Η εκδίκηση της ξανθιάς

02.11.2006
Το ξανθό είναι το χρώμα της επιτυχίας. Το χρώμα της ομορφιάς και της δύναμης. Η πρώτη κυρία της χώρας μας, η σύζυγος του πρωθυπουργού, είναι ξανθιά. Η πρώτη τραγουδίστρια της χώρας μας, επίσης. Οι πιο δυναμικές γυναίκες στο χώρο των δημοσίων σχέσεων, της δισκογραφίας, της τηλεόρασης και του θεάτρου έχουν ανοίξει κατά πολλούς τόνους τα μαλλιά τους. Βάσει στατιστικών μάλιστα, μια ξανθιά έχει 67% περισσότερες πιθανότητες να πετύχει από μια μελαχρινή. Οπότε οποιοδήποτε ανέκδοτο ακούσετε για ξανθές έχετε παρακάτω 10 παραδείγματα για να το αντικρούσετε.

Από τη Βίκυ Γκουγκουστάμου

Ελένη Μενεγάκη
Είναι: Η πιο αγαπημένη παρουσιάστρια
Γιατί: Όταν θέλουμε να σκεφτούμε ένα λαμπερό πρόσωπο, το μυαλό μας πάει ασυναίσθητα κατευθείαν στην Ελένη Μενεγάκη. Είναι τυχαίο; Φυσικά όχι. Η ωραία Ελένη είναι η ωραία ξανθιά παρουσιάστρια, όχι μόνο της πρωινής ζώνης, αλλά της τηλεόρασης γενικότερα. Μάλιστα, από τότε που τα καστανά μαλλιά της έγιναν κατάξανθα η ίδια έγινε παράδειγμα προς μίμηση για πολλές γυναίκες, εντός και εκτός τηλεοπτικού χώρου. Το όνομά της συνδέεται με συμβόλαια πολλών χιλιάδων ευρώ και η πριν δύο ετών μεταγραφή της από τον ΑΝΤ1 στον Alpha είχε γίνει αντικείμενο συζήτησης για ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Το 2001 παντρεύτηκε τον Γιάννη Λάτσιο και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά: τον Άγγελο-Ιωάννη και τη μικρή τους κόρη τη Λάουρα.

Σμαράγδα Καρύδη
Είναι: Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός
Γιατί: Όταν αποφάσισε να δοκιμαστεί στην κωμωδία, μας εξέπληξε όλους ευχάριστα. Κανείς όμως, ούτε η ίδια στα πιο τρελά της όνειρα, δεν περίμενε πως μερικά χρόνια αργότερα μια «Ντάλια» θα την εκτόξευε στα ύψη. Η Σμαράγδα τράβηξε τα φώτα από την αρχή, λατρεύτηκε με υστερία στο «Παρά πέντε» και σήμερα ανήκει στις πιο ακριβοπληρωμένες γυναίκες του χώρου. Αν και έχει κατηγορηθεί για τις πολλές διαφημίσεις που έχει κάνει, η ίδια γνωρίζει καλά πως όσα χρήματα και αν βγάζει ένας ηθοποιός δεν μπορεί ποτέ να νιώθει ασφαλής. Γι αυτό και τα διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ποιος είπε ότι η Ντάλια δεν έχει μυαλό;

Λόλα Νταϊφά
Είναι: Η σιδηρά κυρία των δημοσίων σχέσεων
Γιατί: Από μικρή φανταζόταν τον εαυτό της να την αποκαλούν «κυρία των δημοσίων σχέσεων». Και έτσι έγινε. Η νυν διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του Star Channel είναι η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε με δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία, όταν ο τομέας αυτός ήταν άγνωστος ακόμη στην Ελλάδα.

Στα μαθητικά της χρόνια ήταν βέβαιη ότι θα γίνει γιατρός. Δύο επισκέψεις της στο ανατομείο και δύο λιποθυμίες της ήταν αρκετές για να της αλλάξουν γνώμη. Ο γάμος της με τον Ίωνα Νταϊφά την οδήγησε στο γραφείο επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακού, σπάζοντας έτσι το ανδροκρατούμενο τείχος. Στην αρχή την υποδέχτηκαν με καχυποψία. Δεν άργησαν όμως να της ανοίξουν την αγκαλιά τους όλοι.

Πάντα ευρηματική, πάντα ευγενική και με ένα καλό λόγο για όλους, η Λόλα Νταϊφά είναι αισιόδοξο άτομο και καταφέρνει πάντα να μεταδίδει σε όλους την καλή της διάθεση. Και αυτό δεν είναι κάτι που το απέκτησε στα τόσα χρόνια εμπειρίας. Είναι ένα όπλο που τη βοήθησε να γίνει πραγματικά η κυρία των δημοσίων σχέσεων.

Έλλη Στάη
Είναι: Η ωραιότερη ματιά της ενημέρωσης
Γιατί: Στα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία ο τότε διευθυντής της στην εφημερίδα της είχε πει: «Αν πας στην τηλεόραση, θα γίνεις μεγάλη σταρ». Η πρόβλεψή του ήταν ακριβής. Ποια άλλη θα μπορούσε να πάρει τα «μάτια» της και να φύγει από το κανάλι του Αμαρουσίου δημιουργώντας τόσο θόρυβο και αφήνοντας πίσω της μια σειρά από εξώδικα; Μόνο η Έλλη Στάη, που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν διαπραγματεύεται με τίποτα την επαγγελματική της υπόσταση.

Είναι παντρεμένη με τον Στέλιο Παναγόπουλο ο οποίος, ειδικά αυτό το δύσκολο για την ίδια διάστημα, της στάθηκε όσο κανένας άλλος. Εξάλλου, είναι γνωστό πως, αν δεν υπάρχει προσωπική και οικογενειακή γαλήνη, δεν μπορεί κανείς να αντεπεξέλθει εύκολα στη «ζούγκλα» της τηλεόρασης.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Είναι: Μια από τις πλουσιότερες κυρίες της Ελλάδας
Γιατί: Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα βρίσκεται πάντα μια ακόμη πιο πετυχημένη γυναίκα. Και η κ. Βαρδινογιάννη, σύζυγος του Βαρδή Βαρδινογιάννη, το αποδεικνύει εμπράκτως. Πρέσβειρα καλής Θελήσεως της UNESCO, πρόεδρος και ιδρύτρια του Συλλόγου Ελπίδα και του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, η προσφορά έχει γίνει το νόημα της ζωής της.

Πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν χρέος να αφήσουν πίσω τους ένα χνάρι ανθρωπιάς. Και φυσικά η μονάδα μεταμόσχευσης μυελού την οποία δημιούργησε ο Σύλλογος Ελπίδα και το ελπιδοφόρο έργο της ανέγερσης του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό χνάρι Αυτό που κάνει η ίδια δεν το θεωρεί φιλανθρωπία. Και έτσι είναι, γιατί η βοήθειά της δεν είναι απρόσωπη. Αντίθετα, πηγαίνει πάντα εκεί που την καλούν οι συνάνθρωποί της, οι μητέρες που αγωνιούν για τη ζωή των παιδιών τους και τους συμπαραστέκεται.

Όλγα Παυλάτου
Είναι: Η διευθύντρια της Heaven music.
Γιατί: Όταν στα πρώτα βήματα συνεργάζεσαι με τον Κάρολο Κουν, η πορεία δεν μπορεί να είναι τυχαία. Η διευθύντρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Heaven music δικαίως θεωρείται σήμερα κεφάλαιο στην ελληνική δισκογραφία. Με έντονο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό υπόβαθρο, καθώς υπήρξε επί σειρά ετών συνεργάτιδα του Σταμάτη Φασουλή και του Θάνου Μικρούτσικου, διέπρεψε στο τμήμα επικοινωνίας της Minos EMI. Από τα «χέρια» της πέρασαν και αναδείχθηκαν πολλοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Καρράς. Μετά τη λαμπρή πορεία της ως διευθύντρια επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του ΑΝΤ1, πέρασε στη διεύθυνση της δισκογραφικής εταιρείας του ομίλου και εκεί, όπως είναι γνωστό, έχει δημιουργήσει πολλά αστέρια.

Μαρινέλλα
Είναι: Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ της πίστας
Γιατί: Μια παλιότερη δήλωσή της τα λέει όλα: «Μια καριέρα την κάνεις με ταλέντο και καρδιά, αλλά, αν αυτά δεν φιλτράρονται από το μυαλό, δεν κάνεις τίποτα». Και η Μαρινέλλα για πάνω από 40 χρόνια στο καλλιτεχνικό στερέωμα μας έχει αποδείξει, πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, ότι η καρδιά της και το μυαλό της την έχουν τοποθετήσει στην κορυφή. Όπως και το θάρρος της. Γιατί ήθελε πολύ μεγάλο θάρρος ένα κοριτσάκι 17 ετών να ακολουθήσει το θεατρικό θίασο των Βουτσά - Καραγιάννη, να σταθεί στο πλευρό του Στέλιου Καζαντζίδη και να φέρει μερικά χρόνια αργότερα ένα παιδί, την Τζωρτίνα, χωρίς γάμο. Η φετινή της επιστροφή στη νυχτερινή Αθήνα μαζί με τον Αντώνη Ρέμο ήδη θεωρείται το γεγονός της χρονιάς.

Άλκηστις Μαραγκουδάκη
Είναι: Η διευθύντρια προγράμματος του ΑΝΤ1
Γιατί: Η τηλεόραση του ΑΝΤ1 ξεκίνησε μαζί της κι εκείνη μετρά πολλά τηλεοπτικά «παιδιά». Η Άλκηστις Μαραγκουδάκη είναι μια εντυπωσιακή, δυναμική γυναίκα, που γνωρίζει πολύ καλά την τηλεοπτική αγορά και πώς να τη χειρίζεται. Ήταν εκείνη που έφερε πρώτη τα ριάλιτι «Big Brother» και «Fame story» και δημιούργησε πολλά τηλεοπτικά αστέρια. Είναι πάρα πολύ απαιτητική από τους στενούς της συνεργάτες και συγχρόνως πολύ δίκαιη. Τους θεωρεί οικογένειά της και δεν δέχεται να ακούσει από κανέναν «τρίτο» αρνητικό σχόλιο για τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύει. Επισκέπτεται πολύ συχνά τη Θεσσαλονίκη για να δει τους κολλητούς της ΑΜΑΝ και κάθε χρόνο θα βρεθεί στις Κάννες για να ενημερωθεί για οτιδήποτε νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα του εξωτερικού.

Νατάσα Καραμανλή
Είναι: Η σύζυγος του πρωθυπουργού
Γιατί: Είναι η ήρεμη δύναμη πίσω από τον πρωθυπουργό. Το πρόσωπο που κέρδισε αμέσως τα ελληνικά μίντια. Δεν δίνει αφορμές, δεν κάνει λάθη, προσέχει τα πάντα, χωρίς να είναι στυλιζαρισμένη. Η εμφάνισή της αλλά και ο τρόπος που μαγνητίζει τα φλας χωρίς η ίδια να το επιδιώκει έχουν κάνει πολλούς να της δώσουν τον τίτλο της «Ελληνίδας Νταϊάνα». Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Αλέξανδρου και της Αλίκης, και ιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ανέμη» που έχει το παιδί στο κέντρο του ενδιαφέροντός της.

Είναι γνωστό πως η κ. Καραμανλή είναι άτομο χαμηλών τόνων, πολύ απλή και προσιτή. Ίσως όλη της την αυστηρότητα να τη βγάζει στο διαιτολόγιο του συζύγου της που φροντίζει να το επιμελείται η ίδια.

Αγγελική Νικολούλη
Είναι: Η Ελληνίδα Μις Μαρπλ
Γιατί: Εκεί που η αστυνομία αδυνατεί έρχεται η Αγγελική Νικολούλη να ρίξει άπλετο «Φως στο τούνελ». Το όνομά της φιγουράρει στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει στο ενεργητικό της τις περισσότερες εξιχνιάσεις υποθέσεων και ευρέσεων χαμένων προσώπων. Τη βοήθεια και συνεργασία της έχουν ζητήσει ανάλογες εκπομπές ξένων χωρών, ενώ στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο το όνομά της έχει συνδεθεί με τις δύο γνωστές τραγικές υποθέσεις στη Βέροια.

Η Αγγελική δεν ξέφυγε από τον κανόνα που θέλει τις γυναίκες του αστυνομικού ρεπορτάζ να παντρεύονται αστυνομικούς. Ο σύζυγός της Γιάννης Μουσούλης ήταν στην προσωπική φρουρά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος τους πάντρεψε. Από το γάμο της απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο.

Μπορεί να αλλάξει το μήκος των μαλλιών της μέχρι και τρεις φορές το χρόνο, αλλά το χρώμα ποτέ. Κάτι θα ξέρει.