Ο υπερήφανος Άλκης Κούρκουλος!

15.09.2008
Τα πιο λαμπερά πρόσωπα συγκέντρωσε η επίσημη πρεμιέρα της πρώτης χολιγουντιανής συμπαραγωγής του Πάρη Κασιδόκωστα «Ο Κύριος Κανένας», αλλά συζητήθηκε έντονα η απουσία του Άλκη Κούρκουλου.
Τα πιο λαμπερά πρόσωπα συγκέντρωσε η επίσημη πρεμιέρα της πρώτης χολιγουντιανής συμπαραγωγής του Πάρη Κασιδόκωστα «Ο Κύριος Κανένας», αλλά συζητήθηκε έντονα η απουσία του Άλκη Κούρκουλου. Τι συνέβη και ο ηθοποιός δεν έδωσε το «παρών», δίνοντας όμως λαβές για συζητήσεις, που... άναψαν στα πηγαδάκια των καλεσμένων;

Από τις πρώτες και πιο εντυπωσιακές παρουσίες ήταν αυτές της Μαριάννας Λάτση και της Εριέττας Κούρκουλου, που έσπευσαν στο λαμπερό γκαλά που συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας. Κι ενώ όλοι περίμεναν και τον Άλκη Κούρκουλο, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές φιλικές σχέσεις με όλη την οικογένεια και τον Πάρη, όσο περνούσε η ώρα, άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί δεν έκανε την εμφάνισή του. Το ΛΟΙΠΟΝ, πανταχού παρόν, έψαξε, έμαθε και διαβεβαιώνει πριν οι κακές γλωσσίτσες σπεύσουν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα ότι καμιά «σκιά» διχόνοιας δεν υπάρχει ανάμεσα στον Πάρη και τον Άλκη. Απλώς ο Άλκης βρισκόταν εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους και βέβαια είχε ευχηθεί στον Πάρη τα καλύτερα γι αυτό το ντεμπούτο του στις διεθνείς συμπαραγωγές ταινιών, που ήδη έχει εντυπωσιάσει το κοινό διεθνώς.

Πηγές από τη showbiz που γνωρίζουν πολύ καλά και τις δύο πλευρές μας διαβεβαίωσαν ότι ο Πάρης θα ήθελε πολύ σε μία από αυτές τις ταινίες να πρωταγωνιστήσει με μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και ο καλός του φίλος Άλκης, αλλά γνωρίζει ότι εκείνος προτιμάει να αγωνίζεται με τις δικές του δυνάμεις. Ο Άλκης, άτομο χαμηλών τόνων, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, δεν θέλησε ποτέ να στηριχθεί στις πλάτες άλλων και παρόλο που αγαπούσε πολύ και θαύμαζε τον πατέρα του Νίκο Κούρκουλο, δημιούργησε το όνομά του στον καλλιτεχνικό χώρο με τις δικές του πολύχρονες προσπάθειες και σωστές επιλογές στο σανίδι. Ακόμα και όταν ο πατέρας του, από τον οποίο άλλωστε έχει πάρει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του, του είχε προτείνει επανειλημμένα από το 1995 που είχε αναλάβει τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου να πρωταγωνιστήσει σε παραστάσεις, σε ρόλους που του ταίριαζαν γάντι, εκείνος του απαντούσε συνεχώς αρνητικά. Πολύ αργότερα, το 1999, ο Νίκος Κούρκουλος κατάφερε να τον πείσει να παίξει στο «Καρναβάλι του έρωτα» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το 2001 στο «Μιζερέρε» στο Θέατρο «Κοτοπούλη», όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Έκτοτε και παρά το γεγονός ότι τον ζητούσαν πολλοί σκηνοθέτες που έκαναν δουλειές στην Α Κρατική Σκηνή, εκείνος προτίμησε να παίξει στο ελεύθερο θέατρο και να κάνει επίσης μεγάλες επιτυχίες, όπως η παράσταση «Ο θάνατος του Εμποράκου» στο Θέατρο «Κατερίνα Βασιλάκου» μαζί με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο.

Παρόλο λοιπόν που συνδέεται φιλικά με τον Πάρη, δεν θέλει στο ελάχιστο να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες που έχει αυτός στο Χόλιγουντ ή να αφήσει το περιθώριο στον οποιονδήποτε στη showbiz να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε, αν ο Άλκης το ήθελε, θα το είχε καταφέρει, καθώς εδώ και χρόνια τον παρακαλάνε παραγωγοί από το εξωτερικό για να κάνει διεθνή καριέρα. Εκείνος όμως προτιμάει την Ελλάδα και το θέατρο, ενώ σπανιότατα λέει «ναι» και στην τηλεόραση.

Όσο για τον Πάρη, γνωρίζοντας πολύ καλά το χαρακτήρα του Άλκη, δεν ενοχλήθηκε καθόλου από την απουσία του, αφού ανά πάσα στιγμή τα λέει μαζί του στο τηλέφωνο ή από κοντά, καθώς η σχέση φιλίας και εκτίμησης που έχουν είναι αναλλοίωτη στο χρόνο.

Πάντως, όπως συζητιόταν σε άλλα πηγαδάκια, όπου μόνο θετικά σχόλια ακούστηκαν για την ταινία, ο Άλκης Κούρκουλος έχει τη γοητεία του Κέβιν Κόστνερ και, όπως υποστήριζαν πολλές από τις επώνυμες κυρίες, αν ο Άλκης έπαιζε τον «Κύριο Κανένα», σίγουρα θα... έκαιγε καρδιές στο Χόλιγουντ. Εκείνος όμως προτιμάει να είναι «εργάτης του θεάτρου» στην Ελλάδα, όπως άλλωστε και ο πατέρας του Νίκος Κούρκουλος, που επανειλημμένα είχε αρνηθεί προτάσεις για διεθνή καριέρα.