Θανάσης Ευθυμιάδης: Η ανάρτησή του για το Πάσχα συγκλονίζει και περικλύει το αληθινό νόημα των ημερών

12.04.2023
Θανάσης Ευθυμιάδης: Η ανάρτησή του για το Πάσχα συγκλονίζει και περικλύει το αληθινό νόημα των ημερών
Οι Άγιες μέρες του Πάσχα δίνουν (ή έστω, θα έπρεπε να δίνουν) αφορμή για ενδοσκόπηση πραγματική. Ο Θανάσης Ευθυμιάδης προσεύχεται, κάνει τον απολογισμό του και μοιράζεται τη σοφία της σκέψης του.

Έχοντας κάνει μία τεράστια στροφή στη ζωή του τα τελευταία χρόνια, ο Θανάσης Ευθυμιάδης, που έχει αφήσει προ πολλού πίσω του τον ηθοποιό που αγαπήσαμε όλοι στο θρυλικό Dolce Vita χωρίς να τον έχει απαρνηθεί όμως, μοιράζεται συχνά σκέψεις και συναισθήματα που καλλιεργεί μέσα από την απόφασή του να εγκαταλείψει μεγάλο κομμάτι των "εγκωσμίων" και να έρθει πιο κοντά στη φύση και το δικό του κέντρο εντέλει.

Η αφορμή για την πιο πρόσφατη ανάρτησή του είναι ο δρόμος προς την Ανάσταση, στον οποίο, κατά κάποιον τρόπο πορευόμαστε όλοι αυτές τις μέρες.

Ο ηθοποιός προσεύχεται στην εκκλησία, ο καλός του φίλος Χρήστος Βασιλόπουλος τον φωτογραφίζει και τα όσα γράφει είναι μέχρι και αφυπνιστικά.

"Το πάθημα είναι εγγυημένο, το μάθημα, όμως, είναι επιλογή": Τα λόγια του Στέφανου Ξενάκη για την Ανάσταση αποτελούν έμπνευση για ψυχική ανάταση

"Για να έρθει η Ανάσταση, προσεύχομαι να μου δοθεί η δύναμη και να συγχωρέσω: όλους τους Ιούδες που με πρόδωσαν, όλους τους φαρισαίους που άδικα με καταδίκασαν, όλους τους ευθυνόφοβους που "ένιψαν τας χείρας τους", όλους όσους με κορόιδευαν όταν κουβαλούσα τον σταυρό μου ανεβαίνοντας τον Γολγοθά, όλους όσους πρόθυμα βοήθησαν στη σταύρωση μου, όλους όσους χάρηκαν όταν άφησα την τελευταία μου ανάσα", ξεκινά ο Θανάσης Ευθυμιάδης για τους καθημερινούς ανθρώπους που τις περισσότερες φορές λειτουργούν ασυνείδητα και δεν καταλαβαίνουν τι επιπτώσεις έχουν οι πράξεις τους ενώ παραθέτει και τα τελευταία λόγια του Χριστού: "Πατέρα συγχώρεσέ τους,
δεν ξέρουν τι κάνουν."

Τα βασικά χαρακτηριστικά των συμπαθητικών ανθρώπων

"Για να έρθει η αληθινή Ανάσταση, πρέπει να βρω τη δύναμη να τους συγχωρέσω και να ζητήσω συγνώμη για τα δικά μου λάθη. Αλλιώς για άλλη μία χρονιά θα πάω στην εκκλησία με τα καλά μου ρούχα, θα ανάψω την λαμπάδα μου, θα τσουγκρίσω το αυγό μου, θα πω τα χρόνια πολλά, θα φάω τη μαγειρίτσα μου και τίποτα δεν θα αλλάξει στη ζωή μου", συνεχίζει, ολοκληρώνοντας με μια ευχή για Καλή δύναμη σε όλους. "Η Ανάσταση έρχεται", γράφει στο τέλος ο ηθοποιός και μας βάζει, πραγματικά σε σκέψεις!

{https://www.instagram.com/p/Cq5INaXI_yU/}

Τελευταία τροποποίηση στις 12.04.2023 - 11:17