Μάικλ Τζάκσον: Η συνέχεια του θρίλερ

28.06.2010
Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τον βασιλιά της ποπ και το σίριαλ γύρω από τον θάνατό του δεν λέει να τελειώσει. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο πάτερ φαμίλιας Τζο Τζάκσον (Joe Jackson), ο οποίος κατέθεσε μήνυση για θάνατο από αμέλεια ενάντια στον Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr Conrad Murray).


Ένας χρόνος πέρασε χωρίς τον βασιλιά της ποπ και το σίριαλ γύρω από τον θάνατό του δεν λέει να τελειώσει. Τη σκυτάλη παίρνει τώρα ο πάτερ φαμίλιας Τζο Τζάκσον (Joe Jackson), ο οποίος κατέθεσε μήνυση για θάνατο από αμέλεια ενάντια στον Δρ. Κόνραντ Μιούρεϊ (Dr Conrad Murray).

Ο πατέρας του Μάικλ (Michael) υποστηρίζει ότι η δόση ηρεμιστικών που έδωσε του πριν από έναν χρόνο στον γιο του ο τότε προσωπικός γιατρός στάθηκε μοιραία για εκείνον, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί τον Μιούρεϊ για επιπολαιότητα, μυστικοπάθεια και ελλείπεις ιατρικές γνώσεις.

Επιλέγοντας -σκόπιμα φυσικά- την πρώτη επέτειο από τον θάνατο του Τζάκο για να καταθέσει την μήνυση, ο Τζο Τζάκσον ζητά περισσότερες από £50.000 (€61.000) ως αντίβαρο για την επαγγελματική αμέλεια με την οποία κατηγορεί τον καρδιολόγο, εστιάζοντας στη μεγάλη δόση του αναισθητικού propofol που χορήγησε στον γιο του. Το συγκεκριμένο αναισθητικό, συνήθως χορηγείται μόνο σε νοσοκομεία και σε ασθενείς που πρόκειται να υποβληθούν σε εγχείρηση, ο Μιούρεϊ όμως, το χρησιμοποιούσε στο σπίτι του Τζάκσον.

Στη μήνυση ο Τζο Τζάκσον κατονομάζει επίσης τις κλινικές του Μιούρεϊ στο Λας Βέγκας, τη Νεβάδα και το Χιούστον, υποστηρίζοντας δεν παρείχαν στον γιατρό τη σωστή ειδίκευση, ούτε τον σωστό έλεγχο όλο αυτό τον καιρό.

Σημειώνουμε ότι ο Μιούρεϊ έχει δηλώσει "αθώος" στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια που αντιμετώπισε τον Φεβρουάριο με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν ότι δεν έδωσε στον Τζάκσον κάτι στο οποίο μπορεί να οφείλεται ο θάνατός του.

Ο Τζο Τζάκσον δήλωσε ότι περίμενε έναν χρόνο για να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση γιατί αυτό είναι το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από τον νόμο να μεσολαβήσει για τέτοιες ενέργειες στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Το μόνο που ζητάει είναι δικαιοσύνη, όπως διαμήνυσε μέσω του δικηγόρου του, Μπράιαν Όξμαν (Brian Oxman), ενώ στηρίζει τη μήνυσή του σε αναφορές της αστυνομίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Μιούρεϊ υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την απολογία του.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Τζάκσον μιλά, μεταξύ άλλων, για διαφυγόντα κέρδη, ψυχολογικό κόστος, πόνο και ταλαιπωρία, ενώ αφήνει υπονοούμενα και για άλλους που μπορεί να ευθύνονται για τον θάνατο του γιου του, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει -ακόμη- λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Στο μεταξύ, με αφορμή τον έναν χρόνο από τον θάνατό του, ο γνωστός οίκος "Julien's", δημοπράτησε πολλά από τα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου σταρ που πέθανε τον περασμένο Ιούνιο σε ηλικία 50 ετών, αφήνοντας πίσω τα τρία ανήλικα παιδιά του.

Το κεντημένο με πέτρες Σβαρόφσκι γάντι-σήμα κατατεθέν του Τζάκσον, το οποίο φόρεσε για πρώτη φορά στην περιοδεία του "Victory Tour" το 1984, πωλήθηκε στην τιμή των $192.000 (€155.100). Το ποσό ξεπέρασε την αρχική εκτίμηση κατά 10 φορές. Ακόμη 200 ενθύμια του Τζάκσον πουλήθηκαν σε αυτή τη δημοπρασία, μεταξύ των οποίων αφίσες και άλμπουμ με την υπογραφή του, ρούχα και παπούτσια του.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα