Δοξάζει την Ελλάδα στο εξωτερικό

25.09.2008
Με την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, όπου υπογράφει τη μουσική, ο Δημήτρης Κατής περιοδεύει μέχρι στις 25 Οκτωβρίου σε Αμερική και Καναδά.

Με την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη, όπου υπογράφει τη μουσική, ο Δημήτρης Κατής περιοδεύει μέχρι στις 25 Οκτωβρίου σε Αμερική και Καναδά. Μια τεράστια περιοδεία και ένα ακόμη πετυχημένο βήμα στην καριέρα του Έλληνα δημιουργού, που, όπως λέει, θέλει να δοξάζει την πατρίδα του στο εξωτερικό.Τον θυμάμαι πριν από πολλά χρόνια πιτσιρικά με τα μάτια χαμηλωμένα να έρχεται στην Παλλήνη για μία από τις πρώτες του ραδιοφωνικές συνεντεύξεις.

Στη συνέχεια η τύχη τα έφερε και συνεργαστήκαμε στο τηλεοπτικό «Starclub», ενώ στην πορεία προστίθεται στη ζωή του η εκπομπή «ΜetalΜania», αλλά και η ξέφρενη πορεία της μπάντας «Εξόριστοι». Η μουσική του καριέρα ως κιθαρίστα και συνθέτη έχει ως σταθμό έναν πλατινένιο δίσκο το 1992 από την εταιρεία ΕΜΙ. Μιλάμε για την εποχή που η πλατίνα είχε πέσει από τα 100.000 στα 60.000 κομμάτια, ενώ σήμερα έχει κατρακυλήσει στα μισά. Και αναμένεται κι άλλη θλιβερή συνέχεια. Μπορείτε να αναλογιστείτε λοιπόν πόσες φορές χρυσός θα ήταν σήμερα αυτός ο δίσκος.

Ο Δημήτρης Κατής τα επόμενα χρόνια έκανε οικογένεια, απέκτησε δύο παιδιά και με αρωγό στην προσπάθειά του τη σύζυγό του και τις συμβουλές του πατέρα του Κώστα έφτασε σε μεγάλες διακρίσεις.

Η επίσημη υποψηφιότητά του στα Los Angeles Music Awards 2008 τον ερχόμενο Νοέμβριο, η οποία μάλιστα μόλις του ανακοινώθηκε, αποτελεί ένα ακόμη σκαλί στην ξεχωριστή του πορεία και ακολουθεί την εύφημη μνεία που πήρε πριν από λίγο καιρό από τη West Coast Songwriters Association. Μία μόνο διάκριση από τις πολλές που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως όταν βραβεύτηκε στο Χόλιγουντ στις 29 Νοεμβρίου 2007 από τα Los Angeles Music Awards στην κατηγορία της κλασικής μουσικής Best Classical, αφού είχε ήδη κερδίσει ομόφωνα δύο υποψηφιότητες στις κατηγορίες Film Music και Classical.

Το λαμπρό γεγονός έλαβε χώρα στο διάσημο «Ηenry Fonda Music Box Τheatre» στη λεωφόρο των αστέρων.

Στις 29 Μαρτίου 2008, τώρα, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο από το διάσημο περιοδικό της παγκόσμιας μουσικής «Βillboard», που καθιέρωσε τους Beatles και τους Rolling Stones και ιδρύθηκε το 1894 στις ΗΠΑ, στην κατηγορία Soundtrack-Electronica. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μεγαλοπρεπές «Μansion America Τheatre» στο Μπράνσον του Μισούρι.

Σημείο των καιρών ίσως άξιο λόγου και ιδιαίτερης αναφοράς το ότι η αναγνώρισή του ήρθε πρώτα από το εξωτερικό και μετά από τους Νεοέλληνες! Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανείς δεν τον βοήθησε στην προσπάθεια καθιέρωσής του εκτός συνόρων, καθώς ό,τι κατέκτησε το έκανε μόνος του!