Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλά για το παιδί που έχασε, για τις ενοχές και την ανακούφιση στο τέλος

17.04.2024
Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μιλά για το παιδί που έχασε, για τις ενοχές και την ανακούφιση στο τέλος
Μία εξομολόγηση εκ βαθέων έκανε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση για την αποβολή που είχε πριν από μερικούς μήνες.

Τη δική της τραυματική εμπειρία μοιράστηκε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση μέσα από το νέο της podcast με τίτλο “Kind Talks”, το οποίο είχε ως θέμα την αποβολή.

Η επιχειρηματίας και μοναχοκόρη του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου και της Μαριάννας Λάτση είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό αφενός πως είχε μείνει έγκυος για δεύτερη φορά, αφετέρου πως είχε χάσει το παιδί ενώ σήμερα προχώρησε και σε μία ακόμη αποκάλυψη αναφέροντας πως ήταν κοριτσάκι και έπασχε από σύνδρομο Turner. Η ίδια και ο σύζυγός της, Βύρωνας Βασιλειάδης έχουν μαζί ήδη έναν γιο, τον 2 ετών Νίκο!

{https://www.instagram.com/p/C11jlnKI0fN/?img_index=1}

Αναφέροντας τις ενοχές της καθώς πίστευε πως εκείνη είχε «σκοτώσει» το παιδί της με τις αποφάσεις της, κατέληξε στο ότι η αποκάλυψη του συνδρόμου την ξαλάφρωσε ως έναν βαθμό καθώς φάνηκε πως η εγκυμοσύνη αυτή δεν θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί.

«Είχα πάει ένα μεγάλο ταξίδι στην Αμερική, έγκυος και γυρνώντας όταν έκανα υπέρηχο ανακαλύψαμε ότι είχε σταματήσει η καρδιά του μωρού, ενώ είχε αναπτυχθεί όσο έπρεπε. Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη ήμουν ο πιο χαλαρός άνθρωπος του κόσμου και στη δεύτερη, ελπίζω και στην τρίτη να είμαι. Έκανα τα ταξίδια μου, τη γυμναστική μου, συνέχιζα τη ζωούλα μου κανονικά, πραγματικά ήταν μια περίοδος μόνο χαράς και ευτυχίας. Ξαφνικά έγινα ένας άνθρωπος που σκεφτόταν τι έκανε λάθος, από το παραμικρό» είπε η Εριέττα προσθέτοντας πως «Στην Ελλάδα έχουν το σκεπτικό ότι όταν είσαι έγκυος, αντιμετωπίζεσαι σαν ασθενής και όχι σαν μια γυναίκα που βιώνει μια φυσιολογική διαδικασία. Πόσοι άνθρωποι μου έλεγαν μην πας σε αυτό το ταξίδι στην Αμερική… Άρχισα τότε να σκέφτομαι γιατί πήγα, και αν δεν πήγαινα τι θα γινόταν. Είχα πάθει και δηλητηρίαση από σαλάτα. Σκεφτόμουν μέχρι και μια γουλιά κρασί που ήπια ένα βράδυ, ότι σκότωσα το μωρό μου… Μέχρι που με πήρε η μαία και μου είπε ότι το μωρό μας είχε το σύνδρομο Turner – ήταν κοριτσάκι – και συμβαίνει αυτό, προκαλείται μόνο στα κοριτσάκια και έλειπε δηλαδή ένα χρωμόσωμα. Η χαρά και η ανακούφισή μου ήταν μεγάλη, έφυγε όλη αυτή η ενοχή μου. Ότι ό,τι και αν έκανα διαφορετικά αυτό το μωρό ήταν να φύγει και επίσης αυτό είναι ένα σύνδρομο που έχουν κοριτσάκια που γεννιούνται και θα μπορούσε αυτή η εγκυμοσύνη να έχει προχωρήσει και να έπρεπε να πάρω μια απόφαση στον 5ο μήνα πολύ πιο δύσκολη και πολύ πιο σκληρή. Εκεί ήρθε μια αίσθηση ηρεμίας και ευγνωμοσύνης που τελείωσε αυτή η εγκυμοσύνη».

Γιατί, όμως πήρε πήρε την απόφαση να μοιραστεί κάτι τόσο προσωπικό; Η Εριέττα Κούρκουλου επισημαίνει ότι είναι σημαντικό οι γυναίκες που βιώνουν κάτι αντίστοιχο να μη νιώθουν μόνες.

«Πολλές φορές όταν μοιράζομαι τέτοια προσωπικά πράγματα, αναρωτιέμαι γιατί το κάνω, γιατί να μοιραστώ κάτι τέτοιο, γιατί να ανοίξω την πόρτα της οικογένειάς μου και να μιλήσω για πράγματα που δεν είμαι αναγκασμένη να μιλήσω. Καταλήγω πάντα στο ότι αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα ότι ούτε εγώ είμαι μόνη αλλά ούτε και οι άλλες γυναίκες που περνούν κάτι αντίστοιχο είναι μόνες. Πολλές φορές επειδή δεν συζητιούνται αυτά και βλέπουμε μόνο όμορφες εικόνες οικογενειών που κρατάνε τα μωρά τους και τα επιστρέφουν από το μαιευτήριο στο σπίτι, αυτό δημιουργεί πραγματικά μια αίσθηση μοναξιάς, η οποία δεν είναι αληθής. Πολλά ζευγάρια και παλεύουν με την υπογονιμότητα και μπορεί να καταφέρουν εύκολα να μείνουν έγκυος και να μην προχωρήσει μια εγκυμοσύνη, οπότε πραγματικά όταν μοιραζόμαστε τέτοια πράγματα, ερχόμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά και η μία στην άλλη» τόνισε, ενώ στάθηκε και στα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κάποιος που βιώνει μια μεγάλη απώλεια, μια καταστροφή ή μια αναπάντεχη εξέλιξη, τη στιγμή που γύρω του αντικρύζει τη χαρά των άλλων.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ζήλεια δεν σε κάνει κακό άνθρωπο, αλλά κάποιον που αντιμετωπίζοντας μια σκληρή πραγματικότητα δικαιούται να νιώσει οποιοδήποτε συναίσθημα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή»

{https://www.instagram.com/p/C451_ofoztw/}

Αφήνει πίσω της ό,τι έγινε λοιπόν, όμως όχι ακριβώς.

«Έκανα όνειρα από τη στιγμή που έμεινα έγκυος, σκεφτόμουν θα έχω μεγάλη κοιλιά τον Αύγουστο στα γενέθλιά μου. Δημιουργείς μια σχέση και μια επικοινωνία με το μωρό σου. Επειδή δεν είναι μέσα σου δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε ποτέ. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε την ύπαρξη των μωρών που πέθαναν γιατί ήταν εκεί και ήταν μέρος της ζωής μας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση προκαλώντας συγκίνηση.

Τελευταία τροποποίηση στις 17.04.2024 - 17:31