Βασιλεία Ζερβού: «Ας κρίνουν αφού διαβάσουν το βιβλίο»

10.10.2008
Επιμελήθηκε τη δημοσιογραφική έρευνα γύρω από το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ και τη σειρά.

Επιμελήθηκε τη δημοσιογραφική έρευνα γύρω από το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ και τη σειρά.

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έχει κατηγορηθεί από το συγγενικό του περιβάλλον γιατί επιχείρησε πολύ νωρίς αυτή την προσπάθεια. Πολλοί επίσης δεν τον θεωρούν αντικειμενικό. Ήρθατε σε επικοινωνία με τα αδέρφια της Αλίκης, αναφορικά με το βιβλίο;

«Ο πρώτος άνθρωπος που συναντήσαμε μετά τον Γιάννη ήταν ο Τάκης Βουγιουκλάκης. Κάναμε μια πολύ φιλική και εγκάρδια συζήτηση μαζί του. Μας είπε ότι δεν ήθελε να γίνει μια τέτοια προσπάθεια και ότι θα το συζητούσε με τον αδερφό του. Ήρθαμε σε επικοινωνία και με τον Αντώνη Βουγιουκλάκη. Είπαμε και σαυτόν ότι έχουμε σαν σκέψη να κάνουμε με τον Γιάννη αυτή την παραγωγή. Μας ανέφερε ότι θέλει να συναντηθούμε. Μετά όμως ανέβαλε κάθε φορά το ραντεβού και δεν βρεθήκαμε ποτέ. Στη συνέχεια προέκυψαν αυτά που ξέρετε».

Είναι άδικο, πιστεύεις, για τον Γιάννη Παπαμιχαήλ να τον κατηγορούν ότι πουλάει την ιστορία της μητέρας του;

«Νομίζω ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο κόσμος είναι να διαβάσει το βιβλίο του Γιάννη, που είναι κατάθεση ψυχής. Ο πρώτος άνθρωπος που έχει κάθε δικαίωμα να γράψει ένα βιβλίο για τη μαμά του είναι ο Γιάννης. Είναι απόλυτα ειλικρινής στο βιβλίο και νομίζω ότι ο κόσμος έχει εισπράξει αυτή την ειλικρίνεια. Το κοινό, λοιπόν, είναι ο μόνος κριτής και αυτοί μπορούν να πουν αν έχει κάνει καλή ή κακή δουλειά. Απ ό,τι ξέρω όμως, το βιβλίο πουλάει και οι κριτικές που ακούω είναι πάρα πολύ καλές».

Εσύ ήσουν και στην ιστορία πίσω από το βιβλίο

«Έχω κάνει την επιμέλεια και όλη την έρευνα».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι κάποια στοιχεία είναι λάθος. Από πού συλλέξατε υλικό;

«Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες με ανθρώπους που ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους, οι οποίοι ήταν στο πλευρό της Αλίκης, προσωπικά και επαγγελματικά. Υπάρχουν ντοκουμέντα, αρχεία, συλλέκτες που έχουν τα αρχεία αυτά, και όλο αυτό το παζλ μαζεύτηκε».

Τι απαντάς σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Γιάννης καπηλεύεται το όνομα της μητέρας του;

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι αυτοί μάλλον θέλουν να επικρίνουν τον Γιάννη έτσι ή αλλιώς».

Τι θα ήθελες να πει ο κόσμος που θα δει αυτή τη σειρά;

«Να ευχαριστηθεί αυτό που θα δει. Αν ο κόσμος την αγαπήσει, θα φανεί από τα νούμερα τηλεθέασης, όπως και το αντίθετο». γιαννης βιτσασ