Κίνηση πνοής από το Dove και την ΑΝΑΣΑ

16.10.2008
Το μήνυμα «Ας απελευθερώσουμε τον εαυτό μας, αλλά και την επόμενη γενιά από τα στερεότυπα ομορφιάς» κυριάρχησε στα εγκαίνια για το Κέντρο Ημέρας που δημιούργησε η ΑΝΑΣΑ με την υποστήριξη του Dove.

Η πίεση που ασκείται σήμερα στις γυναίκες για την εικόνα του σώματός τους έχει δραματικές συνέπειες τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική τους υγεία, με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Την κοινωνική αυτή ανάγκη προσπαθεί να αναδείξει το Dove, μέλος της «οικογένειας» της εταιρείας Unilever, βοηθώντας αποτελεσματικά την επόμενη γενιά και κυρίως τα νέα κορίτσια να μεγαλώσουν χωρίς να καταπιέζονται από τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που τα περιβάλλουν.

Φέτος το Dove προχωράει στο επόμενο βήμα και αγκαλιάζει το ευαίσθητο θέμα της χαμηλής αυτοεκτίμησης μέσα από τη χορηγία της ΑΝΑΣΑΣ, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας που ίδρυσε η Ζέτα Δούκα και υποστηρίζει άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται με το σύγχρονο ψυχοπαθολογικό πρόβλήμα υγείας, τις διατροφικές διαταραχές ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας το Dove καλωσορίζει τη φιλόδοξη προσπάθεια του Κέντρου Ημέρας, που εγκαινιάστηκε από την ΑΝΑΣΑ, και ελπίζει ότι θα συμβάλλει ουσιαστικά ώστε όλες οι γυναίκες να αισθάνονται κάθε μέρα όμορφες και σίγουρες για τον εαυτό τους.

Με αυτή την κίνηση μακράς πνοής το Dove επιθυμεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες και να προτείνει λύσεις στα νέα κορίτσια που δεν αισθάνονται ικανοποιημένα από την εξωτερική τους εμφάνιση και δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Απώτερος στόχος να βοηθήσει όλες τις νέες γυναίκες να αισθάνονται όμορφα με τον εαυτό τους και να δουν τον κόσμο της ομορφιάς στις πραγματικές του διαστάσεις, ώστε να μεγαλώσουν με μια αμερόληπτη και ισορροπημένη άποψη γύρω από αυτήν.