Hilary Swank: Η εποχή που θυσίασε την καριέρα της για να συμπαρασταθεί στον άρρωστο πατέρα της που είχε εγκαταλείψει την οικογένειά της 

Hilary Swank: Η εποχή που θυσίασε την καριέρα της για να συμπαρασταθεί στον άρρωστο πατέρα της που είχε εγκαταλείψει την οικογένειά της 
(photo: @hilaryswank)
H Hilary Swank είναι μια ηθοποιός με ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα που έχει χαρακτηριστεί από την ερμηνεία πολύ δύσκολων ρόλων. Βασικό στοιχείο της ισχυρής προσωπικότητάς της είναι η αποφασιστικότητά της για την επιτυχία κάτι που έχει αναπτυχθεί από πολύ νεαρή ηλικία και πιστώθηκε από την ίδια στα δύσκολα παιδικά της χρόνια.

Ένα ακόμα στοιχείο της προσωπικότητας της είναι ότι στο απόγειο της καριέρας της και παρά το γεγονός ότι οι άψογες ερμηνείες της της έχουν δώσει 2 φορές βραβεία Όσκαρ, η Swank έδωσε προτεραιότητα στην οικογένειά της και έκανε ένα διάλειμμα από το Χόλιγουντ για 3 χρόνια προκειμένου να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της.

{https://www.instagram.com/p/CWKaxHZFuO6/}

Ο δρόμος προς την επιτυχία ήταν, όμως, δύσκολος.

Η Hilary Swank γεννήθηκε στο Λίνκολν της Νεμπράσκα στις 30 Ιουλίου 1974. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας της σε ένα πάρκο για τροχόσπιτα στο Μπέλινγκχαμ της Ουάσιγκτον. Σε ηλικία 15 ετών, η Hilary Swank άφησε το σχολείο για να ακολουθήσει την υποκριτική. Τα πράγματα, όμως, δεν πήγαν όπως ήθελε καθώς ενώ κάποιοι από τους καθηγητές της ήταν υποστηρικτικοί, άλλοι την αποθάρρυναν, με αποτέλεσμα να πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τις σπουδές της. Έναν χρόνο αργότερα ο πατέρας της τους εγκατέλειψε και χωρίς να έχει πού να ζήσουν και με λίγα χρήματα ως εισόδημα, η Hilary και η μητέρα της μετακόμισαν στην Καλιφόρνια για να βρει δουλειά ως ηθοποιός.

{https://www.instagram.com/p/CgqPPjQLTZU/}

Μητέρα και κόρη αναγκάστηκαν στην αρχή να κοιμούνται στο αυτοκίνητό τους για αρκετές εβδομάδες καθώς δεν είχαν χρήματα να νοικιάσουν δωμάτιο. Τότε βρέθηκε ένας φίλος που τους προσέφερε ένα άδειο σπίτι για να κοιμούνται το βράδυ. Παρά την έλλειψη επίπλων, κοιμούνταν σε στρώματα αέρα και έφευγαν το πρωί για να διευκολύνουν τον φίλο να πουλήσει το σπίτι. Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλύτερα για την Hilary γιατί μετά από σκληρή δουλειά, κατάφερε να πάρει ρόλους σε πολλές τηλεοπτικές σειρές στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κάτι που τελικά οδήγησε στην επιτυχία της στη βιομηχανία του θεάματος.

Ο Gerard Butler εξηγεί το πώς «σχεδόν σκότωσε» την Hilary Swank ενώ γύριζαν το "P.S. I love you"

Το 2000 η Hilary ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο ως τρανσέξουαλ αγόρι στο Boys Don't Cry [φωτό κάτω] μια ανεπανάληπτη ερμηνεία που της χάρισε ένα Όσκαρ. Σιγά σιγά έγινε μια ηθοποιός με μεγάλη εκτίμηση, λαμβάνοντας ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και ένα ακόμη βραβείο Όσκαρ το 2005, με το Million Dollar Baby.

boysdontcry.jpg

Ποιο είναι το στοιχείο που της έδωσε αυτήν την αποφασιστικότητα για επιτυχία; Η Hilary Swank θεωρεί ότι ήταν το παρελθόν της. «Το παρελθόν μου δεν είναι κάτι που ξεχνώ. Με βοηθά να μη θεωρώ αυτό που έχω ως δεδομένο», δήλωσε κάποτε η σταρ, αναγνωρίζοντας φυσικά επίσης την αμέριστη υποστήριξη της μητέρας της. Όταν έλαβε το αστέρι της στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ, αφηγήθηκε συγκινημένη την εποχή όπου η μητέρα της βρισκόταν σε ένα τηλέφωνο που μετρούσε τα κέρματα, καθώς καλούσε τους πράκτορες κάστινγκ για να τους ζητήσει να υπογράψουν με την κόρη της.

7 διάσημα ζευγάρια που θα γίνουν γονείς μέσα στο 2023

Το 2014 η ζωή της παίρνει μια απρόσμενη τροπή καθώς ο πατέρας της Hilary, Stephen Swank, αρρώστησε πολύ και υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση. Τότε η ηθοποιός παίρνει μια τολμηρή απόφαση. Παρά την καριέρα της που ήταν στο απόγειo αποφασίζει να αποσυρθεί από την υποκριτική για να φροντίσει τον πατέρα της χωρίς να σκεφτεί καν την πληγή που της είχε αφήσει όταν τους είχε εγκαταλείψει.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν περίπλοκη και οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι ο Stephen είχε μόνο λίγο χρόνο ζωής αν δεν υποβαλλόταν σε μεταμόσχευση πνεύμονα. Η ηθοποιός στήριξε πολύ τον πατέρα της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και χρειάστηκε περισσότερο χρόνο από ότι αναμενόταν για να αναρρώσει.

{https://www.instagram.com/p/Bhpb5wxBQma/}

Σε συνέντευξή της, η Swank αποκάλυψε ότι η εμπειρία της φροντίδας του πατέρα της ήταν καθηλωτική και απαιτούσε πολλή ενέργεια. Συμβούλεψε όσους φροντίζουν τους αγαπημένους τους να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους και να είναι ανοιχτοί σχετικά με το τι χρειάζονται από τους γύρω τους για να λάβουν υποστήριξη.

{https://www.instagram.com/p/4NJyiap7XN/}

Ο πατέρας της Hilary πέθανε δυστυχώς τον Οκτώβριο του 2021. Τότε η Hilary δημοσίευσε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στα social media. «Τον Οκτώβριο, ο αγαπητός μου μπαμπάς έκανε τη μετάβασή του στην άλλη πλευρά», έγραψε, προσθέτοντας ότι «ήλθε απίστευτα κοντά» με τον πατέρα της κατά τη διάρκεια της δύσκολης περίοδο στη ζωή του και η σχέση τους έγινε πιο βαθιά. Η εμπειρία βοήθησε τη Hilary να αφήσει τον πόνο του παρελθόντος και να κατανοήσει καλύτερα την αληθινή ουσία της ζωής.

{https://www.instagram.com/p/CYLDbJSl7OC/}

Η ηθοποιός τελικά επέστρεψε στη δουλειά σε πρωταγωνιστικό ρόλο και σημείωσε ότι η εμπειρία της υγείας του πατέρα της επηρέασε τη δουλειά της και ανέλαβε ρόλους που αφορούσαν τους ηλικιωμένους γονείς και την οικογενειακή φροντίδα, όπως ο ρόλος της στη δραματική ταινία What They Had.

{https://www.instagram.com/p/CoTN1x2PRUx/}

Πρόσφατα, η 48χρονη ηθοποιός ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος «Θα γίνω μαμά! Και όχι μόνο του ενός, αλλά των δύο». Εξέφρασε τη χαρά και τον ενθουσιασμό της, λέγοντας ότι ένιωθε ωραία που μοιράστηκε τα νέα με άλλους. Η ηθοποιός εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της στη μητέρα της, Judy, που πάντα πίστευε σε αυτήν και την ενθάρρυνε να δουλέψει σκληρά και να μην τα παρατάει ποτέ.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.03.2023 - 09:44