Συγκλονίζει η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας για την περιπέτεια υγείας της: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δυο φορές»

01.03.2024
Συγκλονίζει η Λιάνα Κανέλλη μιλώντας για την περιπέτεια υγείας της: «Με είχαν ετοιμοθάνατη δυο φορές»
Photo: NDP Photo Agency
«Με έσωσε ότι πήγα στο νοσοκομείο αμέσως», λέει η Λιάνα Κανέλλη και μοιράζεται την εμπειρία της για να σώσει και άλλους που ίσως να βρίσκονται στην ίδια θέση.

10 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πέρασε στις αρχές του χρόνου η Λιάνα Κανέλλη και, όπως εξηγεί η ίδια... «φτηνά τη γλίτωσε»!

Καλεσμένη στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ την Παρασκευή το πρωί και μοιράστηκε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες την περιπέτεια που είχε με την υγεία της στις αρχές του χρόνου, μια περιπέτεια που, όπως παραδέχτηκε, ξεκίνησε από δική της αμέλεια καθώς δεν έκανε το εμβόλιο του πνευμονιόκκοκου όπως έπρεπε.

Οι θάνατοι που μας συγκλόνισαν το 2023 - Τα «αντίο» που μας έκαναν να δακρύσουμε

«Πάω πρωτοχρονιά κάπου και κολλάω πνευμονία από πνευμονιόκοκκο. Έκανα 39 πυρετό και ένιωθα δυσφορία. Πήρα τη γιατρό μου και μου είπε “έλα στο νοσοκομείο” να κάνουμε εξετάσεις, δεν είσαι 25 ετών. Μπαίνω στο νοσοκομείο και έλα όμως που μαζί με την πνευμονία κόλλησα και Συγκυτιακό Ιό (RSV), αυτόν που κολλάνε τα παιδάκια. Μαζί τα δύο αυτά με λιώσανε. Μπήκα Τετάρτη στο νοσοκομείο, την Παρασκευή έχουν ελέγξει πνευμονία, ήταν κάτω δεξιά στον πνεύμονα όπου μου είχε αφήσει κάτι ο κορονοϊός. Μπαίνω μέσα, όμως, και καταρρέω. Έπαθα βρογχόσπασμο, οι βρόγχοι, δηλαδή, που δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα επειδή είμαι καπνίστρια έκαναν ένα σπασμό και δεν ανάπνευσα ξανά» συνέχισε, εξηγώντας πως στη συνέχεια τη διασωλήνωσαν, παρόλο που η ίδια δεν ήθελε και έμεινε 11 μέρες στην εντατική, 9 διασωληνωμένη.

«Δοκίμασαν να με σηκώσουν, άντεξαν τα νεφρά, η καρδιά και το συκώτι επειδή δεν πίνω. Αν έπινα, δεν θα ζούσα» πρόσθεσε η κυρία Κανέλλη με στόμφο στέλνοντας μήνυμα προς παν ενδιαφερόμενο!

«Με είχαν ετοιμοθάνατη δύο φορές. Δύο φορές ήταν σίγουρο ότι δεν…», λέει η κυρία Κανέλλη εκφράζοντας την πεποίθησή της πως η ίδια γλίτωσε γιατί προσεύχεται και είχε κοντά της τους δικούς της ανθρώπους.

Μετά την έξοδό της από τη ΜΕΘ η Λιάνα Κανέλλη αποκάλυψε ότι είχε χάσει 14 κιλά μυική μάζα και «όταν βγήκα για 2-3 μέρες δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου να ακουμπήσω το κινητό μου. Ήρθε το παιδί μου και έκρυβα το χέρι μου για να μην δει το τρέμουλο».

Τελευταία τροποποίηση στις 01.03.2024 - 14:06