Έξαλλη με δημοσιεύματα η Στάη!

13.04.2009
Αναληθή χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται για εκείνη η Έλλη Στάη. Η γυναίκα με τα ωραιότερα μάτια της ελληνικής τηλεόρασης διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της και δεν επιτρέπει σε κανέναν να σπιλώνει την επαγγελματική και την προσωπική της εικόνα.

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αναληθή χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται για εκείνη η Έλλη Στάη. Η γυναίκα με τα ωραιότερα μάτια της ελληνικής τηλεόρασης διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της και δεν επιτρέπει σε κανέναν να σπιλώνει την επαγγελματική και την προσωπική της εικόνα. Αν και ζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή με το σύζυγό της Μιχάλη Γουλανδρή, χορτασμένη από επιτυχίες σε μια καριέρα 25 χρόνων στη δημοσιογραφία, γίνεται έξαλλη με τα δημοσιεύματα που τη στοχεύουν. Η Έλλη Στάη, όπως λέει και στους δικούς της ανθρώπους, βρήκε έπειτα από χρόνια τις «ανθρώπινες διαστάσεις της» και μπορεί πλέον να διαχειριστεί με άνεση τον προσωπικό της χρόνο. Απολαμβάνει απλά, καθημερινά πράγματα που είχε στερηθεί, λόγω του φορτωμένου προγράμματος που ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια με τη συνεχή παρουσίαση δελτίων ειδήσεων αλλά και τις εβδομαδιαίες εκπομπές. Κι ενώ έχει αποφασίσει συνειδητά να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, κάποιοι δεν διστάζουν με ψευδή δημοσιεύματα να αναφέρονται στο πρόσωπό της και να την κάνουν έξαλλη.

«Έλεος πια με αυτούς που γράφουν ψέματα για μένα. Δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι από το να ασχολούνται με τη δική μου ζωή;» είναι το παράπονο που εκφράζει στους δικούς της ανθρώπους. Πάντα δυναμική, πανέξυπνη και αεικίνητη, όμως, δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία της και συνεχίζει ακάθεκτη τη ζωή της?

Απέχει από TV και πολιτική
Από το περασμένο καλοκαίρι η γνωστή δημοσιογράφος είχε κάνει σαφές στην ιδιοκτησία και τη διοίκηση του Alpha ότι δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό της για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, παρά το γεγονός ότι της είχε ζητηθεί επίμονα. Η διακοπή της συνεργασίας έγινε πολιτισμένα και σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Ήταν η στιγμή που η γνωστή παρουσιάστρια διαισθάνθηκε το κλίμα που θα επικρατούσε λίγο καιρό αργότερα στο χώρο των μίντια, κατάλαβε ότι ήρθε η ώρα να απέχει για λίγο και τελικά δεν διαψεύστηκε.

Έτσι, το τηλεοπτικό τσουνάμι που τα σάρωσε όλα τον τελευταίο καιρό δεν την άγγιξε, αφού βρίσκεται μακριά από τα πράγματα, επαναπροσδιορίζοντας τα δικά της «θέλω» και ετοιμάζοντας νέα επαγγελματικά σχέδια.

Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην τηλεόραση και την παρουσίαση ενός καθημερινού δελτίου ειδήσεων καθώς δεν θέλει να μπει ξανά σε εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς. Όπως εκμυστηρεύεται στους φίλους της, ίσως να έκανε ένα πρότζεκτ που θα της άρεσε πολύ και θα είχε μια περιοδικότητα, αφού δεν θέλει να γυρίσει στους παλιούς εντατικούς επαγγελματικούς ρυθμούς. Ωστόσο, ακόμη δεν συζητάει κάτι τέτοιο και δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδιά της. Βέβαια, όπως και η ίδια λέει, η ζωή είναι απρόβλεπτη, οπότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να της φέρει. Στον ορίζοντα επίσης δεν υπάρχει κάτι ούτε για εμπλοκή της στο πολιτικό σκηνικό, όπως έχει πολλές φορές γραφτεί.

«Παιδικές αρρώστιες»
Αυτό που την ενδιαφέρει σίγουρα και είναι κάτι με το οποίο ασχολείται πολύ το τελευταίο διάστημα είναι η δημιουργία ενός blog στο Internet. Η ιδέα της αρέσει πάρα πολύ, όμως μελετάει με προσοχή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, ώστε το blog να είναι επαγγελματικά φτιαγμένο, σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα.

Η Έλλη Στάη πιστεύει ότι αυτή είναι η ενημέρωση του μέλλοντος, ενώ γνωρίζουμε ότι χαρακτηρίζει «παιδικές αρρώστιες» τις ψευδείς διαδόσεις και ειδήσεις που διοχετεύουν ορισμένα blogs και αφορούν γνωστά πρόσωπα. Πέρα από αυτά τα σχέδια, ασχολείται επίσης πολύ με το ίδρυμα «Ελίζα», για τα κακοποιημένα παιδιά, με πρόεδρο τη γνωστή ζωγράφο Μαρίνα Καρέλλα.

Ο σύζυγός της, Μιχάλης Γουλανδρής, άνθρωπος χαμηλών τόνων, μπορεί να μη μιλάει ποτέ δημόσια για το φιλανθρωπικό του έργο, ωστόσο δώρισε 300.000 ευρώ στο ίδρυμα και στην ουσία ήταν ο πρώτος άνθρωπος που βοήθησε στη σύστασή του. Παράλληλα, η γνωστή δημοσιογράφος είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως για τα Special Olympics, οι οποίοι θα διεξαχθούν το 2011 στη χώρα μας.

Γυμνάζεται καθημερινά
Η φετινή χρονιά είναι μία από τις καλύτερες της ζωής της. Έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς «γέμισε τις μπαταρίες της», ξεκουράστηκε, άρχισε ξανά να κάνει πράγματα που της είχαν λείψει. Για παράδειγμα, να βλέπει φίλους της και να απολαμβάνει ταξίδια στο εξωτερικό, που της αρέσουν πάρα πολύ. Ξέρει ότι εκείνη ορίζει τη ζωή της 100%... και έπειτα από χρόνια νιώθει ευτυχισμένη που έχει στο πλευρό της τον άντρα που είχε ονειρευτεί. Με τον Μιχάλη Γουλανδρή έχουν μια υπέροχη σχέση. Πηγαίνουν μαζί ταξίδια, τρώνε συχνά έξω με κοινούς φίλους και παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, ακόμη και ποδοσφαιρικούς αγώνες στο γήπεδο. Όσο για τις ημέρες του Πάσχα, η γνωστή δημοσιογράφος δεν ξέρει ακόμα πού θα τις περάσει, αφού ο σύζυγός της της επιφυλάσσει μια έκπληξη!

Το καθημερινό πρόγραμμά της τώρα που απέχει από την τηλεόραση περιλαμβάνει την ανάγνωση των εφημερίδων, μια συνήθεια που δεν κόβεται με τίποτα, ενώ παρακολουθεί και τηλεόραση, αλλά όχι φανατικά, καθώς προτιμάει να κάνει πράγματα που την ευχαριστούν περισσότερο, όπως η γυμναστική. Άλλωστε, αθλείται συστηματικά, γι’ αυτό και διατηρείται σε φόρμα και το σώμα της θα ζήλευε ακόμη και μια κοπέλα 20 ετών.

Εκτός από ευτυχισμένη σύζυγος, βέβαια, η Έλλη Στάη είναι και μια περήφανη μαμά? Ο γιος της Μάρκος, 24 ετών σήμερα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λονδίνο κάνοντας το bachelor και το master του στον τομέα της ενέργειας, τελείωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει την καριέρα του πάνω στο αντικείμενο των σπουδών του.