Το ζεϊμπέκικο της Έλενας

24.10.2008
«Είμαι αετός χωρίς φτερά»... Ένα λεβέντικο ζεϊμπέκικο αφιερωμένο στην Έλενα Ναθαναήλ, που από τις 4 Μαρτίου βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων, χόρεψε ο «Ράμπο» των ελληνικών γηπέδων Τάσος Μητρόπουλος.

Από τους Βίκυ Διαμάντη, Γιάννη Πολέμη

«Είμαι αετός χωρίς φτερά»... Ένα λεβέντικο ζεϊμπέκικο αφιερωμένο στην Έλενα Ναθαναήλ, που από τις 4 Μαρτίου βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων, χόρεψε ο «Ράμπο» των ελληνικών γηπέδων Τάσος Μητρόπουλος.Ηταν ξημερώματα Σαββάτου, στην πρεμιέρα του «Vox», όταν η Πέγκυ Ζήνα στην πίστα του νυχτερινού κέντρου ξεκίνησε να τραγουδάει ένα από τα αγαπημένα της ζεϊμπέκικα, τον «Αετό». Αγαπημένο πολλών ακόμη που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και συγκεκριμένα του συζύγου της Γιώργου Λύρα, του Ηλία Ψινάκη, του Μάνου Ελευθερίου, του Κώστα Καίσαρη, της Μαριάννας Λάτση και, φυσικά, του Τάσου Μητρόπουλου, μελών μίας από τις επιφανείς παρέες των πρώτων τραπεζιών. Η Πέγκυ ωστόσο αφιέρωσε το τραγούδι στον Τάσο Μητρόπουλο και τον χαιρέτησε πάνω από την πίστα. Κομψός μέσα στο γκρι κοστούμι του και εμφανώς συγκινημένος, ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού σηκώθηκε πάνω και με την παρουσία του «γέμισε» όλη την πίστα. Συγκινημένη η Πέγκυ, ερμήνευε το τραγούδι, ο «Ράμπο» έριχνε στροφές, οι φίλοι του πετούσαν κατά δεκάδες τα πανέρια με τα γαρίφαλα και το κοινό από κάτω τραγουδούσε και χειροκροτούσε. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του. Ήταν προφανές ότι ο χορός και το τραγούδι έστελναν ένα μήνυμα στου «Παραδείσου τα μπουζούκια»...

Για τον Τάσο Μητρόπουλο ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο μετά το θάνατο της Έλενας. Είχε προηγηθεί η παρουσία του το καλοκαίρι στη συναυλία της Πέγκυς στο Λαγονήσι, ενώ τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να βγαίνει πού και πού με καλούς του φίλους. Δεν θα μπορούσε να λείπει από την πρεμιέρα του «Vox», καθώς τόσο το ζευγάρι Γιώργου Λύρα, Πέγκυς Ζήνα όσο και ο Ηλίας Ψινάκης είναι άμθρωποι του στενού του περιβάλλοντος και του στάθηκαν ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της περασμένης άνοιξης.

Ο «Ράμπο», αφού παρακολούθησε όλο το πρώτο πρόγραμμα της δημοφιλούς τραγουδίστριας, που η πρεμιέρα της στην κυριολεξία «έσκισε», λίγο μετά τις 03:00 αποχώρησε από το νυχτερινό κέντρο παρέα με τον Ηλία Ψινάκη.