Ο Chris Hemsworth μίλησε για τη γενετική προδιάθεση του για Αλτσχάιμερ: «Με έκανε να σκεφτώ τα παιδιά μου»

Ο Chris Hemsworth μίλησε για τη γενετική προδιάθεση του για Αλτσχάιμερ: «Με έκανε να σκεφτώ τα παιδιά μου»
O Chris Hemsworth έχει γίνει πασίγνωστός για τον ρόλο του Thor, ενός ανίκητου υπερήρωα ωστόσο στην πραγματική ζωή, μια γενετική αποκάλυψη φαίνεται να είναι ανίκητη από τις κινηματογραφικές υπερδυνάμεις του.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο υπερήρωας μίλησε για στη νόσο του Αλτσχάιμερ και τα αποτελέσματα των εξετάσεων του που έδειξαν μια ευπάθεια η οποία δεν βρέθηκε στο φανταστικό βασίλειο του Άσγκαρντ. Μοιράστηκε επίσης τα μέτρα που λαμβάνει για την καταπολέμηση αυτής της πιθανής απειλής. Ο ηθοποιός ανακάλυψε μετά από εξετάσεις ότι το DNA του έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου APOE4 και από τους δύο γονείς του, που σημαίνει ότι είναι «8 έως 10 φορές πιθανότερο» να αντιμετωπίσει τη νόσο Αλτσχάιμερ στο μέλλον.

«Σκέφτεσαι συνεχώς ότι θα ζήσεις για πάντα, ειδικά ως νέος», δήλωσε ο 40χρονος ηθοποιός. «Τότε, το να μου πουν ότι αυτό μπορεί να είναι το πράγμα που θα μπορούσε να με βγάλει από τη μέση, κάπως με άφησε εμβρόντητο». Ως απάντηση σε αυτή την αποκάλυψη, ο Hemsworth έχει υποστεί σημαντικές αλλαγές στη ζωή του. Ο ηθοποιός έχει προσαρμόσει τις ήδη αυστηρές προπονήσεις του για να δώσει προτεραιότητα στην υγεία του εγκεφάλου του.

{https://www.instagram.com/p/Cp_TjmPP_LW/}

Σε μια συνέντευξη στο Mens Health, εξήγησε τη μεταμόρφωσή του, λέγοντας: «Πάντα ήμουν αρκετά συνεπής με τις δεσμεύσεις μου για την άσκηση, αλλά πρόσφατα ένιωσα πραγματικά τη σημασία του να αφιερώνεις χρόνο για τον εαυτό σου χωρίς εξωτερική φωνή ή ερεθίσματα και να αφιερώνεις χρόνο για ηρεμία». Ο ηθοποιός του Thor τόνισε ότι ενώ οι ρουτίνες άσκησης παραμένουν ζωτικής σημασίας, τώρα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις πρακτικές ενσυνειδητότητας. Μοιράστηκε ότι «ενσωματώνει περισσότερη μοναξιά στη ζωή του».

{https://www.instagram.com/p/CZefSm_JnMF/}

Ο Chris έχει επίσης λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι κοιμάται σταθερά και επαρκώς, καθώς και να κάνει τακτικά λουτρά πάγου.

Τον περασμένο χρόνο, ο Hemsworth έκανε αλλαγές στη ρουτίνα της φυσικής του κατάστασης. Ανέφερε, «Το βάρος μου παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις λόγω των διαφορετικών ρόλων αλλά και των δικών μου ενδιαφερόντων όσον αφορά στο να προκαλώ το σώμα μου με διαφορετικούς τρόπους». Και συνέχισε, «Kάνω βάρη λιγότερο συχνά από ότι έκανα και ενσωματώνω περισσότερες προπονήσεις καρδιο και αντοχής που προτιμώ πολύ από τις βαριές συνεδρίες σε στυλ bodybuilding».

{https://www.instagram.com/p/CwRznB9R93a/}

Στη σειρά του Nat Geo, Limitless with Chris Hemsworth, ο Δρ Peter Attia τόνισε τη σημασία της τακτικής άσκησης, του ποιοτικού ύπνου και του ρόλου τους στη μείωση του κινδύνου της νόσου του Αλτσχάιμερ. Ο Δρ Attia συνέστησε επίσης σάουνες, σωστή οδοντική υγιεινή και δραστηριότητες πνευματικής οξύτητας ως μέρος μιας ολιστικής προσέγγισης για την υγεία του εγκεφάλου.

Επιπλέον, ο Hemsworth εξέφρασε την πρόθεσή του να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δίνοντας προτεραιότητα σε περισσότερο χρόνο για την οικογένεια. Σκέφτηκε: «Με έκανε να σκεφτώ τα παιδιά μου και πώς μεγαλώνουν και τα πράγματα αλλάζουν τόσο δραματικά, που θέλω να κάτσω, θέλω να το απολαύσω».

{https://www.instagram.com/p/Cn7vkDiJJ0X/}

Επιπλέον, σε ένα ιδιαίτερο και συγκινητικό επεισόδιο του Limitless, ο Chris Hemsworth ανέφερε ότι φοβάται τη γήρανση, κάτι που ενισχύθηκε περαιτέρω από την ανακάλυψη που έχει να κάνει με την υγεία του, οπότε η ομάδα του σόου κατέληξε σε ένα σχέδιο. Η αγαπημένη σύζυγός του, Elsa Pataky, μεγάλωσε 50 χρόνια με τη βοήθεια ειδικού μακιγιάζ VFX για να εκπλήξει τον σύζυγό της και να καταγράψει την αυθεντική αντίδρασή του.

1_37.jpg

Εμείς να ευχηθούμε για τον αγαπημένο ηθοποιό η πρόβλεψη να μείνει σε θεωρητικό επίπεδο και να μην αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.10.2023 - 15:15