Η Δανάη Μπάρκα μιλά για ανθρωΠΟΙΑ, για τη βία, τη μόδα των βαρβάρων αλλά και την κανονικότητα που θέλουμε

06.09.2023
Η Δανάη Μπάρκα μιλά για ανθρωΠΟΙΑ, για τη βία, τη μόδα των βαρβάρων αλλά και την κανονικότητα που θέλουμε
Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από την τραγωδία που εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 5/9 στο λιμάνι του Πειραιά και τα social media γέμισαν από αντιδράσεις και τοποθετήσεις.

Δεν το χωρά ανθρώπου νους, αυτό που συνέβη την ώρα που το πλοίο Blue Horizon απέπλεε από τον Πειραιά με προορισμό το Ηράκειο της Κρήτης. Οι εικόνες που κατέγραψε το βίντεο, ωστόσο, μιλούν από μόνες τους και ο 36χρονος Αντώνης Καρυώτης είναι νεκρός.

Την ώρα που ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon οδηγούνται στη δικαιοσύνη κατηγορούμενοι από κοινού για ανθρωποκτονία, στα social media ο κόσμος αντιδρά όπως μπορείς.

Από τις αναρτήσεις που εκφράζουν το κοινό αίσθημα και ξεχωρίσαμε είναι αυτή της Δανάης Μπάρκα, η οποία ξεκινά με ένα «παιχνίδι» στη λέξη «Ανθρωπιά».

«ΑνθρωΠΟΙΑ; Πού είναι η ανθρωπιά μας,η ευαισθησία μας,πού είναι το νοιάξιμο για τους γύρω μας; Που είναι η ενσυναίσθηση μας;», αναρωτιέται η ηθοποιός και παρουσιάστρια συνεχίζοντως πως «Ναι, δεν είναι όλοι σαν έναν δολοφόνο όμως όταν βλέπεις ότι οι δολοφόνοι αυξάνονται, δεν μπορείς παρά να σοκαριστείς, να αναρωτηθείς και να απογοητευτείς».

«Όλοένα και περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν, βρίζουν, ξεσπούν στους διπλανούς τους και ως αποκορύφωμα βλέπουμε κανονικούς θανάτους κι επιθέσεις», παρατηρεί η Δανάη Μπάρκα. «Βλεπουμε ταϊσμένους εγωισμούς που δεν ασχολούνται με τον διπλανό τους στου οποίου την θέση θα μπορούσαν να ειναι οι ίδιοι, εμείς, τα παιδιά μας, οι ανθρωποί μας. Βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται τα περιστατικά βίας-λεκτικής,σωματικής, ψυχολογικής- κι εμείς να παρατηρούμε. Συνηθίζουμε την τοξικότητα. Νομιμοποιούμε τα άγρια ένστικτα του καθενός θεωρώντας ότι είναι κανονικό να δεχόμαστε τον θυμό οποιουδήποτε. Πίσω από ένα πληκτρολόγιο η “ανωνυμία” είναι ένα θεριό που κατακρίνει και εύχεται θανάτους και τελικά ίσως το φαινόμενο αυτό βγαίνει κι εκτός πληκτρολογίου και παίρνει ζωή και υπόσταση και το μίσος πλέον είναι παντού. Κάποιοι δεν βοηθούν τους απέναντι τους επειδή είναι "ξένοι", γκει, κοντοί, χοντροί, φτωχοί, πλούσιοι».

«Κάποιοι σπέρνουν τον πανικό με τα βρωμορατσιστικά τους πιστεύω, κάποιοι μαθαίνουν στα παιδιά τους να δέρνουν τους συμμαθητές τους και να τα διαπομπεύουν,και κάποιοι απλά κάνουν λαικ σε τέτοιες δημοσιεύσεις και το θεωρούν μαγκιά. Δεν ξέρω που πάμε, που θα οδηγήσει όλη αυτή η “μόδα” των βαρβάρων όμως τώρα είναι που ΔΕΝ πρέπει να τα παρατήσουμε», συνεχίζει με πάθος.

«Τώρα είναι που όλοι όσοι τρομάζουμε με αντίστοιχες συμπεριφορές πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στέλνουμε αγάπη έτσι ώστε να γίνει αυτό κανονικότητα. Να γίνει κανονικότητα η φροντίδα για τους γύρω μας, να γίνει κανονικότητα η προσφορά, η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη. Να γίνει κανονικότητα η καλοσύνη. Να μην χρειαστεί να πάθουμε εμείς κάτι κακό ή όσοι αγαπάμε για να “βάλουμε μυαλό”. Να γίνει κανονικότητα η συμπόνια και η ευσπλαχνία», λέει η Δανάη Μπάρκα και θέτει το πρότυπο για μια άλλη, πιο υγιή αντιμετώπιση των πάντων.

{https://www.instagram.com/p/Cw2XTR0s3Te/}

Τελευταία τροποποίηση στις 06.09.2023 - 17:59