Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

07.06.2024
Πέθανε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου
NDP PHOTO
Σε ηλικία 91ός ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός που άφησε το δικό της, χαρακτηριστικό, στίγμα στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η ανιψιά της ηθοποιού, Άννα Στυλιανοπούλου μέσα από ανάρτησή της στα social media.

"Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε γαλήνια από τη ζωή η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά Δέσποινα Στυλιανοπούπου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ" έγραψε.

{https://www.instagram.com/p/C76tFXcomMV/}

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία Ξένος της νύχτας και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε γλωσσικά λάθη. Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.06.2024 - 17:54