Mystique: "Είμαστε υπό την αιγίδα του Βέρτη"

23.10.2008
Μια φορά κι έναν καιρό στην Ελλάδα ζούσαν τρία μικρά κορίτσια: η Αλκμήνη, η Μαρία και η Ελένη. Ήθελαν πολύ να ασχοληθούν με το τραγούδι και το όνειρό τους κάποια στιγμή έγινε πραγματικότητα! Έφτιαξαν ένα συγκρότημα και το ονόμασαν «Μystique». Από την ημέρα που συναντήθηκαν έως σήμερα ζουν το όνειρό τους και αισθάνονται πολύ τυχερές γι αυτό.

Μια φορά κι έναν καιρό στην Ελλάδα ζούσαν τρία μικρά κορίτσια: η Αλκμήνη, η Μαρία και η Ελένη. Ήθελαν πολύ να ασχοληθούν με το τραγούδι και το όνειρό τους κάποια στιγμή έγινε πραγματικότητα! Έφτιαξαν ένα συγκρότημα και το ονόμασαν «Μystique». Από την ημέρα που συναντήθηκαν έως σήμερα ζουν το όνειρό τους και αισθάνονται πολύ τυχερές γι αυτό.

Ας αφήσουμε όμως τις ίδιες να μας τα πουν «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρία κοριτσάκια που ξεκίνησαν για μια οντισιόν στο Posidonio. Η καθεμία μόνη της. Τελικά, καταφέραμε και οι τρεις να μπούμε στο σχήμα του μαγαζιού. Εγώ με τη Μαρία ήμασταν φίλες από τότε. Την Αλκμήνη τη βρήκαμε στην οντισιόν», μας είπε η Ελένη και η Μαρία συμπλήρωσε: «Ο Βασίλης Κοντόπουλος μας ένωσε και μας έκανε γκρουπ».

Το μόνο girl band αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα...

ΜΑΡΙΑ: «Είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί. Δεν κοιτάμε η καθεμία την πάρτη της. Είμαστε ένα».

Μπορούν να διατηρηθούν τα γκρουπ στην Ελλάδα; Όλα τα παραδείγματα ΟΝΕ, ANTIQUE έως τώρα απέδειξαν το αντίθετο.

ΑΛΚΜΗΝΗ: «Όταν κοιτάνε τον εαυτό τους και όχι το γκρουπ».

ΕΛΕΝΗ: «Εμείς είμαστε μικρές και σκεφτόμαστε μόνο το γκρουπ. Όλα έχουν ημερομηνία λήξης. Κάποια στιγμή αυτό θα τελειώσει. Θα είμαστε γιαγιάδες και θα τραγουδάμε; Είναι ρίσκο να φύγεις από γκρουπ όταν είσαι επιτυχημένος».

Τα χρήματα δεν είναι ένα ισχυρό δέλεαρ;

Α.: «Προς το παρόν είμαστε ικανοποιημένες».

Μ.: «Ακόμα δεν μας προβληματίζει αυτό. Περνάμε τέλεια!».

Παρ όλα αυτά συνεχίζετε τις σπουδές σας.

Α.: «Εγώ έχω τελειώσει διεθνές εμπόριο. Είμαι και δασκάλα χορού. Μάθε τέχνη κι άς τηνε».

Μ.: «Δεν συνδυάζεται εύκολα. Δεν μπορώ να πηγαίνω στις παραδόσεις των μαθημάτων. Διαβάζω στο καμαρίνι. Σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Πειραιά».

Ε.: «Εγώ τελείωσα μοντελίστ, σχεδιάστρια ρούχων. Ήξερα ότι από μικρή θα ασχοληθώ με το τραγούδι. Φτιάχνω τα ρούχα που φοράω στην πίστα μόνη μου. Έχω κάτι από Μπιγιονσέ».

Τι ηλικίες έρχονται να σας δουν;

Ε.: «Έρχονται από 1 έως 40 χρόνων. Ζητάνε αυτόγραφα και βγάζουν φωτογραφίες».

Προσέχετε τη διατροφή σας;

Α.: «Το ξενύχτι, ο χορός δεν παίρνουμε κιλά».

Ε.: «Τρώμε καλά, για να αντέχουμε!».

Η συνεργασία με τους ΝΕVΜΑ πώς προέκυψε;

Ε.: «Δέσαμε με τα παιδιά. Είναι η μουσική της επόμενης δεκαετίας. Πολλές είναι άλλωστε οι μεγάλες επιτυχίες λαϊκών τραγουδιστών με rnb τραγούδια».

Μπορεί να «διατηρηθεί» αυτός ο ήχος στην Ελλάδα;

Α.: «Βέβαια. Ο κόσμος έχει αρχίσει να ακούει».

Η Ελλάδα είναι η χώρα του «νταλκά» και της «καψούρας» στα τραγούδια της. Στην rnb πώς να πετάξεις λουλούδια στην πίστα, πώς να χορέψεις;

Ε.: «Έχει μπει στη ζωή μας η Ευρώπη. Παλιά η νεολαία άκουγε λαϊκά. Τώρα θέλει κάτι διαφορετικό. Χορεύουν αυτού του είδους τη μουσική».

Υπάρχει κάτι που σας φοβίζει στο χώρο, στη νύχτα;

Μ.: «Τα προβλήματα στο χώρο και στη νύχτα είναι γνωστά, αλλά αν ασχολείσαι μόνο με τη δουλειά σου, όλα είναι καλά. Δεν μας φοβίζει τίποτα».

Τι λέει για σας ο Νίκος Βέρτης, με τον οποίο συνεργάζεστε για δεύτερη χρονιά;

Ε.: «Μας στηρίζει. Είμαστε υπό την αιγίδα του Νίκου Βέρτη!».

Βρίσκεστε στο καμαρίνι του Γιάννη Πλούταρχου. Ποια είναι η αίσθησή σας, έχει την αύρα του;

Α.: «Έχει ακόμα την αύρα του. Είναι τιμή μας!».

Μ.: «Αισθανθήκαμε πολύ όμορφα».

Πώς αντιμετώπισαν οι γονείς σας την απόφασή σας να γίνετε τραγουδίστριες;

Α.: «Η νύχτα, το κύκλωμα που υπάρχει, όλες αυτές οι δυσκολίες στα κέντρα, να σε πειράξει ένας πελάτης, η κονσομασιόν, τα πισώπλατα μαχαιρώματα Το είδαν κάπως. Δεν ήθελαν αυτό για την κόρη τους. Τώρα είναι περήφανοι».

Μ.: «Μια χαρά. Ήθελαν να κοιτάζω τις σπουδές μου, αλλά τους άρεσε αυτό που κάνω τώρα. Απλώς είχαν το φόβο μήπως δεν πετύχω».

Ε.: «Όταν ήμουν 4 χρόνων είπα στη μαμά μου: Εγώ θα βγάλω πολλά λεφτά. Θα γίνω μεγάλη σταρ. Ξεκίνησα τη δουλειά στη νύχτα από 15 χρόνων. Ποτέ δεν με εμπόδισαν σε τίποτα. Χαίρονται για μένα».

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;

ΑΛΚΜΗΝΗ-ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ: «Άννα Βίσση».

ΡΕΝΕ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥ