Νατάσα Παζαΐτη - Συνέντευξη: Η ιατρική, ο καρκίνος, το παράπονο των παιδιών της και το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες

25.10.2023
Νατάσα Παζαΐτη - Συνέντευξη: Η ιατρική, ο καρκίνος, το παράπονο των παιδιών της και το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες
Μια σπάνια τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Νατάσα Παζαΐτη στη Σταματίνα Τσιμτσιλή και την εκπομπή Happy Day το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου και μίλησε χωρίς φόβο και πάθος για τα πάντα.

Με αφορμή τη μέρα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε η εν λόγω συνέντευξη, όπου η Νατάσα Παζαΐτη υποδέχτηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στο ιατρείο της και οι δυο τους συζήτησαν τόσο για επαγγελματικά όσο και για προσωπικά ζητήματα.

Ξεκινώντας από την επιλογή της να ασχοληθεί με την ιατρική, η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή σημείωσε πως αρχικά την ενέπνευσαν οι ασθενείς, όμως ως προς το κομμάτι της χειρουργικής ήτα μια συγκεκριμένη γυναίκα που έπαιξε μεγάλο ρόλο.

«Αυτό τότε με είχε μαγέψει. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό. Όταν πήγα στην ιατρική και έφτασα στις κλινικές, με ενέπνευσαν οι ασθενείς. Τότε αποφάσισα ότι θα γίνω γιατρός. Πώς έφτασα στη χειρουργική; Εκεί έπαιξε πάλι ρόλο μία γυναίκα, η οποία με έβαλε στο χειρουργείο και είδα τη μαγεία του να επεμβαίνεις με τα χέρια σου στο σώμα, στη φύση του ανθρώπου. Το βρήκα συγκλονιστικό» είπε χαρακτηριστικά η Νατάσσα Παζαΐτη τονίζοντας ξεκάθαρα πως ο ρόλος του γιατρού είναι να στέκεται δίπλα στον ασθενή συμμέτοχος, συνοδοιπόρος και αρωγός.

Η Νατάσα Παζαΐτη έχει γενέθλια: Η νέα φωτογραφία και το μύνημα για τις ρυτίδες

Στη συνέχεια η Σταματίνα Τσιμτσιλή ρώτησε την πρώην κυρία της χώρας για την περίπτωση που υπήρξε μία γυναίκα που υπέγραφε με το όνομα Νατάσα Καραμανλή και έκανε λόγο για μία περιπέτεια υγείας που πέρασε και ο κόσμος νόμιζε πως πρόκειται για την ίδια. Εκείνη, βέβαια, το διέψευσε. «Αυτό είναι κάτι που κυκλοφορεί πολλά χρόνια. Νομίζω από τότε που ξεκίνησα τη χειρουργική ειδικότητα. Ίσως έχει να κάνει με το ότι ασχολήθηκα με τον μαστό. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να το πω, αν νοσούσα από καρκίνο του μαστού, θα το έλεγα δημόσια. Θα έκανα τον εαυτό μου σημαία για να ενθαρρύνω τις γυναίκες να καταλάβουν ότι είναι μία περιπέτεια που περνάει. Δεν ισχύει» ανέφερε συγκεκριμένα η κυρία Παζαΐτη ενώ στη συνέχεια, σε ερώτηση σχετικά με το γιατί έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής (και έχει όλους τους δημοσιογράφους να τη ζητούν εναγωνίως), εκείνη απάντησε κάθετα.

«Δεν έχω επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, εγώ επικοινωνώ με τον κόσμο. Έχω τη δική μου ιστοσελίδα. Είμαι αφοσιωμένη στην επιστήμη μου. Επίσης, επικοινωνώ μέσα από τα social media πάντα μέσα από την επιστήμη μου, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Κάνω πολλές ενημερωτικές ομιλίες. Νομίζω ότι δεν χρειάζομαι άλλου είδους δημοσιότητα», είπε η κυρία Παζαΐτη και, μάλλον έχει δίκιο!

Στη συνέχεια η συζήτηση πέρασε και στα προσωπικά της, στον ρόλο της ως μητέρα κυρίως. Εκεί η κυρία Παζαΐτη υπογράμμισε πως αυτό το κομμάτι δεν αφορά μόνο εκείνη αλλά και όλες τις εργαζόμενες γυναίκες.

«Δεν μπορούμε να τα πετύχουμε όλα. Κάτι χάνουμε, κάτι κερδίζουμε. Κάπου κάνουμε έκπτωση. Είναι αλήθεια ότι η πιο δύσκολη περίοδος ήταν η περίοδος ειδικότητας που τα παιδιά μου ήταν μικρά. Τότε έχασα στιγμές κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό. Θυμάμαι πάντα που με ρωτούσαν αν θα γυρίσω σπίτι, γιατί κατά τη διάρκεια της ειδικότητας εφημέρευα τουλάχιστον δύο φορές και έλειπα από το σπίτι. Νομίζω ότι μου το καταλογίζανε για πολλά χρόνια. Τώρα που έχουν μεγαλώσει, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θυμούνται όλες τις θυσίες που έχω κάνει σε σχέση με τη δουλειά μου και το θαυμάζουν. Είμαι καλό παράδειγμα για τα παιδιά μου και μου το έχουν συγχωρήσει», είπε συγκεκριμένα!

Η Νατάσα Παζαΐτη ανέβηκε στο θεατρικό σανίδι και η επιτυχία φάνηκε στο χειροκρότημα

Και φυσικά το μήνυμα για την 25η Οκτωβρίου είναι σαφές: «Θέλω να ζητήσω από τις γυναίκες να φροντίζουυν τον εαυτό τους. Να μην αμελούν την υγεία τους, να κάνουν τον ετήσιο έλεγχό τους. Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και εμφανίζεται σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να φαντάζει απειλητικός αλλά σήμερα, ολοένα και περισσσότερες γυναίκες θεραπεύονται πλήρως και αυτό οφείλεται στην πρόληψη». Αυτό είναι και το βασικό μήνυμα που θέλει να στείλει για αυτή τη μέρα και για κάθε μέρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.10.2023 - 12:59