Στη «μάχη» της τηλεθέασης

15.09.2008
Η μάχη της 6ης Οκτωβρίου πλησιάζει και οι διευθυντές προγράμματος Mega, ΑΝΤ1 και Alpha συνεχίζουν τις «ασκήσεις επί χάρτου», με στόχο φυσικά τι άλλο; την πρωτοκαθεδρία στην τηλεθέαση.

Aπό τον Γιάννη Πολέμη

Η μάχη της 6ης Οκτωβρίου πλησιάζει και οι διευθυντές προγράμματος Mega, ΑΝΤ1 και Alpha συνεχίζουν τις «ασκήσεις επί χάρτου», με στόχο φυσικά τι άλλο; την πρωτοκαθεδρία στην τηλεθέαση. Πρόκειται για την ημερομηνία που Πέτρος Μπούτος, Γιάννης Λάτσιος και Άλκηστη Μαραγκουδάκη πρόκειται να ρίξουν στο πρόγραμμα τις βραδινής ζώνης τις νέες τους σειρές και shows. Το κάθε κανάλι, ελπίζοντας βέβαια ότι όλα τα νέα του προγράμματα θα πάνε καλά, ποντάρει κυρίως σε δυο τρία concept, όπου στην ουσία θα «παρασύρουν» στην επιτυχία ή την αποτυχία και τα υπόλοιπα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως πολλές φορές η «μάχη» των εντυπώσεων είναι σημαντικότερη απ αυτή της τηλεθέασης, τουλάχιστον στην αρχή.

Το «κλειδί» της επιτυχίας στον... Παράδεισο Αμαρουσίου
Το κλειδί της αποκρυπτογράφησης ενός ερωτικού τριγώνου ευελπιστούν στον ΑΝΤ1 πως θα τους πάει στον... Παράδεισο της τηλεθέασης. Στο «Κλειδί του Παραδείσου» διά χειρός Κώστα Βαζάκα μετεγγραφή από το Mega θα δούμε πώς εμπλέκονται ερωτικά ένας καθηγητής πανεπιστημίου (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας φοιτητής του (Αποστόλης Τότσικας) και η μητέρα ενός παιδιού (Ζέτα Μακρυπούλια), που μετά από το χωρισμό της αποφασίζει να επιστρέψει στα φοιτητικά έδρανα. Όλα αυτά με φόντο ένα μυστηριώδες βιβλίο που φέρνει την ανατροπή.

Βήματα διείσδυσης στο νεανικό κοινό 15-44 επιζητεί ο ΑΝΤ1 με δύο προγράμματα: τα φιλόδοξα «Steps», παραλλαγή του θρυλικού «Fame», με χορογράφο τον Φωκά Ευαγγελινό και δάσκαλο στη σχολή τον Αντώνη Φραγκάκη, αλλά και το «Χ Factor», που ξεκίνησε να διαφημίζεται πρώτο, με παρουσιαστή τον soon to be daddy Σάκη Ρούβα και μια «σκληρή» κριτική επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι: Γιώργος Θεοφάνους, Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιώργος Λεβέντης και Νίκος Μουρατίδης.

Θα βρεθεί στο ρετιρέ της τηλεθέασης η «Πολυκατοικία»;
Με παράδοση στην πρώτη θέση της τηλεθέασης στη βραδινή ζώνη 21:00-24:00, το Mega φιλοδοξεί να κόψει και φέτος πρώτο το νήμα, έχοντας στον προγραμματισμό του δυνατή «μαγιά» από πέρυσι («Λατρεμένοι μου γείτονες», «Μαύρα μεσάνυχτα», «Ευτυχισμένοι μαζί»), που θα συμπληρωθεί από νέα πρωτότυπα προγράμματα. Βαρύ «χαρτί» η «Πολυκατοικία», που στο DNA της κρύβει το «Ρετιρέ». Θα προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα και θα μας περιγράφει τη ζωή και τα ευτράπελα των ηρώων σε έξι διαμερίσματα συν του θυρωρού. Στο Mega ποντάρουν πολλά και στα «Άγρια παιδιά», όπου θα καταγράφεται το διαφορετικό πρόσωπο της νεολαίας, αλλά και σε τρία διαφορετικά concepts: το τηλεπαιχνίδι «Ρower of 10» με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, που βασίζεται στη μέθοδο των δημοσκοπήσεων, το «Χtreme Μakeover», που θα δούμε πώς αλλάζει η ζωή κάποιων ανθρώπων μέσω των πλαστικών εγχειρήσεων με παρουσιάστρια τη Ζέτα Δούκα, και, φυσικά, τον «Εισοδηματία», που συνεχίζει από πέρυσι με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Από τον Ιανουάριο του 2009 αναμένεται και το νέο εγχείρημα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη υπό τον τίτλο «Τέσσερα», δυνατό δραματικό καστ και γυρίσματα στο Παρίσι, αλλά και το πολυαναμενόμενο «Μίλα μου βρόμικα» της Μυρτώς Κοντοβά, που μετακόμισε από τον Alpha, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κωνσταντάκη.

Το «μυστικό» της AGB κρύβεται στο «Τσαντίρι»
Αναμφισβήτητα δύο προγράμματα αναμένεται να αποτελέσουν το «βαρύ πυροβολικό» του Alpha στη μάχη της AGB. Το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ «Έχω ένα μυστικό» έγινε μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες μπεστ σέλερ, κάτι που προοιωνίζεται ήδη και την επιτυχία της ομώνυμης σειράς. Η Κατερίνα Παπουτσάκη δεν έχει γίνει ακόμη ξανθιά και ίσως τελικά να μη γίνει, καθώς τις τελευταίες ημέρες στο τραπέζι έπεσε η ιδέα της περούκας. Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) συνεχίζει τη δίαιτα, όχι αδυνατίσματος, αλλά πάχυνσης!

Όσον αφορά τον Λάκη Λαζόπουλο, μέχρι στιγμής και λόγω της πλούσιας πολιτικής επικαιρότητας σχεδιάζεται ένα έκτακτο, μάλλον τρίωρο σε διάρκεια, «Τσαντίρι», ενώ οι τακτικές εκπομπές σάτιρας του κωμικού αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο, οπότε και θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο θέατρο.

Στον Alpha υπολογίζουν πολύ στη νέα ισπανικής καταγωγής κωμωδία «Βέτα Κουίν», με πρωταγωνίστρια την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ενώ, όσον αφορά τη διείσδυση του καναλιού στα νεανικά κοινά, αυτό θα γίνει με το έμπνευσης Λάκη «Γ4», μια νεανική σειρά που καταγράφει τους προβληματισμούς των νέων που τελειώνουν το λύκειο.

Τέλος, ήδη έχουν ξεκινήσει να παίζουν με καταιγιστικό ρυθμό τα τρέιλερ για τα «Ματωμένα Χώματα», τη δραματική υπερπαραγωγή του Κώστα Κουτσομύτη που αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου, με περισσότερους από 80 κύριους πρωταγωνιστές και 2.000 κομπάρσους.