Το ξένο είναι πιο γλυκό

15.10.2008
Αγνοούμενοι, δραπέτες, νοικοκυρές, πλαστικοί χειρουργοί και αστυνομικά δαιμόνια ξαναδίνουν ραντεβού φέτος στις μικρές μας οθόνες. Η μόδα το ξένο και δη αμερικανικό είναι πιο γλυκό

Από τον ΑΣΤΕΡΗ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Αγνοούμενοι, δραπέτες, νοικοκυρές, πλαστικοί χειρουργοί και αστυνομικά δαιμόνια ξαναδίνουν ραντεβού φέτος στις μικρές μας οθόνες. Η μόδα το ξένο και δη αμερικανικό είναι πιο γλυκό ακολουθείται και αυτή τη σεζόν από τα κανάλια με πάνω από 20 συνολικά αμερικανικά σίριαλ να αναμένεται να κατακλύσουν τους δέκτες μας. Γι αυτό καθίστε αναπαυτικά, πάρτε ποπκόρν και ιδού μια γεύση από το τι θα απολαύσουμε αυτή την τηλεοπτική περίοδο.

ΜΕGΑ
Το κανάλι της Μεσογείων εντάσσει στο ξένο πρόγραμμά του τρεις νέες επιτυχημένες σειρές. Πρόκειται για τη δραματική σειρά «Damages», τη μαύρη κωμωδία «Βreaking Βad» και, φυσικά, τον τρίτο κύκλο της ιστορικής σειράς «Τhe Τudors», που μάγεψε το κοινό το περασμένο καλοκαίρι.

Το στόρι του «Damages» (Ζημιές) διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη και μας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο διαφθορά, εκβιασμούς και δωροδοκίες. Πρωταγωνίστρια είναι η πασίγνωστη Γκλεν Γκλόουζ, στο ρόλο μιας αυστηρής μεγαλοδικηγόρου που κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της ενάντια στη διαφθορά. Η σειρά έχει αποσπάσει 4 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί ο δεύτερος κύκλος της στο εξωτερικό. Το «Βreaking Βad» είναι μια μαύρη κωμωδία από το δημιουργό των «Χ-Files» Βινς Γκίλιγκαν. Κεντρικό πρόσωπο είναι ένας οικογενειάρχης καθηγητής, ο οποίος μαθαίνει ότι πεθαίνει από καρκίνο. Αρχίζοντας να συνειδητοποιεί όλους τους συμβιβασμούς που έκανε στη ζωή του, βλέπει τον κόσμο με άλλη ματιά και παίρνει την απόφαση να στραφεί στο έγκλημα Πρωταγωνιστής είναι ο Μπράιαν Κράνστον, υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά.

Όσον αφορά το «Τudors», μάλλον το γνωρίζετε καλά, μιας και το καλοκαίρι, που το κανάλι μετέδωσε το δεύτερο κύκλο, ήσασταν ιδιαίτερα γενναιόδωροι τηλεθεατές. Τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου πραγματοποιούνται στο Δουβλίνο, με νέους χαρακτήρες στη ζωή του βασιλιά Ερρίκου του 8ου (Τζόναθαν Ράις Μάγιερς). Επίσης, στο νέο κύκλο το ντεμπούτο της σε τηλεοπτική σειρά θα κάνει η γνωστή τραγουδίστρια Τζος Στόουν, στο ρόλο της τέταρτης συζύγου του Ερρίκου, Anne of Cleves.

ΣΚΑΪ
Το κανάλι του Φαλήρου θα προβάλλει τους νέους κύκλους των σειρών «CSΙ Μiami», «CSΙ Las Vegas» και «CSΙ Νέα Υόρκη: Στον τόπο του εγκλήματος» με τους Γκάρι Σινίζ και Μελίνα Κανακαρίδης. Κατά πάσα πιθανότητα θα προβάλλει και τo «24», με τον Κίφερ Σάδερλαντ, ενώ η λίστα περιλαμβάνει και τις νεόφερτες «Γοργόνες», μια κοινωνική σειρά που θα μεταδίδεται καθημερινά.

ΑΝΤ1
Το κανάλι του Αμαρουσίου μετά τη ζεστή ανταπόκριση που είδε να έχει πέρυσι το «Ρrison Βreak» γλυκάθηκε κι έτσι φέτος συνεχίζει ακάθεκτο την αμερικανική τηλεοπτική πορεία του. Ο τρίτος κύκλος της διάσημης πια σειράς που έκανε σταρ τον Γουέντγουρθ Μίλερ έρχεται σύντομα. Το στόρι μεταφέρεται στις φυλακές Σόνα, από τις οποίες τώρα ο Λίνκολν Μπάροους (Ντομινίκ Πουρσέλ) είναι αυτός που θα βοηθήσει τον Μάικλ να αποδράσει.

Επιπλέον, το κανάλι μεταδίδει ήδη το πετυχημένο «Greys Αnatomy», καθώς εξασφάλισε και τους πέντε κύκλους, αλλά μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Το μενού περιλαμβάνει: Τη δικαστική σειρά «Βoston Legal», η οποία παρακολουθεί την ταραχώδη επαγγελματική πορεία του συνηγόρου Άλαν Σορ. Το «Dirt», μια κοινωνική σειρά που καταπιάνεται με τα «άπλυτα» του Χόλιγουντ και έχει πρωταγωνίστρια την Κόρντνεϊ Κοξ, τη «Μόνικα» από τα «Φιλαράκια». Μάλιστα, σε ένα επεισόδιο της σειράς είχε εμφανιστεί και η πρώην συμπρωταγωνίστριά της Τζένιφερ Άνιστον. Το «Unit» είναι μια ακόμη δραματική σειρά με κεντρικά πρόσωπα τα μέλη μιας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων. Τέλος, το κανάλι θα προβάλλει και τη χιουμοριστική «Samantha Who» με πρωταγωνίστρια την Κριστίνα Απλγκέιτ. Η ηρωίδα μόλις έχει συνέλθει από κώμα, αλλά δεν θυμάται τίποτα από την προηγούμενη ζωή της.

SΤΑR
Το κανάλι του Ταύρου, που ήταν γαλαντόμο από το καλοκαίρι, θα συνεχίσει να μεταδίδει το «ΝCΙS», τις «Ανεξιχνίαστες υποθέσεις», ενώ πριν από λίγο καιρό άρχισε να προβάλλει και το πολύ πετυχημένο «Μedium» με την Πατρίτσια Αρκέτ στον ομώνυμο ρόλο του μέντιουμ. Φυσικά, το κανάλι θα μας παρουσιάσει και τον πέμπτο κύκλο του «Νip/Τuck», με τους διάσημους πλαστικούς χειρουργούς Σον και Κρίστιαν να έχουν μετακομίσει πια στο Λος Άντζελες. Αλλά και τα νέα επεισόδια των σειρών «Από απόσταση αναπνοής» με την Κίρα Σέντγουικ, «Ντετέκτιβ Μονκ», «Εντατική», «California teens» κ.ά.

ΕΤ1
Το πρώτο κανάλι της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης θα μεταδώσει τους νέους κύκλους τέταρτος στη σειρά των «Αγνοούμενων» και των «Νοικοκυρών σε απόγνωση», όπως και τα καινούργια επεισόδια της σειράς «Διαβολικά μυαλά». Επίσης, μας φέρνει και το νέο σίριαλ μυστηρίου «Ghost Whisperer».

ΑLΤΕR
Το κανάλι του Μπουρναζίου θα προβάλλει τους νέους κύκλους των σειρών «Ηeroes» (Ήρωες) και «Ο αγώνας της ζωής μας». Ο δεύτερος κύκλος των «Ηρώων» είναι ακόμη πιο συναρπαστικός, ενώ θα λυθούν όλες οι απορίες που δημιούργησε ο πρώτος.