Ερωτικό γράμμα της Μέριλιν Μονρόε στο σφυρί.

15.12.2008
Το προσχέδιο μιας επιστολής της Μέριλιν Μονρόε προς τον πρώην σύζυγό της, μπεϊζμπολίστα, Τζο Ντιμάτζο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τις 10.000 λίρες.

Το προσχέδιο μιας επιστολής της Μέριλιν Μονρόε προς τον πρώην σύζυγό της, μπεϊζμπολίστα, Τζο Ντιμάτζο βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τις 10.000 λίρες.

Η επιστολή γράφτηκε το 1962, λίγο πριν τον θάνατό της σταρ. Εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών του Λος Άντζελες, Bonhams που έχει αναλάβει τη δημοπρασία, λέει σχετικά: "Οι ειδικοί εκτιμούν ότι εκείνη κι ο Ντιμάτζο επρόκειτο να τα ξαναβρούν και ότι η Μέριλιν μπορεί να έγραψε αυτό το γράμμα την τελευταία μέρα της ζωής της".

Ο Τζο Ντιμάτζο υπήρξε ο δεύτερος κατά σειρά σύζυγός της, μετά τον Τζέιμς Ντέρτι και πριν τον Άρθουρ Μίλερ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε κρυφά το 1954, μετά από ειδύλλιο δύο χρόνων, αλλά χώρισε θυελλωδώς πριν γιορτάσει την πρώτη του επέτειο. Παρόλα αυτά, ο Ντιμάτζο έμεινε για πάντα αφοσιωμένος στη Μέριλιν. Ακόμη και μετά τον θάνατό της, της πήγαινε έξι κόκκινα τριαντάφυλλα στον τάφο της, τρεις φορές την εβδομάδα, για είκοσι χρόνια.

Στην ίδια δημοπρασία, θα πουληθούν και επτά λογαριασμοί από μπακάλικο που δείχνουν ότι η Μονρόε είχε αδυναμία στις λιχουδιές όπως τα μάφινς και που αναμένεται να φτάσουν τις 470 λίρες.

Η Μονρόε πέθαινε στις 5 Αυγούστου 1962. Σύμφωνα με την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση η αιτία του θανάτου της οφείλονταν σε υπερβολική δόση βαρβιτουρικών και αποδίδεται σε αυτοκτονία. Ωστόσο έχουν ακουστεί και άλλα σενάρια, που έχουν σχέση με τον δεσμό της με τον πρόεδρο της Αμερικής, Τζον Κένετυ.