Design... που σέβεται το πορτοφόλι σας

26.12.2008
Στην Τήνο χειμώνα καιρό; Μα και βέβαια, αφού το πανέμορφο Κυκλαδονήσι της Παναγιάς δεν γνωρίζει εποχές. Εκεί, λοιπόν, βρέθηκα το περασμένο Σαββατοκύριακο και με έκπληξη ανακάλυψα πόση ομορφιά και ζωντάνια κρύβει ακόμα και με Μποφόρ. Δύο δρόμοι... έκλεψαν το ενδιαφέρον μου. Η οδός Δ. Δρόσου, απέναντι από τα ταξί, και η οδός Ταξιαρχών, με τον περιώνυμο ναό και τα νεοκλασικά κτίρια.

«Ιnteriors»: Στολίζει... νοικοκυρεύει

Πρώτη στάση στο «Ιnteriors» της Ελένης Κρικελή, στην οδό Δ. Δρόσου 10. Η πολυτέλεια και η ποικιλία των υφασμάτων εκπληκτική, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως δεν βρισκόμαστε στην Αθήνα. Τα προσεγμένα λευκά είδη με τις υπογραφές των γνωστών οίκων Sisley, Das και Designer Guild δίνουν έναν διαφορετικό τόνο σε κάθε στυλ επίπλωσης, κλασικής ή πιο μοντέρνας, μίνιμαλ ή ακόμη και έθνικ. Τα πουπουλένια παπλώματα, διαλεγμένα με το ιδιαίτερο γούστο της Ελένης, ταιριάζουν σε κάθε ύφος κρεβατοκάμαρας. Δεν είναι βέβαια μόνο τα λευκά είδη που μαγνητίζουν το βλέμμα τον πελατών. Το «Ιnteriors» διαθέτει ένα μεγάλο κατάλογο με λευκά είδη και ταπετσαρίες, με τα προϊόντα της Eisigner να «κλέβουν» πραγματικά την παράσταση.

«Μύρτινο»: Η λάμψη της καλοτυχίας

Στη συνέχεια κατηφόρισα προς την κεντρική πλατεία και χώθηκα στην οδό Ταξιαρχών, για να ανάψω το κεράκι μου στην ομώνυμη εκκλησία, αλλά και για το απαραίτητο πέρασμα από το ζαχαροπλαστείο «Χάλαρη». Λίγο πιο κάτω στάθηκα στο αγαπημένο μου «Μύρτινο» καλοκαιρινή μου ανακάλυψη, που μένει ανοιχτό και το χειμώνα. Ιδιαίτερο, κομψό, φευγάτο, ξεχωριστό, με ευρωπαϊκό αέρα σε κάθε του γωνιά. Εδώ βρήκα μοναδικά δώρα διακόσμησης, αλλά και υπέροχα γούρια και φυλαχτά, για όσους ψάχνουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Ιδιαίτερη επιτυχία έχει η συλλογή ημιπολύτιμων λίθων της La-Di-Da, με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε κοσμήματα και γούρια σε τιμές από 0,50 λεπτά έως και 20 ευρώ. Ζητήστε να σας δείξουν τη συλλογή με τα ταλισμάν που φέρνουν χρήμα στο πορτοφόλι μας! Και γενικά ό,τι σχετίζεται με καλοτυχία.

«Loft»: Σας περιμένει με τιμές και ευκαιρίες

Απέναντι το ντιζαινάτο κατάστημα επίπλων, εικαστικών και αντικειμένων διακόσμησης υψηλής αισθητικής «Loft Designs». Εδώ ψάξτε για τις ευκαιρίες! Καταπληκτικές τιμές ακόμα και κάτω του κόστους σε καναπέδες, τραπεζαρίες ντεκαπέ, coffe tables, μικροέπιπλα και χρηστικά αντικείμενα, αρωματικά, φωτιστικά αλλά και ιδιαίτερα κομμάτια απο αυθεντικές αντίκες από τη Νότια Γαλλία και την Ισπανία του 19ου αιώνα. Εξαιρετική η συλλογή και για επαγγελματικά δώρα ή εξοπλισμό επαγγελματικών χώρων. Αν είστε περαστικοί και ξεχωρίσετε κάτι που σας αρέσει, αλλά δεν μπορείτε να το αγοράσετε εκείνη τη στιγμή, ο ευγενικός οικοδεσπότης κύριος Νίκος θα σας βρει τη λύση. Και θα φροντίσει να το στείλει στο σπίτι σας, οπουδήποτε στην Ελλάδα.

«Step to...»: Ένα μικρό Μιλάνο στο νησί

Step to... Ένα τόσο δα μαγαζάκι που κρύβει μέσα του Μιλάνο! Ένα απόλυτα chic κατάστημα στη Δ. Δρόσου 9, που θα μπορούσε να σταθεί ισάξια με τα υπόλοιπα του Κολωνακίου, έφερε στην Τήνο τον αέρα της υψηλής αισθητικής σε πολύ καλές τιμές. Η «luxury» είσοδος στο κατάστημα μας προδιαθέτει ευχάριστα για τη συνέχεια. Διάλεξα ένα ζευγάρι μπότες με την υπογραφή του Απόστολου Ιωάννου και μια μεγάλη ποικιλία από παπούτσια και μπότες GEOX, μοναδικά για περπάτημα και για τον εργασιακό μας χώρο. Το «Step to...» φροντίζει και τις ενδυματολογικές πρωινές ή βραδινές μας εμφανίσεις με μεγάλη ποικιλία ρούχων, μεταξύ των οποίων και κάποια πολύ ιδιαίτερα κομμάτια με την υπογραφή της Miss Miss. Δεν είναι τυχαίο που έχει στην πελατεία του όλες τις εκλεκτές κυρίες της Τήνου.

Αν και στη δική σας γειτονιά, τη δική σας πόλη, οπουδήποτε στην Ελλάδα υπάρχει κάτι το ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ειδοποιήστε μας. Φωτογραφίστε το και στείλτε μας τις πληροφορίες με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό.