 και δεν φαινόταν τόσο πολύ τα περιττά μου κιλά. Το πρόβλημά μου όμως ήταν το τοπικό πάχος και γενικώς ήμουν στρουμπουλούλα».

Ποιος την βοήθησε να χάσει τα περιττά της κιλά;
«Καταρχήν ο άντρας μου ήταν εκείνος ο οποίος με παρότρυνε. Πολλές φορές όταν έχεις κάποια παραπανίσια κιλά επαναπαύεσαι, το ρίχνεις στο φαγητό και δεν μπαίνεις στη διαδικασία της δίαιτας. Όταν λοιπόν το πήρα απόφαση πήγα σε έναν διαιτολόγο τον οποίο μου σύστησε κάποια οικογενειακή φίλη». Εκείνη την εποχή η Τάνια αντιμετώπιζε και ένα ορμονικό πρόβλημα που είχε διαταράξει το σύστημά της. Ο συνδυασμός της αντιμετώπισης του ορμονικού προβλήματος με τη σωστή διατροφή είχανε άμεσα αποτελέσματα και ήρθε στα φυσιολογικά της επίπεδα, γιατί όπως μας είπε και η ίδια, ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τα 60-62 κιλά.

Πως ένιωθε όταν ολοκλήρωσε τον στόχο της;
«Άλλος άνθρωπος. Άλλαξε η ψυχολογία μου όταν απαλλάχτηκα από το περιττό μου βάρος και τώρα προσέχω αρκετά να μην ξαναπάρω αυτά τα κιλά πίσω».

Η δίαιτα της Τάνιας

Πρωινό: Δημητριακά με γάλο ή 2-3 φρυγανιές με τυράκια χαμηλών λιπαρών.
Δεκατιανό: φρούτο ή ένα γιαούρτι ή λίγο μέλι και 1-2 παξιμάδια.
Μεσημεριανό (έξι επιλογές): ψάρι ή κοτόπουλο, ή μπιφτέκια ή μοσχαρίσια μπριζόλα, ή τόνο (όλα ψητά ή βραστά) με σαλάτα ή λαδερό με ελάχιστο λάδι και λίγο τυράκι.
Απογευματινό: φρούτο
Βραδινό(έξι επιλογές): Ντάκο με ελάχιστο λάδι και τυρί κότατζ, ή τονοσαλάτα ή αραβική πίτα με μοτσαρέλα, ντομάτα και άπαχη γαλοπούλα, ή λοτοσαλάτα ή γιαούρτι με παξιμάδια.
*Το Σαββατοκύριακο είναι ελεύθερο ώστε να ενεργοποιείται ο μεταβολισμός.

Μικρά μυστικά
«Αυτά τα κιλά χάθηκαν σταδιακά από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο. Δεν βιάστηκα καθόλου» θυμάται η Τάνια και αποκαλύπτει μικρά μυστικά που την βοήθησαν να χάσει πιο εύκολα τα κιλά της.

*Περιόρισα τις ποσότητες στα γεύματά.
*Έκοψα για ένα διάστημα εντελώς το ψωμί.
*Περιόρισα στο ελάχιστο το λάδι και αυτό φάνηκε αμέσως στη ζυγαριά.
Μαγείρευα τα λαδερά μου με μέγιστη ποσότητα λαδιού 5 κουταλιές της σούπας. Αν αναγκαστικά έτρωγα έξω λαδερό στράγγιζα το λάδι.
*Έτρωγα το βραδινό μου μέχρι τις 20.00 το αργότερο, γιατί ότι και να φας μετά τις 21.00 δεν μπορείς να το κάψεις.
*Έπινα πολύ νερό.

Τολμήστε το:
Αγοράστε ένα καλό τζιν παντελόνι ή μια ωραία φούστα που να είναι ένα με δύο νούμερα μικρότερο και βάλτε στόχο κάποια στιγμή να τα φορέσετε. Θα το καταφέρετε σίγουρα!

*από τη Βίκυ Γκουγκουστάμου