"Και τι έγινε που πάω και με γυναίκες;"

10.06.2010
Η Άνα Πάκουιν μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα οικεία, ούτε ως όνομα ούτε ως φυσιογνωμία. Αν τρέξετε όμως στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση, θα αναγνωρίσετε στο πρόσωπό της το κοριτσάκι που το 1994 κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Μαθήματα Πιάνου" σε ηλικία 11 ετών.


Η Άνα Πάκουιν (Anna Paquin) μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα οικεία, ούτε ως όνομα ούτε ως φυσιογνωμία. Αν τρέξετε όμως στο βίντεο που συνοδεύει την είδηση, θα αναγνωρίσετε στο πρόσωπό της το κοριτσάκι που το 1994 κέρδισε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Μαθήματα Πιάνου" σε ηλικία 11 ετών.

27 χρονών σήμερα, η Άνα βρίσκεται ξανά στο φως της δημοσιότητας ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το "True Blood", η τηλεοπτική σειρά με τους βρυκόλακες στην οποία πρωταγωνιστεί. Όχι όμως μόνο γι' αυτό.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έκανε δημόσια δηλώσεις σχετικά με τις σεξουαλικές της προτιμήσεις αποκαλύπτοντας απερίφραστα ότι είναι αμφιφυλόφιλη. Τώρα, και ενώ είναι ιδιαίτερα απασχολημένη με τις τελευταίες προετοιμασίες του γάμου της με τον επίσης ηθοποιό και συμπρωταγωνιστή της στη σειρά, Στέφεν Μόγιερ (Stephen Moyer), επανέρχεται εκφράζοντας την έκπληξή της σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το όλο θέμα.

"Δεν ήταν και μεγάλη αποκάλυψη εδώ που τα λέμε. Μάλλον κοινό μυστικό", υποστηρίζει η Πάκουιν, η οποία μίλησε για την αμφιφυλοφιλία της στο πλαίσιο διαφημιστικής εκστρατείας για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της κίνησης υπέρ των δικαιωμάτων των γκέι, "Give a Damn" ("Νοιάσου"), τον Απρίλιο.

"Είμαι αμφιφυλόφιλη και νοιάζομαι", ήταν το σλόγκαν με το οποίο εμφανίστηκε στο πλαίσιο εκείνης της εκστρατείας. Σήμερα εξηγεί: "Ήταν απλά ένας σκοπός για τον οποίο ενώ είχα ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον και υποστήριζα προσωπικά δεν μου είχε δοθεί νωρίτερα η ευκαιρία να μιλήσω δημόσια, προσφέροντας και κάτι. Προφανώς, γνωρίζω ότι η φωνή μας δεν κάνει πάντα πολλά πράγματα, όμως ήθελα να κάνω αυτό που περνούσε από το χέρι μου".

"Γενικά δεν μου αρέσει να μιλάω για την προσωπική μου ζωή ανοιχτά, αλλά προφανώς, ως κάποια που αυτοχαρακτηρίζεται ως αμφιφυλόφιλη, αυτά είναι θέματα για τα οποία νοιάζομαι ουσιαστικά. Μάλιστα, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν νοιάζονται όλοι γι' αυτά. Έτσι, όταν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω στη συγκεκριμένη καμπάνια δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη", συμπλήρωσε με πάθος.

Κατά τα άλλα, δηλώνει ευτυχισμένη στο πλευρό του Στέφεν Μόγιερ με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του "True Blood" και είναι ζευγάρι τους τελευταίους εννέα μήνες. Πρόκειται, μάλιστα να παντρευτούν μέσα στο καλοκαίρι.

Μιλώντας στο περιοδικό "Self", η Πάκουιν εμφανίστηκε συνειδητοποιημένη ως προς τα οφέλη της υγιεινής διατροφής, αποκαλύπτοντας ότι ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα άθλησης που περιλαμβάνει, τρέξιμο, κολύμπι, πιλάτες και μποξ για να διατηρείται σε φόρμα.

"Δεν θα γίνω σαν εκείνες τις ηθοποιούς που λένε ότι τρώνε συνέχεια τζανκ φουντ και παραμένουν αδύνατες. Δεν το κάνω. Τρώω πολλά φρούτα και λαχανικά και νιώθω πολύ άνετα με το σώμα μου, ντυμένη, ή γυμνή", εξήγησε, ενώ εκδήλωσε την επιθυμία της για ένα παιδί. "Αν όμως δεν τα καταφέρω, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να κάνει κανείς οικογένεια", συμπλήρωσε κατηγορηματικά.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα