Οι πιο φιλάνθρωποι σταρ του Χόλιγουντ.

11.09.2008
Οι αγαπημένοι μας Μπραντζελίνα, βρίσκονται στην 6η θέση της λίστας των "30 πιο γεναιόδωρων" προσωπικοτήτων, σύμφωνα με το περιοδικό "Parade".

Οι αγαπημένοι μας Μπραντζελίνα βρίσκονται στην 6η θέση της λίστας των "30 πιο γεναιόδωρων" προσωπικοτήτων, σύμφωνα με το περιοδικό "Parade".

Στην κορυφή βρίσκεται η πρώτη κυρία της αμερικάνικης τηλεόρασης, αλλά και δεύτερη πλουσιότερη διασημότητα στον κόσμο, Όπρα Γουίνφρεϊ, προσφέροντας πάνω από 50 εκατομμύρια την χρονιά που πέρασε, σε φιλανθρωπίες. Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και τα χρήματα που δίνονται μέσα από το ίδρυμα και το κανάλι "Angel", που έχει δημιουργήσει.

Η πρώτη πλουσιότερη διασημότητα, Τζ. Κ. Ρόουλινγ, συγγραφέας του Χάρι Πότερ με εισόδημα 300 εκατομμύρια δολάρια, μας απογοήτευσε, αφού το όνομά της δεν εμφανίζεται καν στην συγκεκριμένη λίστα.

Το δυναμικό ζευγάρι Μπράντ Πήτ και Αντζελίνα Τζολί τερμάτισε έκτο, με δωρεές που φτάνουν τα 8,4 εκατομμύρια το 2007.Ο Μπράντ Πήτ, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος, και έχει ιδρύσει το "Make it Right" που βοηθάει να ξαναχτιστεί η Νέα Ορλεάνη.

Στο "τοπ 5" συναντάμε τον μουσικό, Χέρμπ Άλπερτ με 13 εκατομμύρια δολάρια, την τραγουδίστρια και ηθοποιό, Μπάρμπαρα Στρέϊζαντ με 11 εκατομμύρια δολάρια και τον ηθοποιό Μέλ Γκίμπσον με 9,9 εκατομ.δολάρια.

"Μερικοί σταρς δίνουν κατά καιρούς το κακό παράδειγμα, γι΄αυτό και είναι ωραίο να ξεχωρίζουμε αυτούς που κάνουν καλή δουλειά. Μπορεί να μην μπορούμε να προσφέρουμε 50 εκατομμύρια όπως η Οπρα, αλλά καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να συνεισφέρουμε στην κοινωνία με κάθε τρόπο" παρατηρεί στο τελευταίο τεύχος, ο εκδότης του περιοδικού, Τζανις Κάπλαν.

Από τους αθλητές διακρίθηκαν για τις φιλανθρωπικές τους ευαισθησίες οι Λανς Αρμοστρογκ, Μάϊκλ Τζόρνταν και ο παίκτης του χόκεϊ Ερικ Λίντρος που βρέθηκαν και οι τρεις στην έβδομη θέση, με δωρεές που έφτασαν τα 5 εκατομμύρια ο καθένας.