Tom Hiddleston: Ο Loki ήρθε στο Ναύπλιο κι εμείς τον θυμόμαστε να απαγγέλλει αρχαία Ελληνικά

26.04.2023
Tom Hiddleston: Ο Loki ήρθε στο Ναύπλιο κι εμείς τον θυμόμαστε να απαγγέλλει αρχαία Ελληνικά
Σε γνωστή ψαροταβέρνα στο Ναύπλιο εθεάθη ο αμερικανός σούπερ σταρ και η φωτογραφία που έβγαλε με τους ανθρώπους της κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Η επίσημη έναρξη (αν μπορεί να την ορίσει κανείς, συγκεκριμένα) του καλοκαιριού ακόμη δεν έχει σημάνει και οι διάσημοι αστέρες του Hollywood έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στη χώρα μας.

Ένας από αυτούς είναι και ο Tom Hiddleston τον οποίο έχουμε συνδυάσει, τα τελευταία χρόνια, με τον ρόλο του Loki στις ταινίες της Marvel, ο οποίος περνά ε΄δω μέρος των διακοπών του με την οικογένειά του. Ο 42χρονος βρετανός ηθοποιός βρέθηκε στο Ναύπλιο όπου απόλαυσε το φαγητό σε μία από τις πιο γνωστές ψαροταβέρνες της πόλης και δέχτηκε με χαμόγελο να ποζάρει με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό αμέσως μετά.

Η φωτογραφία έγινε viral και δικαίως! Δεν έχει κάθε μέρα τον Loki στο... σπίτι σου!

{https://www.instagram.com/p/CraxoOIqhQr/}

Η σχέση του Hiddleston, με τη χώρα μας, όμως, και ιδιαίτερα με τη γλώσσα μας φτάνει πολύ πίσω και δεν είναι τόσο γνωστή.

Την αποκάλυψη έκανε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου και τελευταία, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2011, στο πλαίσιο συνέντευξης που του πήρε μαζί με τον Benedict Cumberbatch για τη συμμετοχή τους, τότε, στην ταινία The War Horse του Steven Spielberg.

Κα΄τα τη διάρκεια της συζήτησής τους, λοιπόν, ο Hiddleston ξεκίνησε να απαγγέλει ένα μικρό απόσπασμα από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή και συγκεκεριμένα από τον ρόλο του Ορέστη, τον οποίο, όπως προέκυψε είχε ερμηνεύσει σε μια πανεπιστημιακή παράσταση πολλά χρόνια νωρίτερα. Η παράσταση ήταν όλη στα αρχαία ελληνικά και υπάρχει βίντεο ντοκουμέντο. Παρότι η ποιότητα δεν είναι καλή, μπορεί κανείς να δει τον Hiddleston στο 1:14:00 με τη μαύρη καμπαρντίνα.

{https://www.youtube.com/watch?v=RAO53cXDtyY&ab_channel=hllangel}

Όσο για τη συνέντευξη με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη; Ιδού η πρώτη (γιατί, ναι, υπήρξε και δεύτερη)

{https://www.youtube.com/watch?v=noz8gRqPLGg&t=106s&ab_channel=classicsbent}

10 ηθοποιοί που έπαιξαν τους εχθρούς σε ταινίες αλλά στην πραγματικότητα είναι κολλητοί

Η δεύτερη συνέντευξη με τον ηθοποιό έγινε δυο χρόνια αργότερα με αφορμή την ταινία Thor στην οποία φόρεσε πρώτη φορά το κοστούμι του Loki. Εκεί, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης τον περίμενε με ένα δώρο, ένα αντίγραφο της Ηλέκτρας από το οποίο, μάλιστα, πάλι διάβασε αρχαία ελληνικά. Εντυπωσιακό. Εντυπωσιακός!

Ιδού και αυτό το βίντεο.

{https://www.youtube.com/watch?v=U5BcuHxsxTo&ab_channel=Torrilla}

Τελευταία τροποποίηση στις 26.04.2023 - 18:07