Πώς είναι να έχεις γιατρό τον Γιώργο Τσαλίκη;

02.11.2006
Τι κάνει ο Γιώργος Τσαλίκης στο νοσοκομείο; Μην ανησυχείτε, σφύζει από υγεία, παρόλο που τρέχει με χίλια για να τα προλάβει όλα. Όπως πάντα, διατηρεί μια απίστευτη ενέργεια.

Από τη Σίσσυ Μενεγάτου
Φωτογραφίες: Μαρία Μαράκη

Τι κάνει ο Γιώργος Τσαλίκης στο νοσοκομείο; Μην ανησυχείτε, σφύζει από υγεία, παρόλο που τρέχει με χίλια για να τα προλάβει όλα. Όπως πάντα, διατηρεί μια απίστευτη ενέργεια.

Σαν αυτή που είχε όταν πολύ μικρός πήρε την απόφαση-ζωής να γίνει γιατρός και τραγουδιστής. Έτσι, είπαμε κι εμείς να του θυμίσουμε τα παλιά, να φωτογραφηθεί για το ΛΟΙΠΟΝ, να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και όχι μόνοΜια νέα καριέρα στα σκαριά για τον Γιώργο Τσαλίκη. Μακριά από τις πίστες αυτήν τη φορά και πιο κοντά στον άνθρωπο. Με τη γυναίκα του τη Δώρα, που σε λίγο καιρό ολοκληρώνει την ειδικότητα της ως αναισθησιολόγος, ετοιμάζονται να μπούνε στο χώρο της υγείας. Το ΛΟΙΠΟΝ εξασφάλισε την πρώτη «ιατρική» παρουσία του! Ένα είναι βέβαιο, ότι του πάει πολύ.

Πότε ανοίγει το ιατρικό κέντρο σας;

«Είναι κάτι που το θέλουμε πάρα πολύ και γι αυτό το ανακοινώσαμε πριν από λίγο καιρό. Όμως, δεν έχουμε το χρόνο. Ειδικά εγώ, έτσι όπως τρέχω, όταν τα καταφέρουμε να γίνει, μπορεί να είμαι ο πρώτος που θα νοσηλευτεί».

Από πότε αποφάσισες τι ήθελες να κάνεις στη ζωή σου;

«Όταν ήμουν πέντε χρονών. Τραγούδι και Ιατρική ήταν βίοι παράλληλοι για μένα. Ακόμα και όταν σπούδαζα γιατρός στο Βουκουρέστι, τραγουδούσα σ' ένα καταπληκτικό μαγαζί, ένα παλιό θέατρο που θύμιζε το παιδικό μου όνειρο. Μόνο που δύο μεγάλες αγάπες δεν χωράνε σε μια ζωή. Έτσι, αποφάσισα ότι το τραγούδι ήταν η μεγαλύτερη».

Γιατί συνέχισες όμως τις σπουδές;

«Είμαι απ αυτούς που ξεκινάνε κάτι και το τελειώνουν. Πήρα το πτυχίο μου και το κρέμασα στη σοφίτα του σπιτιού μου. Από κει και πέρα όμως, επειδή ουσιαστικά διεκπεραίωσα την Ιατρική και δεν την αγαπούσα τόσο πολύ, την άφησα. Παρ όλα αυτά, δεν το έχω μετανιώσει. Για μένα το τραγούδι είναι θέμα ψυχής».

Το ίδιο θα μου έλεγες αν δεν ήσουν τόσο πετυχημένος;

«Ναι. Τις μεγάλες αγάπες, όπως και τη ζωή, τις κυνηγάς. Δεν είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που κοιτάνε τη ζωή με τρομαγμένο μάτι. Θα το πάλευα. Είμαι τσαμπουκάς στα προβλήματα της ζωής, γιατί η ζωή είναι δύσκολη και θέλει αγώνα».

Τι ειδικότητα θα διάλεγες;

«Μάλλον παιδίατρος, γιατί αγαπώ πολύ τα παιδιά. Μόνο που πιστεύω ότι θα έπαιζα πιο πολύ μαζί τους παρά θα έκανα διαγνώσεις, οπότε καλύτερα που το άφησα».

Η συνταγή της ενέργειας

Ο Γιώργος Τσαλίκης δεν είναι «δήθεν». Τα λέει έξω από τα δόντια και ό,τι νιώθει το δείχνει. Αν και είναι το ίδιο γοητευτικός με την ιατρική μπλούζα και σίγουρα θα είχε fan club και ως γιατρός, φαίνεται ότι ασφυκτιά μέσα σ' αυτήν. Η ενέργειά του ξεχειλίζει. Κινείται, χορεύει, γελάει, πειράζει τους πάντες. Είναι χείμαρρος

Πώς καταφέρνεις και διατηρείς πάντα αυτή την ενέργεια;

«Δεν παίρνω ναρκωτικά και ούτε καν έχω διανοηθεί ποτέ να τα δοκιμάσω. Και το τονίζω αυτό, επειδή σ' αυτή τη ζωή το πιο εύκολο είναι να πεις τη μαλακία (σ.σ.: μου ζήτησε να το γράψω ακριβώς όπως το είπε), κι έχω ακούσει τα πάντα. Έφτασα σε σημείο πέρσι που με ρωτούσαν όλοι μα πώς αντέχεις; να κάνω τοξικολογική εξέταση τόσο πολύ νευρίασα και όταν μου έλεγαν τι παίρνεις; τους απαντούσα: Δείτε το χαρτί αυτό για να καταλάβετε ότι εσείς μου το δίνετε αυτό που παίρνω. Όλη την ενέργεια μου τη δίνει ο κόσμος. Και δεν χρειάζομαι ούτε υποκατάστατα ούτε καν βιταμίνες. Το μόνο παραισθησιογόνο που μπορώ να πάρω και να τα ξεχάσω όλα είναι αυτή η μαγική αύρα που έχει η σκηνή. Όσοι ασχολούνται με τη showbiz θα με καταλάβουν. Έτσι είμαι γεμάτος ενέργεια. Κι έχω να πω στα νέα παιδιά ότι μερικά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, για να τα απορρίψουμε, δεν πρέπει να τα δοκιμάσουμε κιόλας».

Οι αρρώστιες της showbiz

Ο Γιώργος με τη διπλή του ιδιότητα, του τραγουδιστή και του γιατρού, μας μίλησε και περί μικροβίων, ιών και θεραπειών στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ποια αρρώστια νομίζεις ότι υπάρχει στο χώρο της showbiz και πρέπει να την καταπολεμήσουμε;

«Η αμετροέπεια. Πολλές φορές λυπάμαι μ αυτά που ακούω και βλέπω. Αλλά κι εγώ είμαι ένα κομμάτι όλου αυτού του τρελοκομείου που λέγεται showbiz, οπότε το δέχομαι με τα καλά του και τα άσχημά του».

Η ελληνική μουσική σήμερα χρειάζεται νοσοκομείο, εντατική ή νομίζεις ότι η περίπτωσή της είναι ανίατη;

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανίατη. Η ελληνική μουσική χρειάζεται μόνο ένα φάρμακο κι αυτό λέγεται ειλικρίνεια. Σίγουρα δεν χρειάζεται ταμπέλες. φάρμακα ίσως πρέπει να πάρουμε κι εμείς, που πολλές φορές χάνουμε τον έλεγχο ή το γούστο μας. Για να μαζευτούμε και να έρθουμε στα ίσια μας».

Δηλαδή, η ελληνική μουσική θέλει γιατρό;

«Ακριβώς. Η ελληνική μουσική θέλει γιατρό, όχι εμένα».

Για τον ιό του καλαμιού, που τελευταία έχει προσβάλει πάρα πολύ τη showbiz, τι θεραπεία προτείνεις;

«Δυστυχώς, ο ιός του καλαμιού έχει ξεφύγει από τη showbiz. Είναι παντού. Σε πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας μπορεί να δεις ψωνάρες. Υπάρχει πολύς κόσμος που την έχει δει κάπως χωρίς λόγο. Ο ιός του καλαμιού δεν είναι πλέον ιός της showbiz, αλλά ιός των καιρών μας».

Η περίπτωση Ηλίας Ψινάκης;

«Ο Ηλίας Ψινάκης είναι μια ανίατη περίπτωση», λέει ο Γιώργος Τσαλίκης. «Ό,τι και να του χορηγήσουν, δεν αλλάζει με τίποτα. Υοu take it or you leave it».

Οι σχέσεις σας είναι σε «καραντίνα»;

«Όχι βέβαια. Τον Ηλία τον αγαπώ. Φυσικά και δεν έχουμε τσακωθεί. Απλώς τον τελευταίο καιρό εκείνος ασχολείται με τα καινούργια του πρότζεκτ, με τους καλλιτέχνες που έχει αναλάβει, και είναι λογικό. Είναι αστεία αυτά που λέγονται».

Ο άντρας ο σωστός

Το καλύτερό του:

«Θέλω να διασκεδάζει ο κόσμος.

Δεν με ενοχλεί καθόλου να με λένε διασκεδαστή. Αυτή είναι η δουλειά μου. Θέλεις να σου πω πολύ καλούς διασκεδαστές;

Η καλύτερη είναι η Πέγκυ Ζήνα. Επίσης, ο Νότης Σφακιανάκης και ο Αντώνης Ρέμος. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες που τα μαγαζιά τους γεμίζουν είναι καλοί διασκεδαστές».

Το χειρότερό του:

«Οι καλαμο-καβαλημένοι και οι μαλάκες. Δεν ασχολούμαι μαζί τους και, αν τύχει και πρέπει να ασχοληθώ, τότε επιστρατεύω την αναισθησία μου».

Το μυστικό του:

Τα δύο τατουάζ στα μπράτσα του, που γράφουν τα ονόματα των παιδιών του, Βασίλη και Χάρη, για να του δίνουν δύναμη.

Όσα φέρνει η ώρα:

«Μακάρι να βρεθεί ο σωσίας μου στο Sound Mix Show. Θα το αντιμετωπίσω με χιούμορ και θα βοηθήσω πολύ στη μεταμόρφωσή του. Περιμένω»

Τα χόμπι του:

Το κick boxing, που τον κρατάει σε φόρμα, και τα μπρελόκ, αφού έχει μια μεγάλη συλλογή.

Τα «in» του

Δεν καπνίζει, δεν πίνει, προσέχει τη διατροφή του, αλλά λατρεύει τα κανελόνια και πότε πότε κάνει καμιά παρασπονδία.

...& τα «οut» του

Δεν ξέρει καθόλου να μαγειρεύει.